❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

NV2 - nasazeni, zkusenosti

Návody a problémy s konfigurací.
pfadmin
antispam: Ano

Re: NV2 - nasazeni, zkusenosti

Příspěvekod pfadmin » 14 years ago

Jak tady někdo psal,, že ve verzi 5.6 výrazně stoupla propustnost, tak jsem to ověřil, a nepřijde mi, NV2 s 2ms dává stejných 122 Mbps, s 1 ms stejných cca 100 Mbps. Rozdíl nevidím.
0 x

dagus

Příspěvekod dagus » 14 years ago

Máte někdo ty stx pověšené někde kde je "hromada" čistých aček? Jak je to se zarušením vedle aček? Zkoušel to někdo odrušit nějakým plechem z boku a zadu? (přeci jen je to celé jen plast) Jak se vám chová nko v zarušeném prostředí? Děkuji za postřehy.
EDIT: Jak myslíte že by si vedlo STX ve městě v zarušeném prostředí na 800m? Kanál na spoj by byl snad jakš takš čistej. Jakpak to je s těmi úhly? Má to fakt 25°? To je celkem dost na pobrání bordelu :-(
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 14 years ago

dagus píše:Máte někdo ty stx pověšené někde kde je "hromada" čistých aček? Jak je to se zarušením vedle aček? Zkoušel to někdo odrušit nějakým plechem z boku a zadu? (přeci jen je to celé jen plast) Jak se vám chová nko v zarušeném prostředí? Děkuji za postřehy.
EDIT: Jak myslíte že by si vedlo STX ve městě v zarušeném prostředí na 800m? Kanál na spoj by byl snad jakš takš čistej. Jakpak to je s těmi úhly? Má to fakt 25°? To je celkem dost na pobrání bordelu :-(

Tak ono jakakoliv klietska sada - gentlebox, gentleunit a co ja vim, co dalsiho ma antenu s vetsim uhlem (radove desitky stupnu). SXT zatim pouzivam vyhradne v A. Mam bod, kde mam 2 sektorky (1 od provaxu, druha ss60) a 3 smerovky a nerusi se to, ale je to na miste, kde je mensi pocet siti. 800m je myslim docela dost na SXT. Nerikam ze to nepojede, ale ja osobne bych to nedelal...
0 x

zzam

Příspěvekod zzam » 14 years ago

dagus píše:Na webovkách má, že funguje od 8:00 :-D volal mi z5 a cena je 2900za anténu + 650za alubox. Konstrukce je to supr podle obrázků, cena adekvátní. Nemá někdo k nahlédnutí někde v libereckém kraji? Přecijen bych si nejraději zboží nejdřív prohlédl(ne že bych nevěřil).

Třeba duální 23" Šťouračku mám od minulého týdne nasazenou přímo v Liberci ( vzdálenost 2km, silně zarušené prostředí), prozatím ji ještě ladím a testuju. K nahlédnutí to asi není, protože jsou spoje na výškových budovách, které jsou hůře dostupné a byla by to starost navíc domlouvat se na přístupu. Maximálně můžu nafotit. Jinak antény vypadají opravdu dobře, skoro jako 10kové spoje :). Jen co se týče balného a poštovného, tak jedna anténa mi přišla trošku ťuklá- část límce lehce prohnutá a silikon, který je mezi radomem a límcem povolil, takže sem to musel znova zadělávat. Nechtělo se mi to už ale řešit a posílat na reklamačku - trocha silikonu vše spravila. Více zabalit antény před odesláním by opravdu neuškodilo. Přes všechny tyto problémy i přesto velmi pozitivní dojem z kvality Šťouraček.

První testy s RB411AH, RB52N kartama - maximální propustnost až 218Mbit - to už odezvy začaly lítat do 20ms. Stabilní odezvy do 1ms asi při propustnosti spoje do 70Mbit. V případě zájmu mohu přihodit fotky z testů.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 14 years ago

urcite to sem hod + foto instalace ;)
0 x
Jan Ptáček

dagus

Jj taky by mi asi stačily i nějaky víc komplexní fotky. Třeba i s boardem nainstalovaným. pak anténu jak to vysí na stožáru atd. Díky předem.
0 x

dagus

Ahoj, dneska jsem prolézal i4ko a ejhle http://i4wifi.cz/eapboard-16dbi-mimo-2x ... d2553.html, že by lepší klient než stx? Tyhle sety s rb711 jsou celkem dobrý, už mají i lepší průchodky na rj než mívali s rb411. To by mohlo být použitelnější, ale bůh ví co je uzavřeno uvnitř za anténu.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

Mozna parametry anteny jsou lepsi, ale tim vycet plusu asi konci, cenu zveda nutnost osazovat RB411 a karticku. Myslim, ze i po pripadnem prichodu RB711 s 2 vystupy na ant. bude financne stale lepsi SXT...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

pcwifi píše:Mozna parametry anteny jsou lepsi, ale tim vycet plusu asi konci, cenu zveda nutnost osazovat RB411 a karticku. Myslim, ze i po pripadnem prichodu RB711 s 2 vystupy na ant. bude financne stale lepsi SXT...

PW

finančně na tom SXT bude určitě líp, každopádně jak píšeš, tím výčet plusů končí, bohužel výčet plusů u SXT :)
0 x

dagus

Osazovat RB?? to je už v tom zařízení. Ta cena je za komplet set(rb antena a karta) venkonvní řešení je to podle mě o poznání lepší a navíc snad by i ta anténa mohla být dobrá, nebo o drtek lepší než v stx. Normal set ma 18dbi a psv 1,2, je v tom zavřenej rb711.
0 x

pcwifi

sme si nerozumeli, samozrejme ze je to jiz hotovy SET ale nekdo do nej musel ty streba nacpat a proto je zminovan RB411 apod apod...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

Prave som skusal novy spoj prehodit na NV2, latencie troška stúpli na prázdno jedným smerom v 40Mhz 60mbps už na hrane, problem je druhy smer kde prejde 10mb, a postupne to zdochne az na ccq 8% .....bez NV2 sa ccq drzi na 50-60% a prejde cca + - 20mbps
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

Chtěl bych se zeptat kdo provozujete Nko venku někde na sektoru jakou máte reálnou propustnost v NV2, 20Mhz kanál 1x1

Díky
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hallo » 14 years ago

A jak stabilizujete ping v případě že to je ptp spoj,nebo sektor s málo aktivníma klientama,nebo kde teče malý datový tok?Když jsem to testoval,tak při UDP btestu v jakekolov konfiguraci v plné palbě ping stabilní,(2X2 to dalo 220HD,nebo 120FD,ping 15-20ms)ale jak dojde na normalní provoz,třeba web,tak to lítá od 3 do 50ms průměr 10.Testováno v místnosti,Ros v5.6, SXT oproti 411AH s pendrekama, dělaly to všechny kombinace TX nastaveno tak aby byl signál na všech chain -65db,čili to přepálené nebylo,slinkováno na 270/270 občas tam skočilo 300/300.NV2 period 1-3.

To mám nechat na střeše A a až v pozdějším zvyšováním požadavkům to přehodit na NV2 s tím že při zátěži to potom bude ok?
Díky za postřehy
0 x

pcwifi

me se osobne rozpada pater pri nstreamu, tak sem dal nv2. na prazdno ping 3-10ms, ale bejvavalo to i vic...pokud by me to sralo,vratim mozna nstream, kterej se nekdy sype 10x za hodinu, nekdy 10x za tyden. Od soudruhu z MK taham rozumy ale oni vi prt, co je spatne...tak zkousim nejake moznosti na jednom APcku s par lidma, no par jich drzi ok,par ale i tak pada. RoS posledni verze,samozrejme i posl.bios. U kliosu SXT,APcko 411AH+R52m.
Obrázek

jak vidno uptime APcka je jiny, nez link klientu,ani jeden nerestartil svoje zarizeni. nv2 se mi davat nechce,v teto kombinaci byla odezva skutecne dost napr.

PW
0 x