❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
1,6km spoj 5ghz
Re: 1,6km spoj 5ghz
V pohodě, vyměnil jsem 25dBi NB M5 za Šťouračovu tuším 38cm duálku s límcem výsledek je na scanu +/- stejný tedy kolem 50ti sítí o +/- stejném signálu co předtím. Ale na druhou stranu jsem si pomohl i tak, ale to se bavíme o trasách 5+km a ne o tom co mám za barákem do 2km.
0 x
no já bych taky na 5 km a více nikdy nepoužil 40cm anténu
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
K původní otázce.
Z těch návrhů bych asi preferoval řešení na Mikrotiku. Nic proti UBNT, ale mikrotik narozdíl od něj používám a mám s ním dobré zkušenosti, a rovněž tady na fóru je většinou považován jako lepší než UBNT. Vzhledem k tomu, že nemám tolik času na nanoboot5, tak asi přemýšlím o tom JRC24Extreme s Gentleboxem 200, kde bude RB. Klient se bude připojovat k ačkovému AP, které už stojí, takže nějaký speciality typu NV2 padají. Nic lepšího mě asi nenapadá...
Z těch návrhů bych asi preferoval řešení na Mikrotiku. Nic proti UBNT, ale mikrotik narozdíl od něj používám a mám s ním dobré zkušenosti, a rovněž tady na fóru je většinou považován jako lepší než UBNT. Vzhledem k tomu, že nemám tolik času na nanoboot5, tak asi přemýšlím o tom JRC24Extreme s Gentleboxem 200, kde bude RB. Klient se bude připojovat k ačkovému AP, které už stojí, takže nějaký speciality typu NV2 padají. Nic lepšího mě asi nenapadá...
0 x
tak to si raději od šťourače objednej 23dB parabolky protože to vyjde levněji a kvalita je podstatná. Kovovej box, límec jako hovado, epotřebuješ kupovat pigtaily atd. atd.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků