Mam posledni dobou problem na par Mkackach, kontretne na sektorech (cca 2 ruzne lokality)
BT testem na klienta 1 - 2Mbits. Vypnu a zapnu interface a uz to k nemu jede 16Mbits. Zhruba za 14dni to zase jede pomalu, staci vyp/zap interface a uz to jede ok.
Jeden je 493AH s CM9 kartama a druhej 433AH s CM9 kartama a ciste A-cko (na tech sektorech je cca 12 klientu vse MKcka s 4.16). NA obocu verze 4.16 . Zaclo to delat cca 2 mesice zpet.
Nemate nekdo zkusenost ?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Mala rychlost, restart interface a rychlost je OK
A co hodnoty distance (pripadne ack) na mikrotiku na strane sektoru, popr. na klientech?
0 x
omrknu az to zase udelat.
Jinak signaly klientu jsou mezi 68 - 74 dB, a CCQ 70 - 90. Vse stabilni nic nekolisa. Vzdalenosti 200 - 1700m
Jinak signaly klientu jsou mezi 68 - 74 dB, a CCQ 70 - 90. Vse stabilni nic nekolisa. Vzdalenosti 200 - 1700m
0 x
Taky jsem si toho uz vsimnul, je mozny ze to dela ta verze 4.16, zkousel jsi jinou verzi?
0 x
tak jsem rad ze to dela i nekomu jinymu. Nezkousel jsem jeste jinou verzi.
Me to pripada jako by se preplnil nejakej Buffer a pak to zaclo delat
Me to pripada jako by se preplnil nejakej Buffer a pak to zaclo delat
0 x
dělalo mi to taky dokud jsem nepřesedlal z prehistorických verzí na >v5.0
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
hapi píše:dělalo mi to taky dokud jsem nepřesedlal z prehistorických verzí na >v5.0
a jako verzi 5.x si tam mam hodit abych nemusel zjistovat ktera je nejlepsi.
Bohuzel ale mam nekde x86 a pouzivam na nich NV2 pro PtP spoje a to koukam na 5.x verzi neni uplne ok. Na 4.16 to bezi OK
0 x
hapi píše:dělalo mi to taky dokud jsem nepřesedlal z prehistorických verzí na >v5.0
[vtip]ze by inzenyri z bozskeho mikrotiku ktery ty za kazdych okolnosti dokazes nastavit do bezchybneho stavu udelali nekde chybu?[/vtip]
ted vazne: Ja jsem na siti pouzival snad vsechny mozne i nemozne verze ROS ale tohle mi to nikdy nedelalo.
0 x
já vám do toho nechci kecat ale 4.16 je přes 8 měsíců stará verze. 4.17 má ovladače na nv2 z verze 5rc11 a to je taky strašně dlouho. Mezi 5rc11 a 5.6 je slousta změn a ani nejsou dokumentovaný a co teprve mezi 4.16 a 5.6. Pokud chceš tedy používat novej balíček s nv2, tak budeš muset upgradovat na v5.6 ať chceš nebo ne. Jak jsem psal, mě to dělalo na RB711A na sektoru uplně to samí, upgrade a hotovo. Ale ty asi máš PCčko jak pro ptp tak i pro sektor co. Blbý ale nv2 by měla ject.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
Hodil jsem tedy na par APcek a PtP spoju 5.6 a uvidime, nez ji nahraju vsude.
0 x