❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Lokalizace vysilacu

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
aliney

Re: Lokalizace vysilacu

Příspěvekod aliney » 14 years ago

A protoze jeste nebyl cas udelat zalohu poradne a vsude (pri testovani jsem z hlavnich uzlu udelal backup, aspon neco nez nemit vubec nic) tak se prolouskavam tim co mam...
Nove RBcko odmita uploadnou data, takze problem za problemem, jako kazdy den :D
Ale ta struktura .backup souboru mozna nebude az tak tezka. Konvertor jsem nedohledal, ale pokud to pujde, tak si ho napisu sam no :?
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

hmm, nevim, backupy jsem nikdy nedělal. Neni k čemu. RBčko se samo nevymaže pokud neni vadný a přece neni problem nastavit RBčko znova ručně.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

aliney

Příspěvekod aliney » 14 years ago

RBcko odmita uploadnout soubory, pokud jsem pripojeny pouze pres MAC a ne IP, coz je aspon dobry poznatek, protoze takoveho upozorneni jsem si nikde nevsiml.

No teoreticky by to nemelo byt problem nastavit znova rucne. Pokud mas zaznamy o tom jak a kde co bylo, pripadne jsi ty ten autor kdo to zapojil poprve, coz ja nejsem :-) neco sice mam, ale je to bida.
A predstava, ze znova dohledavam adresy a MACy vsech uzivatelu se mi taky moc nelibi. I kdyz teoreticky by se mohli napojovat sami a ja to jen vyklikavat.
No a to RBcko je vadne, resp. spis mrtve bourka udelala svoje

edit: restore cisteho neosazeneho RB podle zalohy probehl a export vyplivnul asi vse co mel, jen jsou nektere veci "unknown" ale (musim se pochvalit) jsem si udelal seznam MAC wifi karet, takze dosadit stejne typy a prepsat adresy a treba to vyjde :wink:

edit2: sakra :D MACy jsou vlastne napsane i na tech kartach primo (no ale kdyby to treba uhorelo, tak i tak se to hodi)
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

ludvik

Příspěvekod ludvik » 14 years ago

MAC server je v podstatě komunikace po broadcastu. Takže pozor na lepší switche, které mají zapnutý broadcaststorm. Standardní (nebo běžné, nebo jak bych to řekl) nastavení bývá 64kbps.

aliney píše:RBcko odmita uploadnout soubory, pokud jsem pripojeny pouze pres MAC a ne IP, coz je aspon dobry poznatek, protoze takoveho upozorneni jsem si nikde nevsiml.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

to že nemůžeš kopírovat soubory při připojení winboxu na mac se u některých windowsů stává. Můžou za to wokna. Jak už jsem tu někdy psal, mám win7 neaktualizovaný a neni problem. V kanclu máme dvoje wokna aktualizovaný a nejde to ani na jednom. Musí se nastavit ip, připojit se na ip a pak manipulovat se soubory.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

hapi píše:to že nemůžeš kopírovat soubory při připojení winboxu na mac se u některých windowsů stává. Můžou za to wokna. Jak už jsem tu někdy psal, mám win7 neaktualizovaný a neni problem. V kanclu máme dvoje wokna aktualizovaný a nejde to ani na jednom. Musí se nastavit ip, připojit se na ip a pak manipulovat se soubory.

Spíš se přikláním k tomu, že za to může switch. Upload z komplu přes switch nešel ale když jsem switch vyměnil za jinej model nebo připojil kompl přímo k RB, tak upload přes MAC fungoval normálně. Ovšem je možný, že každej máme jinou zkušenost...

Každopádně kdyby se snad někdo z vás chystal jít za katr, tak na mě myslete s odprodejem vaší sítě... :D
0 x