❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

QOS nastavenie priorit

Návody a problémy s konfigurací.
Tomas1

QOS nastavenie priorit

Příspěvekod Tomas1 » 14 years ago

Zdravim, nasiel by sa niekto ochotny kto by mi poradil ako to nastavit?

Chcem totiz dosiahnut toto:

http://www.youtube.com/watch?v=KmWzLl-T ... re=related

Nech robim co robim, skusal som uz vselico nastavovat, mne ten torent zahlti stale siet a stranky su pomale a pingy mi stupaju.

Mam 2Mb/s konekt a ked zapnem torent tak mi merac namera 0,20Mb/s

Da sa vobec nieco nastavit? Poradi mi niekto? Bud robim nieco zle, alebo mi to nefunguje, zeby vadny softver?

Mam RB433 a v nom mam OS verziu 5.5

Pripadne nejake demo keby vedel niekto dat, co su tu na fore tak skoro nic nefunguje.

Ďakujem
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 14 years ago

Jestli chces muzes se mrknout k nam, dela to same jen se 4 dryhy provozu. Pripadne tvou IP do PM
0 x

Tomas1

Takze da sa to nastavit aby mi ten torent nezahltil celu siet? IP by som ti dal, ale nie je verejna, ci ju potrebujes aby si mi nastavil pristup na tvoj RB?

Jak to mam nastavit aby to bolo ok?
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

no pokud se chces podivat k nam na demo do nastaveni tak potrebuju verejku abych te tam pustil z davno to neni free for all
0 x

bartes

Příspěvekod bartes » 14 years ago

Maxik píše:Jestli chces muzes se mrknout k nam, dela to same jen se 4 dryhy provozu. Pripadne tvou IP do PM

A chyta to i ten torrent? Pripadne mohl bych se taky mrknout? Mame neco podobneho ...
0 x

Tomas1

No z toho dema asi vela nebude, kedze je podmienka verejna IP tak som dosiel :(

Nevie niekto poradit co tam treba nahodit? Nejaky config?
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

je potreba verejna pres kterou jdes do internetu, predpokladam ze kazdy nakonec jde pres verejnou i kdyz je za natem :)

Umi to filtrovat i torrent, ale u sifrovanych konexi to neni 100%, da se to udelat ruzne zalezi co kdo chce priorizovat.
0 x

Tomas1

No mne staci to aby mi stranky a hry isli bez problemov pri zapnutom torente a nech robim co robim stale sa mi nedari to spojazdnit, stale mi ten torent zozerie celu linku :(
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

tak si oznacis to co ma mit tu vyssi prioritu das tomu paket mark hiprio treba zbytek oznacis lowprio, udelas si 1 hlavni qtree +2 vetve kam do kazde posles podle paket marku ten dany traffic, je nutne mit spocitane limitat tech vetvi aby to nebylo vic nez ma nadrizena. Dale je dobre si uvedomit ze fronta se tvori vzdy na odchozim interfejsu tedy ze download brzdis na eternetu smerem do lan a upload smerem do netu :)
0 x

Tomas1

Mam to presne takto spravene, cez pravidla data chodia, rychlosti to ukazuje, avsak aj ked ma web vyssiu prioritu nepridadi tomu vyssiu rychlost a ide to srackovo.

Vidim ze ten mikrotik je nanic...nefunguje to, asi to tam je len na paradu.

Nevie niekto ochotny poradit co s tym, pripadne skusit nastavit? Netusim v com je problem.

P2P mi zozere cele pasmo, aj ked ma prioritu 8 a limit at ziadne, pre web mam lepsie prioritu a limit at nastavene na 1mb/s a nejde ani 100Kb/s na nervy s tym :(
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

pastni sem export. Neni možný aby to nešlo, chyba bude v rukách.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

reset

Příspěvekod reset » 14 years ago

p2p upload je pro wifiny smrt
je to asi jao strilet tezkym kulometem do papirovyho draka (kdyz je to "nekontrolovane")
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Maxik
Kontaktovat uživatele:

na Nv2 se da nejakym zpusobem priorizovat v ramci radia jakpak se mu ten provoz oznaci musi se to manglovat ?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

ano, měníš děfakto WMM potažmo DSCP v paketu. Prakticky můžeš na bráně označit prioritama a pak celou sítí je to priorizuje.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Maxik
Kontaktovat uživatele:

DSCP menim podle na brane ale jak toho vyuzit v tom nv2 ? Mohlo by to byt zajimave co to udela s latenci, kterou nv2 ma dost vysokou.
0 x