❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Přístup na videoserver přes net
Přístup na videoserver přes net
Zdravim, nevim kde je chyba, pokud přistupuju na videoserver ( digitální rekordér ), který normálně na lokální síti chodí ( ostraha objektu - kamery ). Není možné na veřejné IP vůbec otevřít přihlašovací okno. Je to kalsika Active X v Exploreru, nechápu proč to nefunguje, přece na veřejné se nemusí nic směrovat. Adresa odpovídá na ping, ve firewallu žádné omezení u veřejných. Díky za případný tip.
0 x
Nejsem vševědoucí, ale něco málo vím..........snad 

Tak ještě trochu jinak. Zjistil jsem, že se na server dostanu pouze z veřejné IP. Tedy z veřejné na veřejnou. Pokud se dostávám z lokální ( NATované ) IP tak se web rozhraní neotevře, přesto, že IP pingá bez problémů. Musím nějak naměrovat lokální adresy do naroutovaného rozsahu ? Jedná se o ten samý router - tedy nejdu přes net, jen z lokální na veřejnou na stejném routeru - ping ano, web ne
. Něco asi přehlížím - díky za tip.

0 x

Rozsahy stejné nejsou. Z rozsahu 10.10.10.0/24 která je natována ( maškaráda ), se nedostanu na veřejný rozsah, který je naroutovaný na jednu z IP routeru ( klasické routování veřejného rozsahu /28).
0 x

Tak to mám - moje blbost. Zapoměl jsem v NATu zakázat přesměrování na lokální IP, které jsem měl, když byl server ještě na lokální síti a veřejná byla jen nasměrovaná - to ale nešlo otevřít z netu. Takže jsem dal veřejnou přímo na server........a zapoměl zrušit přesměrování. A tak v tom měl M-tik asi hokej
. Děkuji za spoluúčast. Nechám to tu jako poučení pro ostatní.

0 x