❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

VDSL a jak se naj tesite

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Novotak33
antispam: Ano

Re: VDSL a jak se naj tesite

Příspěvekod Novotak33 » 14 years ago

Stahuji přes filezillu ze serveru ftp.muni.cz linuxove distribuce a pingy se drží na : 24/40/30 ( min/max/průměr ) , rychlost DL ovšem kolísá, takže se nejedná o stabilní plné zatížení, ovšem to je pravděpodobně způsobeno tím, že se stahují malé soubory. Kolísání probíhá od cca 2MB/s do 3,15MB/s ( dle netmetteru ;) ) .
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

To vypadá vcelku dost v pohodě, sice na optiku nebo kabelovku to nemá, ale oproti wi-fi je to pro koncáka slušné.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 14 years ago

klienti maji do 20 msec na seznam i pri 100% vyuziti linky, ale je to garant linka ne adsl a qosime :)
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

Buď jak buď (bijme se v prsa jak chceme), tak to VDSLko zdá se špatné v globále nebude.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 14 years ago

ani ADSL nebylo spatne, ovsem do 5 pocitacu to chodilo ok, kde ma byt vice stanic to je jiz nepouzitelne nevim co tam maji za mechanismy ale bylo to desivy, upload tragedie, pro par nanarocnych lidi ok
0 x

Walkeer

Příspěvekod Walkeer » 14 years ago

Ted jsem na jednom zyxelu videl navazanou DSL linkovou rychlost 18Mb/900kb, to je tedy zrejme VDSL ze? Bohuzel to nejelo (modem nedostal IP), abych to mohl promerit, ale ta navazana rychlost me prekvapila, protoze donedavna tam bylo 8Mb.
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 14 years ago

Walkeer píše:Ted jsem na jednom zyxelu videl navazanou DSL linkovou rychlost 18Mb/900kb, to je tedy zrejme VDSL ze? Bohuzel to nejelo (modem nedostal IP), abych to mohl promerit, ale ta navazana rychlost me prekvapila, protoze donedavna tam bylo 8Mb.

nn to je stale ADSL, to umi teoretickych az asi 20 nebo 22M

na VDSL by jsi musel vymenit modem
0 x
Bývalý ISP...

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

taky jsem videl podobny udaj u znameho asi 500m od ustredny v nejakem hurawei shit modemu, realne ale slinkovano na 10500kbit cca.

VDSLáci, zatezte naplno UpLoad at vidime jak bude chovat pak ping :lol:

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

goblajz

Příspěvekod goblajz » 14 years ago

ping v normální zátězi je cca 30ms
v případě uploadu (2,1M) se zvedne na 1000ms
0 x

Novotak33

Příspěvekod Novotak33 » 14 years ago

Zatížil jsem naplnou upload u VDSl25 torrentem a pingy drží takto : minimum : cca 30, max : cca 250ms a prumer : cca 130ms . Je to zase jen chvilkové pingání. Mám tedy modem comtrend v režimu bridge a spojení vytáčím D-Linkem (Dir-600) s DD-WRT ;) .
0 x

czatlantis

Příspěvekod czatlantis » 13 years ago

já mám na VDSL 25/2 bez zátěže na seznam 23ms. Na ADSL na chatě 2048/256 taky na seznam 16-17ms. Takže je to o chlup horší, ale za tu rychlost to stojí. Modemy Contrend resp Huawei, u obou linku vytáčí mikrotik
EDIT: to VDSL při stahování 9 souborů naráz z fileserve teď má pingy 25-35ms, zátěž okolo 3MB/s.
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hallo » 13 years ago

Podobné zkušenosti,modem Huawei,vytáčí mikrotik.Rychlost 24M/1,9M,ping mezi 23-30ms,zatím testuji,po úmorném 3 týdením přechodu z adsl které dávalo 7.2M/512k ping 18ms.Doufám že to bude nadále stejně spolehlivé (vesnice cca 1000 obyvatel,ústředna do 700m od domu,přípojka do domu do 15ti let max stáří,čili nové kabely.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

Nevíte někdo když mě podle O2 webu vyjde dostupná rychlost na určité adrese 8Mbit tak jaký k tomu bude upload?
O2 stránky v tomto mlčí, tam je pouze:
2Mbit - upload 200kbit
16Mbit - upload 1Mbit
25Mbit - upload 2Mbity
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

jednoduche ... down budes rad za 2 - 4 mega ... a up na 100 - 250 kilo :D ... ja nechapu proc jeste dneska nekdo resi O2
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

pfadmin

Příspěvekod pfadmin » 13 years ago

Tak kdyby to bylo takhle jednoduché, takové frajery miluju. Na vesnici je skoro KAŽDÝ z donucení upsán na 2 roky u O2, a na dotaz jak mu to chodí odpoví, že 16 mega, a nemá o něčem jako rychlosti elementární ponětí. A na dotaz proč si to nevezme od vás řekne, že vás zná a nechce vám dát poloviční peníze, že je dá radši O2. Nebo že je spokojený, ač po nátlaku vám linku předvede a ping 40 naprázdno, 2/0,3 rychlost a "QoS" typu půlka protokolů se loudá.

Sudety, rok 2011.
0 x