❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

5GHz spoj kolísavá rychlost občas velké pingy-Pomocte prosím

Návody a problémy s konfigurací.
byzlicek

5GHz spoj kolísavá rychlost občas velké pingy-Pomocte prosím

Příspěvekod byzlicek » 14 years ago

Ahoj, řeším velmi skákající propustnost 5GHz N PtP spoje,přílohou jsem přidávám printscreen z AP,abyste měli dost informací.Upřímně si myslím, že je tam zarušeno,proto mi to nejede.

Info k HW:

Bližší strana:

Routerboard Groove s ROS 5.6 L3
Anténa Waveant WA 22-5x P - 30cm parabola

Vzdálenější strrana:
Routerboard Groove s ROS 5.6 L3
Anténa Jirous parabola 30cm

Délka spoje 3,9km

Konfigurace Bridge s bezdrátem hozenýmn do N,bez NV2 nebo nstreme,NV2 jsem chtěl rozchodit,ale jak jsem ho zapl přes spoj netekly skoro data a nedalo se dostat na druhou stranu.Přitom ale fyzické spojení bylo.

Rate viz obrázek ale při zatížení bandwith testem padaj.

Chvíli to třeba jede i 25-30 Mbit v TCP (což bych považoval za maximum co vygeneruje RB Grove),ale pak to padá,viz zuby v bandwith testu na obrázku.
scan.PNG
scan.PNG (206.14 KiB) Zobrazeno 3531 x
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

no mne to robia boardy pri TCP teste...zahlti sa HW a potom to robi tieto skoky. Ono to podla mna nie je chyba wifi časi, ale samotneho HW, viac v tcp teste nedokaze dat.
0 x

byzlicek

midnight_man píše:no mne to robia boardy pri TCP teste...zahlti sa HW a potom to robi tieto skoky. Ono to podla mna nie je chyba wifi časi, ale samotneho HW, viac v tcp teste nedokaze dat.

Jenže ty skoky tam jsou i když použiju na test HW co je za tim,spojem a před tim spojem.Za spojem je RB 433AH a před spojem x86 mašina jak kráva.
0 x

midnight_man

jo tak, hm no som zvedavý čo na to povedia skúsenejší..mám takýto spoj podobný ibaže sa toto sa mi prejavuje pri 40mbps :)
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 14 years ago

Odpovedel jsi si sam. Je tam ZARUSENO na kanale 5540. Vzhledem k tomu ze jsou tam 3 site se stejnym signalem -70 na stejne frekvenci tak si muzes tak maximalne gratulovat ze ti to jede aspon takhle.
Jestli muzes tak to prelad na 5560 nebo 5680 nebo 5660.

PS: vsiml si nekdo tohh SSID bridgenaskolu co ma signal -11??? :D :D :D
0 x
Bývalý ISP...

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hallo » 14 years ago

Jo,něco ti do antény praží,buď to bude přepálený spoj přímo na sajtu,nebo nějaký jiný v blízkém okolí který ti praží přímo do antény.
0 x

byzlicek

Omlouvám se za to že je tam zakliklý na tom scannu 5540,ale realita je taková že jsem moc nevěděl co s tim a je tam zatim indoor ,protože ani na jednom z outdoorovejch kanálů se nechytám,a jede mi to max do 10Mbit
0 x

byzlicek

byzlicek píše:Omlouvám se za to že je tam zakliklý na tom scannu 5540,ale realita je taková že jsem moc nevěděl co s tim a je tam zatim indoor ,protože ani na jednom z outdoorovejch kanálů se nechytám,a jede mi to max do 10Mbit

Přeladil jsem na 5560 a jede okolo 20Mbit s těma zubama,kdy mi to spadne až na 9Mbit,víc z toho asi fakt nedostanu.Asi pak jedině 10GHz
0 x

midnight_man

tych -11 to je niečo zle....taky signal???
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Je to příliš silný signál který ti to zahluší.Potom ti padá ccq.
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

V TV technice se kolikrát museli dávat kanálové filtry aby jsi vůbec mohl naladit na jiném kmitočtu slabší tv signál,pač ten silný ti ten slabší zaruší i když je na jiném kmitočtu.
0 x

midnight_man

uz som videl hocico, ale signal -11 este nie...to mi príde ako 2 paraboly na 10cm od seba smerom k sebe...
0 x

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 14 years ago

midnight_man píše:uz som videl hocico, ale signal -11 este nie...to mi príde ako 2 paraboly na 10cm od seba smerom k sebe...

Jo presne tak jsem to videl u sebe v kanclu, kdyz jsem testoval spoj. Nebyly teda od sebe 10cm ale 3 metry.
Dve stazeny karty v jednom boardu se vidi signalem cca -45.
Do toho sita mu musi fakt neco prazit.
0 x

dantasik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dantasik » 14 years ago

Tak to vypada ze si to panove vyresili a ze si neco u sebe blbe poskladaly dle toho ze to SSID bridgenaskolu je jejich a ze ma naladeno na 5620MHz
A kdyz jsem prosel jejich prispevky tak tu muzem ocekavat dalsi vlakna typu prosim pomoc...
PS to byzlicek: Co pan Spacek, ten to neumi nastavit?Vzdyt mel jeste nedavno na strankach napsano ze jako firma jsou/jste jedni z nejlepsich a v pozadi tu pisete o pomoc...
0 x
Daniel Tasáry

byzlicek

dantasik píše:Tak to vypada ze si to panove vyresili a ze si neco u sebe blbe poskladaly dle toho ze to SSID bridgenaskolu je jejich a ze ma naladeno na 5620MHz
A kdyz jsem prosel jejich prispevky tak tu muzem ocekavat dalsi vlakna typu prosim pomoc...
PS to byzlicek: Co pan Spacek, ten to neumi nastavit?Vzdyt mel jeste nedavno na strankach napsano ze jako firma jsou/jste jedni z nejlepsich a v pozadi tu pisete o pomoc...

Jak vidno máte špatné informace p.Špaček s námi nemá nic společného. Forum je tady určitě proto,aby pomáhalo,pokud se pletu,opravte mě. Chápu že ztráta nově nabytého zákazníka,zvláš't když jde o elektrárnu zamrzí,ale pokud z toho máte mindrák,doporučoval bych psychologickou ambulaci.Tám Vám určitě pomůžou.:-)
0 x