Příspěvekod hapi » 14 years ago
nic hele, SXT pcie, 711 pcie, nový 711 pcie. Wifi chipsety? stejný. Já neříkám, že je ubnt na prd, já říkám že jestli nebude verze s MKčkem tak si to polovina lidí nekoupí. SXT umí rozebrat každej a připájet MMCX konektory taky takže máš to samí. Nějak furt nechápu co sem taháte kvalitu rádia když chipsety jsou stejný!!! Mimo to, měl někdo z vás na spektráku s wifi modulem ubnt hračku a routerboard hračku? možná by jste se divily kde ta nekvalita je a jak ubnt hračky dokážou pěkne ujíždět od středu kanálu. Ale to sem nepatří protože budete nasraný. Já nechci v síti OS od ubnt. Já tu chci mikrotika a je mi šumák na jakym HW to pojede. A nejsem sám kdo to tak chce. Vy to prostě slyšet nechcete, mám tu tunu testů kde jsou si ty platformy s pci vs. pcie rovny a mě je to celkem fuk protože v reálnym použití tam neni žádný rozdíl.
Položil jsem tu jednoduchou otázku a ubntisti se hned museji vozvat proč jako mk když ubnt je přece super. Já vám doslova na ubnt kašlu. Nechci ho, jděte s nim k šípku. Když se ubnt rozhodne stávkovat, člověk se nedozví proč, proč se ty krámy rozpojily, proč se nespojily, žádný logy, žádný informace, prostě nic. A to já do sítě nechci. Jestli to nehodláte akceptovat, vaše věc. My máme siť postavenou jinak. Náš problem... nebo spíš problém nemáme. Ano, AirBQ nebo spíš 9GHz je pěkná věc ale ne za každou cenu. Nesrovnávejte tu Insiderovo pojítko s nějakym profi 10GHz pojítkem. Naprosto transparentní ke všemu co teče v síti profi pojítko je, ubnt nikoliv. Vyzkoušejte si jak vypadá wds a co dělá s macovkama atd.. No transparentní to zase až tak neni i když to funguje ale občas to udělá kravinu a já tyhle kraviny netoleruju a vlastně bridge nepoužíváme.
Insider odpověděl za což mu děkuju i když až po 2 stránkách OT a tim to pro mě hasne. Další flame mk vs ubnt směřujde do /dev/null a pokud někdo haní mikrotiky a má s nima zkušenosti 5 let starý a nebo jenom před měsícem s nima strávil 2 hodiny nastavováním a konstatoval že je to na nic tak může jít taky do háje. To totiž neni objektivní názor. Já mám velké AKTUÁLNÍ zkušenosti s obojím a jestli je někdo nemá a haní jednu stranu... budu sprostej.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků