zdravim pani
funguje vam zapisovanie pravidiel pomocou ispadmina tak ako ma? mne to v poslednej dobe blbne jak nikdy pred tym... bud ich zapise niekolko krat za sebou, co znamena ze v mangle mam skoro 10 000 pravidiel a router totalne nestiha, alebo ich nezapise vobec a ludia idu na plno a potom nestihaju wifiny.
takze tak ci tak to nejde a uz ma to prestava bavit... skusal som verzie MK od 3.x, 4x az po 5.6, skusal som SSH a aj API, ziadny FW a aj tak nic. ide ma roztrhat v nervoch ked si nad tym lamem hlavu uz tri hodiny na dovolenke.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy
mato1 píše:zdravim pani
funguje vam zapisovanie pravidiel pomocou ispadmina tak ako ma? mne to v poslednej dobe blbne jak nikdy pred tym... bud ich zapise niekolko krat za sebou, co znamena ze v mangle mam skoro 10 000 pravidiel a router totalne nestiha, alebo ich nezapise vobec a ludia idu na plno a potom nestihaju wifiny.
takze tak ci tak to nejde a uz ma to prestava bavit... skusal som verzie MK od 3.x, 4x az po 5.6, skusal som SSH a aj API, ziadny FW a aj tak nic. ide ma roztrhat v nervoch ked si nad tym lamem hlavu uz tri hodiny na dovolenke.
taky jsem s tim mel problem, ale ted po aktualizaci mk na 5.5 a na ispadmina tu novou betu to jaks taks jede. Sem tam se ty pravidla musi manualne promazat, aby to tam natahlo cele znova...

0 x
pthv píše:taky jsem s tim mel problem, ale ted po aktualizaci mk na 5.5 a na ispadmina tu novou betu to jaks taks jede. Sem tam se ty pravidla musi manualne promazat, aby to tam natahlo cele znova...
mam strach tam davat beta verziu... ich beta verzie poznam - to je ako beta verzie od mikrotiku. jedna lepsia ako druha. mne to obsluhuje komplet siet, nemozem si dovolit aby si na mne testovali nejake hovadiny.
kolko mas nahodenu tu betu?
0 x
pthv píše:mato1 píše:zdravim pani
taky jsem s tim mel problem, ale ted po aktualizaci mk na 5.5 a na ispadmina tu novou betu to jaks taks jede. Sem tam se ty pravidla musi manualne promazat, aby to tam natahlo cele znova...
Tak ty mas asi malo routrov na sieti ked mas cas premazavat rucne fw na routroch ,vies si predstavit to robit na 200 routroch?
0 x
tomas_m píše:pthv píše:mato1 píše:zdravim pani
Tak ty mas asi malo routrov na sieti ked mas cas premazavat rucne fw na routroch ,vies si predstavit to robit na 200 routroch?
Je pravdou, ze mam jen asi 20 routeru (do kterych ispadmin zapisuje pravidla), ale vetsinou se pravidla zmeni jen na dvou z nich, kdyz pridavam klienta, nebo u nej delam zmenu. Je to na cetralnim shaperu a lokalnim AP, na ktery se pripojuje klient. Ostatni jsou tak beze zmeny.
0 x
Uz se mi ponekolikaty stalo (myslim ze vzdy po update), ze se mi ve fakturaci smazly prubezny polozky kde mam napriklad ver. IP a na fakture nejsou. Nevim jestli neco nedelam blbe, ale mam chut do neceho kopnout. 

0 x
mam dalsi problem...
po update MK na 5.6 mi zacal ispadmin na jednom routery vyhadzovat tuto chybu:
ma niekto predstavu co s tym? na ispadminovi mam najnovsiu verziu, skusal som ju aj znova updatovat, skusal som preinstalovat ssh a stale nic. nepomohli ani restarty a samozrejme na MK nie je ziadny FW...
po update MK na 5.6 mi zacal ispadmin na jednom routery vyhadzovat tuto chybu:
Kód: Vybrat vše
FAIL ( Can't locate Math/Pari.pm in @INC (@INC contains: /etc/perl /usr/local/lib/perl/5.8.8 /usr/local/share/perl/5.8.8 /usr/lib/perl5 /usr/share/perl5 /usr/lib/perl/5.8 /usr/share/perl/5.8 /usr/local/lib/site_perl . /usr/local/script/ispadmin/) BEGIN failed--compilation aborted at /usr/local/share/perl/5.8.8/Net/SSH/Perl/Util/SSH2MP.pm line 6. Compilation failed in require at /usr/local/share/perl/5.8.8/Net/SSH/Perl/Util.pm line 56. BEGIN failed--compilation aborted at /usr/local/share/perl/5.8.8/Net/SSH/Perl/Kex/DH1.pm line 10. Compilation failed in require at /usr/local/share/perl/5.8.8/Net/SSH/Perl/Kex.pm line 6. BEGIN failed--compilation aborted at /usr/local/share/perl/5.8.8/Net/SSH/Perl/Kex.pm line 6. Compilation failed in require at /usr/local/share/perl/5.8.8/Net/SSH/Perl/SSH2.pm line 6. BEGIN failed--compilation aborted at /usr/local/share/perl/5.8.8/Net/SSH/Perl/SSH2.pm line 6. Compilation failed in require at /usr/local/share/perl/5.8.8/Net/SSH/Perl.pm line 54. )
ma niekto predstavu co s tym? na ispadminovi mam najnovsiu verziu, skusal som ju aj znova updatovat, skusal som preinstalovat ssh a stale nic. nepomohli ani restarty a samozrejme na MK nie je ziadny FW...
0 x
-
riesil som to tusim aj v tomto vlakne a nepodarilo sa mi to rozbehat.
0 x
Pripojenie na Slovensku.
http://www.citicom.sk
http://www.citicom.sk
mato1 píše:mam dalsi problem...
po update MK na 5.6 mi zacal ispadmin na jednom routery vyhadzovat tuto chybu:Kód: Vybrat vše
FAIL ( Can't locate Math/Pari.pm in @INC (@INC contains: /etc/perl /usr/local/lib/perl/5.8.8 /usr/local/share/perl/5.8.8 /usr/lib/perl5 /usr/share/perl5 /usr/lib/perl/5.8 /usr/share/perl/5.8 /usr/local/lib/site_perl . /usr/local/script/ispadmin/) BEGIN failed--compilation aborted at /usr/local/share/perl/5.8.8/Net/SSH/Perl/Util/SSH2MP.pm line 6. Compilation failed in require at /usr/local/share/perl/5.8.8/Net/SSH/Perl/Util.pm line 56. BEGIN failed--compilation aborted at /usr/local/share/perl/5.8.8/Net/SSH/Perl/Kex/DH1.pm line 10. Compilation failed in require at /usr/local/share/perl/5.8.8/Net/SSH/Perl/Kex.pm line 6. BEGIN failed--compilation aborted at /usr/local/share/perl/5.8.8/Net/SSH/Perl/Kex.pm line 6. Compilation failed in require at /usr/local/share/perl/5.8.8/Net/SSH/Perl/SSH2.pm line 6. BEGIN failed--compilation aborted at /usr/local/share/perl/5.8.8/Net/SSH/Perl/SSH2.pm line 6. Compilation failed in require at /usr/local/share/perl/5.8.8/Net/SSH/Perl.pm line 54. )
Zkus odnistalovat balik perlu a znova jej nainstalovat, nebo updatovat cely system. na novejsi verzi:)
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Nevíte jak z ISP admina vytiskout vzorovou složenku?
0 x
Bývalý ISP...
pthv píše:Zkus odnistalovat balik perlu a znova jej nainstalovat,
skus postnut nejaky navod... nemam predstavu ze ako na to. toto iste mi vyhadzuje aj ked chcem monitorovat / spravovat ubnt zariadenia.
0 x
mato1 píše:pthv píše:Zkus odnistalovat balik perlu a znova jej nainstalovat,
skus postnut nejaky navod... nemam predstavu ze ako na to. toto iste mi vyhadzuje aj ked chcem monitorovat / spravovat ubnt zariadenia.
Zkus:
apt-get update
apt-get upgrade
Kdyz to nezabere, tak
apt-get install libpari2-gmp, libpari-dev, pari-gp, pari-gp2c,libssl-dev, libnet-ssh-perl
Snad to zabere, je mozne, ze ti tam neco chybi.

0 x
dakujem za rady, ale zial nepomohlo... nejaky iny napad? na supprot som napisal, ale zatial nic
0 x
mensi pruser... vyssie uvedene prikazy mi rozbili cele menu ispadmina. teraz mi to vyzera takto:

vie niekto narychlo pomoct? som z toho blby...

vie niekto narychlo pomoct? som z toho blby...
0 x
A co mas uvedene v /etc/apt/sources.list ?
jestli tam mas uvedene stable, tak je to spatne. Ispadmin je totiz postaveny na debian lenny a to je oldstable... To musi byt i v apt uvedene...
zkusil bych znova zupdatovat ispadmina.
jestli tam mas uvedene stable, tak je to spatne. Ispadmin je totiz postaveny na debian lenny a to je oldstable... To musi byt i v apt uvedene...
zkusil bych znova zupdatovat ispadmina.
0 x