midnight_man píše:to musite prerabat prave loca? Preco neprerobite nanobridge? alebo velke nano ? Ostatne za 30 tis + DPH mi to pride hodne malo muziky.
das mi prosim link na jiny spoj v malo zarusenem pasmu co udela 100+Mb za mene penez?
midnight_man píše:to musite prerabat prave loca? Preco neprerobite nanobridge? alebo velke nano ? Ostatne za 30 tis + DPH mi to pride hodne malo muziky.
hapi píše:Co když ti ty hračky rozeberu a vyhodim ubiquiti a připojim routerboardy?
hapi píše:jakej HW je použitej od ubiquiti? jestli ten s 400MHz procákem tak bych se za 100/100 modlil pokud člověk nečeká 200ms pingy což je k ničemu.
Co když ti ty hračky rozeberu a vyhodim ubiquiti a připojim routerboardy? Pokud je mi známo tak ubiquiti do dnes neumí bridge tak aby to bylo plně transparentní pokud se nepoužije WDS což zase trochu snižuje propustnost a routování se tu toho použít nedá protože nemá OSPF.
Walkeer píše:hapi píše:jakej HW je použitej od ubiquiti? jestli ten s 400MHz procákem tak bych se za 100/100 modlil pokud člověk nečeká 200ms pingy což je k ničemu.
Co když ti ty hračky rozeberu a vyhodim ubiquiti a připojim routerboardy? Pokud je mi známo tak ubiquiti do dnes neumí bridge tak aby to bylo plně transparentní pokud se nepoužije WDS což zase trochu snižuje propustnost a routování se tu toho použít nedá protože nemá OSPF.
Mluvis o tom HW, kterej pro wifi operace nepouziva CPU, takze i pri plne zatezi je zatizeni CPU kolem nekolika malo procent?
Dade_Marfi píše:mikrotik proste radia neumi .. uz se s tim smir
miract píše:Podle me by pro to bylo idealni SXT. Prave ten bridge me na UBNT taky se*e. Bud naprosto transparentni jako profi spoje, nebo pouzitelnej routing s OSPF(BGP).
asdewq píše:pani kym sa tu pobijete mam otazku, navrh, mozno prosbu ktora mozno roztne aj tuto diskusiu... wifinami sa uz par rokov zapodievam a je mozne ze som stale neprisiel na to podstatne.. neviem... ale... mam jeden spoj - cca 300-400m ktory je postaveny na nv2, r52n-m a rb435g - ten routerboard je tam koli 680mhz procu a gigovemu ethernetu... je to cele strcene na oboch stranach v aluboxoch, na jednej strane je par24 duplex, na druhej strane 2x par24 extreme, viditelnost priama.. ccq lieta hore dolu, odozva tiez, rusenie sa mozno obcas nejake objavi ale je to na dedine a nemyslim ze by malo byt nejake extra velke... hapi ked tak obhajujes mikrotik bol by si ochotny sa na tento spoj pozriet a poradit v com je problem?.. osobne som na mk zvyknuty, vyhovuje mi po strane spravy, verim ze ma potencial ale po tom co som podobne lietajuci spoj vymenil za ubnt - na mikrotiku na rovnakom kanale lietala odozva k 100vkam ms, priepustnost 10-30mbit hd, po vymene za rocket m5 ide linka 70-80mbit hd stabilne pri stabilnej odozve v jednotkach ms a ziadne poskakovanie pingu stylu 2,2,2,15,2,2,.. proste ked to su 2ms tak to su 2ms... po tejto skusenosti som dost na vazkach... nedavno som vymenil dalsi spoj z mk na ubnt a opat je to ina kava.. mk bol na alixe a bol to dual ns odozva poskakovala az do desiatok ms, teraz je tam 20mhz n 2x2 a opat zlepsenie k lepsiemu...