❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

1st aerial - AirBQ 9GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Peyrak

Re: 1st aerial - AirBQ 9GHz

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

já to myslel podle toho xichtíku :)

on přece říkal, že to bude za pár stovek, byla to jen 40cm, byl jsi tam se mnou jak nám to ukazoval
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

Super, takže to jako celek bude s těmi offsetkami za 30+DPH + pár stovek za ty offsety? Tak to je dobrá zpráva a pak nevím kdo by to moc kupoval bez offsetek s nějakejma Octagonama :D . Hold těch informací bylo na mě v tu středu moc a ne vše jsem si správně podchytil - šak víš že jsem Ti psal PMko zda mi potvrdíš tu cenu na Siklu spoj za 40tis. ... . :D
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

David2006 píše:Tak to je dobrá zpráva a pak nevím kdo by to moc kupoval bez offsetek s nějakejma Octagonama :D

Třeba ten, kdo nechce překračovat normy, ale Tobě je prostě absolutně nemožné vysvětlit že na 10km se kupují jiné spoje ;)
0 x

David2006

Ale notak dyť to s těma Offsetkama bude v normě díky vestavěné regulaci do záporu a kdo chce může to použít. A na 10km to pojede předpokládám kolem 50Mbit jednosměrně viz předpokládaný dosah antén.

PS: Si zapni DFSko abys byl dle VO v 5GHz a pak mudruj :D .
0 x

Leeonek

záleží jak moc do mínusu to pujde, ale předpokládám, že Tě to moc netrápí. Podle tohohle http://pojitko.cz/index.php/orientani-d ... itim-anten by ses měl řídit maximálním dosahem 4 a nikoli 5. Pokud tam dáš 60cm offset, měl bys mít nastaveno ještě více do mínusu.
Ono pokud bude každý uvažovat jako Ty, a očividně chce překračovat normy, pak to bude přesně podle toho pak tady všude okolo vypadat a v ostatních pásmech vypadá. Náš Český Tragický Úřad s tím bohužel není schopen nic dělat. Pokud by dávali pokuty na potkání, vypadalo by to tu uplně jinak a podnikalo by se tu podstatně líp.
0 x

David2006

Zase někdo kdo mi něco podsouvá a přitom nerespektuje DFSko a ještě ke všemu mě nabádá ať si tam strčím neautorizovanou větší offsetku. Pokud se na to koukneš reálně tak s těmi 50Mbs při 10km jsem v bodě čtyři v cajku(druhá věc je reálná rezerva na únik signálu). Kdybych bral do úvahy bod 5 jako Ty (mi rád podsouváš) tak jsem s rychlostí o dost výš. Ale jak říkám zase jeden z řady co mě tu očerňuje a ani se nekoukne jak se věci mají.
0 x

Leeonek

Nepochopil jsem pochopil souvislosti, viděl jsem tam link na tu 60cm parabolu a špatně jsem si to dal dohromady. Omlouvám se....
0 x

David2006

To je v pohodě se stane. :)
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 14 years ago

Potvrzuji orientační dosahy AirBQ. Cítíme, že tam je ještě nějaká rezerva, ale to uvídíme s novým releasem..
Dnes došlo 20 revidovaných desek. Doufám, že se povedly a jsou žhavými kandidáty na ostrý start výroby..
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

Leeonek

blablabla, jak už bývá železným zvykem, nakrmíme hladové davy nějakým žvástem, protože sami nevíme kdy to začneme vyrábět.
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 14 years ago

Leeonek píše:blablabla, jak už bývá železným zvykem, nakrmíme hladové davy nějakým žvástem, protože sami nevíme kdy to začneme vyrábět.

Asi jsem to špatně podal, tyhle desky už půjdou mezi zákazníky.. Takže možná i tobě, když budeš moc chtít :) Je to první normalizovaná serie, kde byly odstraněny chyby v routech, špatné izolace, technologicky úzká místa, odebrány zbytečné a přidány nezbytné součástky, kter se museli tak nějak lepit na předešlý rout..
Ale to pochopí asi jenom člověk přímo z oboru co to je, dát do hromady rout mikrovlnného zařízení. Na velkoseriovku to asi ještě není, ale je to jeden z posledních mezikroků pro seriovou výrobu bez nutnosti vstupu vysoce kvalifikovaného personálu. Teď se bude postupně navyšovat serie podle toho, jak dopadl rout. Je klidně možné, že další krok bude už 100ks na automat, je i možné, že se bude muset udělat ještě jedno mezikolečko. Přeci jenom je to 4 vrstvý hybrid s více než 400 součástkami a udělat to napoprvé na monitoru nejde.

Dám vědět.

V každém případě, celý večer jsem si hrál s posledními vzorky a je to ještě trochu jinde co se dosahu týče. Momentálně na 2 x 18dBi anténách na 350m dává spoj 200Mbit v 40MHz a má cca ještě 5 dB rezervu, což už je nad rámec tabulky.. V 20MHz dává 100+ čisté propustnosti a rezerva je 9 dB, tedy na kilometr 100Mit v 20MHz šířky pásma a 2x2 MIMO! A údajně to není ještě konec.

Edit: https://picasaweb.google.com/1005598284 ... 6590707282
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

David2006

Byla by zajimava tabulka ktera by uvadela typicke latence pri urcite propustnosti, tak by si kazdy mohl vybrat zda pro nej ma cenu dany spoj provozovat na dane pateri nebo ne. Bylo by mozne tedy tuto rekneme orientacni tabulku vyrobit kapacita/latence?
0 x

Walkeer
antispam: Ano

Příspěvekod Walkeer » 14 years ago

David2006 píše:Byla by zajimava tabulka ktera by uvadela typicke latence pri urcite propustnosti, tak by si kazdy mohl vybrat zda pro nej ma cenu dany spoj provozovat na dane pateri nebo ne. Bylo by mozne tedy tuto rekneme orientacni tabulku vyrobit kapacita/latence?

Mozna se pletu, ale jestli to chapu spravne, tak se to bude chovat hodne podobne jako klasicke UBNT M5 Airmax MIMO 2x2 zarizeni s tim rozdilem, ze bude pravdepodobne velmi malo rusene. Jak se tyto zarizen chovaji je tady na foru infa dost.
0 x

Leeonek

Insider píše:
Asi jsem to špatně podal, tyhle desky už půjdou mezi zákazníky.. Takže možná i tobě, když budeš moc chtít :)

dobře, pořád čekám, čekáááááám, čekááááááááááááááám, doufám že se dočkám :)
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 14 years ago

a jsou k dispozici i ty offsety?
0 x
Jan Ptáček