❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Vadny eth port

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Pintero
antispam: Ano

Vadny eth port

Příspěvekod Pintero » 14 years ago

Po silne bource v jedne lokalite jsem se u nekolika RB 411 - 711 setkal se zajimavou zavadou - blbne eth port, ale tim zpusobem, ze neni uplne mrtvy. Pri nekolikatem odpojeni a pripojeni eth kabelu z notebooku se chytne a funguje normalne. Po odpojeni napajeni RB je to v haji a pomuze zase jen odpojeni a pripojeni kabelu.
Jeste jsem vypozoroval, ze pri pripojeni do 100M switche, nebo TP linku se to nechytne nikdy, jen do notaku s 1G portem.
Setkal jste se s tim nekdo? Dela to nekolik kusu...
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

za poslední tejden stejnym způsobem odešlo asi 5 kusů RB711 a chovaji se úplně stejně.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 14 years ago

Stalo se mi to na jdenom kuse.15m kabelu a delalo to, to same jak pisete.Prozatimne jsem dal 4m od RBcka switch a jede to.Pravdepodobne bude asi nejaky "svod" na eth, ze to pada a nemá pak eth dostatecnou uroven signalu, proto to asi na par metru kabelu jede ale na delsi ne.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

na 411 se to myslím nestalo. Ale na 711 po bouřce už ano. Poslat na reklamaci a doufat :)
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 14 years ago

ja muzu tohle chovani potvrdit taky - a to jak na 711, tak na 411...
0 x
Jan Ptáček

Pintero

Příspěvekod Pintero » 14 years ago

No a co s tim? Kdyz uz vadny desky vyhodit, jak poresit aby se to do budoucna nestavalo?
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 14 years ago

prepetova ochrana + stineny kabel, nicmene u kilentu je proste problem s tim, kam tu prepetovku zemnit...

me to ale prijde, ze to neni az tak uplne problem prepeti na kabelu, spise mi to prijde, jakoze vyrobce chtel nekde setrit, tak pouzil nejake komponenty co mene vydrzi (pac z dosavadnich 300RB, vc prehistorickych 133c) sem se s takovym chovanim jeste nesetkal.... :?
0 x
Jan Ptáček

honzam

Pintero píše:No a co s tim? Kdyz uz vadny desky vyhodit, jak poresit aby se to do budoucna nestavalo?

Přepětová ochrana na ETH http://www.i4wifi.cz/safesurge-ethernet ... d1531.html
Vadné kousky nevyhazuj. Zkus je reklamovat pokud to jsou 711tky.
0 x

Walkeer

Příspěvekod Walkeer » 14 years ago

Pri nedavne silne bource mi to odprasko tyto prepetovky na obou koncich kabelu (jedno RB na strese, druhe dole), ale oba porty to prezily. Takze prepetovka je sice na jedno pouziti, ale port to ochrani (nebyl to primy zasah), takze asi doporucuji.
0 x

honzam

A kam to zemníš na střeše když RB je třeba přišroubován uvnitř plastového gentleboxu?

Nebo anténa je třeba na střeše (komín) ale není zde k čemu zemnit
0 x

Walkeer

Příspěvekod Walkeer » 14 years ago

honzam píše:A kam to zemníš na střeše když RB je třeba přišroubován uvnitř plastového gentleboxu?

Nebo anténa je třeba na střeše (komín) ale není zde k čemu zemnit

V tomhle pripade jsou oba RB blizko zasivky a v kovove krabici, takze to je easy. kdyz neni kam zemit, tak je to samozrejme spatny.
0 x

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 14 years ago

Me se to stalo u jedne 711 nepouzite, nove. Doma jsem si ji nakonfiguroval a u zakaznika na 5m kabelu nejede. Na 2m utp jede.
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hallo » 14 years ago

neverhappy píše:Me se to stalo u jedne 711 nepouzite, nove. Doma jsem si ji nakonfiguroval a u zakaznika na 5m kabelu nejede. Na 2m utp jede.

Buď vadný kus,nebo prodejce doufal,že si toho někdo jiný nevšimne a prohodil to :-)
0 x

pfadmin

Příspěvekod pfadmin » 14 years ago

Ono těžko říct, zda je to jen problém RB711, stalo se nám teď u RB411, že odešel port tak divně, že fungoval, mikrotik se spojil, i s protistranou, ovšem shazoval switch na druhé straně (tj. za rádiem), protože detekoval loopback, i když tam neteklo skoro nic. Nicméně lognout se šlo jen přes IP přes wifi z protistrany, přes MAC to bylo zabitý na oba mikrotiky, a fungovat to začlo až když se eth port shodil (vypnul), a protože mikrotik 411 bez eth je jako kytara bez strun, tak samozřejmě funkční ve smyslu někakého užitku pro klienta to bylo až po jeho výměně. Každopádně nebýt tam chytrý switch, tak tam asi lítáme na střídačku dodnes.
0 x

SPCom

Příspěvekod SPCom » 13 years ago

dnešní email z wifi aspa, kam jsem přinesl sbírku x ks RB411, RB711, Groove a hlavně pouhé 3 dny staré SXT (2. den po instalaci byla bouřka)

Dobrý den,

dnes během osobního odběru jsme řešili reklamace. Skoro vše, co jste mi donesl je poškozeno přepětím(viz příloha). Čtyři zařízení byli přijaty.

Zařízení RB SXT 5HnD, S/N:2DCA012BC134 nebudeme zasílat výrobci, protože dle kolegy by bylo neuznáno a zpoplatněno. UBNT a Mikrotik jsou elektrická citlivá zařízení a v případě bouřky se může poškodit elektrostatickým přepětím (vnější vliv), které se nahromadí v okolí...
0 x