❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Rádiová karta poškozená vadnou anténou?

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
bleak
antispam: Ano

Rádiová karta poškozená vadnou anténou?

Příspěvekod bleak » 14 years ago

Než začnu sepisovat další reklamaci, prosím o vyjádření znalejších. U firmy, kde jednou začas beru wifi hw jsem koupil gentle boxy s RB711-5Hn-MMCX. Před zapojením u zákazníka jsem sadu testoval s referenčním AP. Scan neukazoval vůbec nic, vzal jsem jinou sadu, při scanu jsem viděl referenční AP se signálem -65, takže zapojena u zákazníka.
Anténu jsem poslal na reklamaci, vrátili s potvrzením vady opravenou. Připojil jsem ji zpět do sady, referenční AP mělo signál -80, dal jsem tedy opravenou anténu do jiné sady a tady jsem viděl ref. AP se signálem -65.
Je možné, že vadná anténa poškodila radiovou část RB?

Co místo gentleboxů? Na síti (spíše malé síťce :-)) používám pouze mikrotiky a chtěl bych u nich zůstat.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

sxt

gentleboxy už nás tak nasraly, že kupujem už jenom sxtčka a zatim jedou na výbornou. Byla zatim jenom jeda reklamace kdy jeden výstup nejel tak jak by měl. Eapy se do roka a do dne odmlčí, gentleboxy se dodávaji s promněnlivou kvalitou. SXT zatim stable.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

soooc

Příspěvekod soooc » 14 years ago

Davam tedka station box micro a na vesnici ideal, cena nizka, pripravene na 2 polarizace. Ale na SXT se chystam na test.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Walkeer

Příspěvekod Walkeer » 14 years ago

bleak píše:Než začnu sepisovat další reklamaci, prosím o vyjádření znalejších. U firmy, kde jednou začas beru wifi hw jsem koupil gentle boxy s RB711-5Hn-MMCX. Před zapojením u zákazníka jsem sadu testoval s referenčním AP. Scan neukazoval vůbec nic, vzal jsem jinou sadu, při scanu jsem viděl referenční AP se signálem -65, takže zapojena u zákazníka.
Anténu jsem poslal na reklamaci, vrátili s potvrzením vady opravenou. Připojil jsem ji zpět do sady, referenční AP mělo signál -80, dal jsem tedy opravenou anténu do jiné sady a tady jsem viděl ref. AP se signálem -65.
Je možné, že vadná anténa poškodila radiovou část RB?

Co místo gentleboxů? Na síti (spíše malé síťce :-)) používám pouze mikrotiky a chtěl bych u nich zůstat.

Na kazdem RB711 mas napsano, ze kdyz to zapnes bez pripojene anteny, tak odpalis vykonovou cast ty wifiny. Pokud ta antena byla vadna, tak to je mozne, zvlast pokud jsi to ohulil naplno.
0 x

bleak

díky za odpovědi, RB byl po zapnutí v defaultu, jen jsem zapnul wlan a pustil scan. Příště koupím SXT.
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

poslední balík gentlů než jsem vracel, tak ty pigoše jen přilepený, nepřiletovaný, pokud to tak bylo u toho Tvýho taky, tak jsi to vpodstatě pustil bez antény a to je pro něj smrtelný
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 14 years ago

Problem je v konektoru na te 711. REsil jsem takhle 5 reklamaci a vratili se mi anteny ze jsou OK. Ale signal byl porad -80 (ale ve skutecnosti ma byt -62). NEchal jsem si 3ks tech anten z reklamacky zmerit od Stourace. Psal me a posilal protokol ze jsou OK.

Ale poradil me, at pinzetou zmacku vnitrek konektoru na te 711. No a ehjle vse bylo najendou OK na vsech 5 antenach. Signal -62.

Odtedka to delam preventivne na vsech 711 a slape to
Naposledy upravil(a) hocimin1 dne 16 Jul 2011 14:13, celkem upraveno 2 x.
0 x

bleak

hocimin1 píše:Ale poradil me, at pinzetou zmacku vnitrek konektoru na te 711. No a ehjle vse bylo najendou OK na vsech 5 antenach. Signal -62.

díky za tip! zkusil jsem vnitřní dutinku konektoru zmáčknout, po zapojení signál -65! Je (řečnickou) otázkou co je vadné: konektor na desce nebo konektor na pigtailu?

Jsem rád, že nemusím ztrácet další čas reklamací. Minulý týden jsem jednomu potenciálnímu zákazníkovi s tímto RB řekl, že ho nemůžu připojit, protože tam byl signál -82, nezdálo se mi to, ale zdůvodnil jsem si to tím, že sektorka 1200 m odtud míří moc do země. Po vyzkoušení jiné sady jsem mu volal zpět, že problém není v signálu, zda má ještě zájem. Mezitím samozřejmě začal hledat jiné wifi ISP...
Přílohy
RB750-konektor.jpg
konektor na desce před zmáčknutím vnitřní dutinky, zdá se, že dutinka je rozjetá
RB750-konektor.jpg (38.42 KiB) Zobrazeno 1751 x
0 x

Ladik

Příspěvekod Ladik » 14 years ago

hocimin1 píše:Problem je v konektoru na te 711. REsil jsem takhle 5 reklamaci a vratili se mi anteny ze jsou OK. Ale signal byl porad -80 (ale ve skutecnosti ma byt -62). NEchal jsem si 3ks tech anten z reklamacky zmerit od Stourace. Psal me a posilal protokol ze jsou OK.

Ale poradil me, at pinzetou zmacku vnitrek konektoru na te 711. No a ehjle vse bylo najendou OK na vsech 5 antenach. Signal -62.

Odtedka to delam preventivne na vsech 711 a slape to

JJ presne i tohle me osobne poradil a ukazal p.Stourac a rikal ze je to zname a ze on to stale takto resi protoze dost casto meri stejnymi konekory a nemuze stale menit ze? :-)

Ahoj Lada
0 x