Insider píše:Ochutnávka. Kompletní spoj 100Mbit FDX (205Mbit SDX), simplexní přenosový modul pro anténní pole.
Na obrázku je kompletní trasa se 40dB útlumu. Napájení PoE, spotřeba 4W max. Velikost 100*75*20mm
To vypada moc pekne, ovsem relane nasazeni to moc dobre nenapodobuje, protoze toto neni MIMO 2x2, protoze jednotlive chainy se neslysi vzajemne. To ale neni dulezite, dulezite je, ze UBNT MIMO 2x2 funguje dobre i v realu a pokud to funguje dobre i takto, tak to znamena, ze vas transponder funguje dobre a to je podstatne
 kdy budou prvni finalni kousky k zakoupeni? dost na to cekame
 kdy budou prvni finalni kousky k zakoupeni? dost na to cekame 

na jednu páteř stačit UBNTu tak hodím druhé paralelně  k němu (a řeknu manažersky tyhle obce jedou přes tohle a tyhle zase přes tohle) a až nebudou stačit obě tak budu zvažovat zda se mi nějaká 80-130Mbit desítka (nejlépe od UBNTu:)) ) vyplatí či šáhnu po AirBQ, které zase na hlavní páteř (tedy tu "nejhlavnější" ze cca 7mi co z té optiky po/vedou) není moc s latencema při zátěži zadobře a to ještě nepočítám s tím jak to dopadne v reálu na počet spojení a podobné ptákoviny. Jinak bavíme se o cca 2km spoji takže mě rajcují
  na jednu páteř stačit UBNTu tak hodím druhé paralelně  k němu (a řeknu manažersky tyhle obce jedou přes tohle a tyhle zase přes tohle) a až nebudou stačit obě tak budu zvažovat zda se mi nějaká 80-130Mbit desítka (nejlépe od UBNTu:)) ) vyplatí či šáhnu po AirBQ, které zase na hlavní páteř (tedy tu "nejhlavnější" ze cca 7mi co z té optiky po/vedou) není moc s latencema při zátěži zadobře a to ještě nepočítám s tím jak to dopadne v reálu na počet spojení a podobné ptákoviny. Jinak bavíme se o cca 2km spoji takže mě rajcují  i jiná pásma a Siklem až bude s 65cm anténama konče. Takže u mě je to vcelku nalajnovaný a co mě bude spíš než krátké pátaře trápit jsou spoje za A/ kolem 5-6km , B/ kolem 8-12km a pak ten jeden za C/ 20km kterej mi už teďka nejede podle představ, ale zase na sebe ještě tolik nevydělal aby si zasloužil něco lepšího (kromě Šťouračovi sedmapadesátky kterou tam ještě až se rozkejvu po bouřkách pověsím:) místo té ofsetky která tam na jedné straně je ).
  i jiná pásma a Siklem až bude s 65cm anténama konče. Takže u mě je to vcelku nalajnovaný a co mě bude spíš než krátké pátaře trápit jsou spoje za A/ kolem 5-6km , B/ kolem 8-12km a pak ten jeden za C/ 20km kterej mi už teďka nejede podle představ, ale zase na sebe ještě tolik nevydělal aby si zasloužil něco lepšího (kromě Šťouračovi sedmapadesátky kterou tam ještě až se rozkejvu po bouřkách pověsím:) místo té ofsetky která tam na jedné straně je ). ;);)
;);)