❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

rozpadani spoje 2x za den na 6 sekund

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Maxik
Kontaktovat uživatele:

rozpadani spoje 2x za den na 6 sekund

Příspěvekod Maxik » 14 years ago

Zdravim, na jednom z docela dulezitych spoju mi se mi to samovolne odpoji a znovu pripoji, 1 stran rb600, 2 rb 711,nejnovejsi biosy, ros 5.4 jen potrebne baliky. Signal -55 stazene TX, 2x parabola s limcem, jede to v NV2, tdma per. 1, hw retries 15, hw protection tres. 10, frame life 3, distance 1km (je to min), rate na default, preambule short. Babo rad proc to dela, prijed mi ze to udela spis kdyz pres spoj nic moc netece nez v zatezi.
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

co rika pan Log ?

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Maxik
Kontaktovat uživatele:

nic moc prave, disconected : lost connection - not responding nebo medium timeout atd signal to ma luxusni, ccq kolem 100% snr 55 Db(obe strany temer stejne), tak nevim, ta strana s rb 600 je tam uz 3 roky a jede jako z praku, ta 711 je tam asi 14 dni az mesic, ale nejak uz me dochazeji napady krom vymeny 711.. Normalni lidi si toho mini vypadku nevsimnou ale wowkari ano..
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

bud cvicne zkusit vypnout nv2, co to udela a nebo rovnou vymena HW...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

a co vytížění CPUček na RBčkách? Tohle se většinou děje když CPU nestíhá a nedodrží stanovenej čas komunikace.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Maxik
Kontaktovat uživatele:

tece tam do 10 m HD takze 711 se tezce flaka, ale rb600(5 wlan 3x nv2) na 2 strane az tak ne jede kolem 50% ale predtim ten spoj nebyl jeste p2p byl to klient proti sektoru a problem nebyl zadny nebyl.
Napada me zkusit vymenit ap / klient prohodit. Ted to udela tak 1x za den a ostatni linky z toho rb600 bez problemu tim si myslim ze to nebude to jede dlouhodobe ok.
0 x