❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
GROOVE
- midnight_man
Re: GROOVE
teraz si ma troška vystrašil, moj dalsi upgrade spoja spocival v osadeni duplex JR24 a 433 s 2x XR5.....to sa vazne tak nehorazne rusilo? Sa mi to nezda...
0 x
433 je na prd, pokud tam tece malo, popr. mas nizky TX a nepouzijes nv2 nebo nstreme je to pouzitelne, jako male ap budiz. Jak tam zapnes NStreme a nebo tam tece trochu vic neni to moc dobre reseni, fakt se to rusi, alix, RB600 je mnohem lepsi, nebo vice samostatnych rb, i kdyz jsou v 1 bedne, nicemu to nevadi a jede to luxusne.
0 x
XR5 ani nezkoušej
do 125 mW se to neruší, nebo neznatelně (odrušíš přeladěním o 100 Mhz dál) - vyzkoušeno: R52 (OK), CM9 (OK), R52N (OK nad 60 Mhz odstup)
200 mW karty a všechno ostatní se ruší jak kráva. XR je snad 600 mW ne? - vyzkoušeno: UB5 200mW (jedna zabije celý board, regulace u ní nefunguje pod 13 decibel), MMCXkové alfy 200 mW (pokud máte krátké spoje a stáhnete trochu pod limit, jedou ovšem jak hodinky)
do 125 mW se to neruší, nebo neznatelně (odrušíš přeladěním o 100 Mhz dál) - vyzkoušeno: R52 (OK), CM9 (OK), R52N (OK nad 60 Mhz odstup)
200 mW karty a všechno ostatní se ruší jak kráva. XR je snad 600 mW ne? - vyzkoušeno: UB5 200mW (jedna zabije celý board, regulace u ní nefunguje pod 13 decibel), MMCXkové alfy 200 mW (pokud máte krátké spoje a stáhnete trochu pod limit, jedou ovšem jak hodinky)
0 x
priznam se, ze me nenapada snad jediny duvod, proc pouzit XR5 nebo podobne smazaky...jo mozna na 20km spoj v plne palbe vykonu
tydle UB5 apod. mrchy postupne davam z tras dolu a cpu je do ruznych volnych RBcek a to pak ke kliosum,jinam si to nezaslouzi...
PW

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Tak dopovím tu epizodu s prokopnutou parabolou. Bez paraboly se karty slyší se signálem -60, což je slušné, s parabolou před sundáním s -7. Zjištěno bylo, že síla signálu závisí na dvou věcech - na míře ohnutí jednoho z dipólů (byl to ten, který vypadá jako váleček na kuří nožce, druhý je delší kus rovného drátu). Taktéž se intenzita měnila s tím, jak se vrklalo a kvedlalo s parabolou, a samozřejmě zakrytím ozařovače. Nyní se polarizace slyší se signálem -39 a s CM9 to funguje na několika kombinacích kanálů normálně. S R52N to funguje o poznání lépe než dříve, nicméně pořád jen 3x rychleji než původně, o plné rychlosti si můžeme jen nechat zdát, a hlavně to se slabými CM9 má o několik decibel lepší signál než s R52N, a to i poté, co je "vohulím", tak pořád bída, ale může to být tím, že v tom ohluchly. Nevím s jakým signálem slyšíte polarizace navzájem vy, docela by bylo fajn to sem postnout (spolu s frekvencemi, na jaké to bylo naladěné), ale nepřijde mi, že by ta anténa byla spravená zcela. Rušení karet v RBčku bych vyloučil, obdobné to bylo s groovem vs. RB s 1 kartou.
Maximální signál, co jsme z toho vymlátili, bylo -4, tj. jako kdyby tam byl opravdu jen čistej kabel, i když se dají konektory k sobě, má to -30, a ne tolik,
Maximální signál, co jsme z toho vymlátili, bylo -4, tj. jako kdyby tam byl opravdu jen čistej kabel, i když se dají konektory k sobě, má to -30, a ne tolik,
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
tak mam prvni reklamaci na GROOVE verze s L3.
pokud bezi doma na stole tak je vse OK, pripojim ho venku k antene spoji se s druhou stranou a cca po minute de do rebootu s hlaskou: router was rebootet without proper shutdown
pokud neni pripojeny k beydratove siti tak je vse OK.
Trafo jsem zkousel jiny jak 12V tak i 24V, kabel jsem vymenil, takze pujde z5.
Jinak napajenim to asi nebude kdyz v healt ukazuje 22,7V teplota cca 51°
pokud bezi doma na stole tak je vse OK, pripojim ho venku k antene spoji se s druhou stranou a cca po minute de do rebootu s hlaskou: router was rebootet without proper shutdown
pokud neni pripojeny k beydratove siti tak je vse OK.
Trafo jsem zkousel jiny jak 12V tak i 24V, kabel jsem vymenil, takze pujde z5.
Jinak napajenim to asi nebude kdyz v healt ukazuje 22,7V teplota cca 51°
0 x
Bývalý ISP...
Mno, to je zajímavé. Nicméně je dost teoretických možností, co to způsobuje.
- pokud to doma chodí a na stožáru ne, je možné, že ho shazuje ne napětí, ale bordel odražený na wifi od antény (např. stojaté vlny, narozdíl od rbčka tohle nemá, kde je utlumit, není tam kromě konektoru zhola nic), že by vnitřní wifi kartu nějakým způsobem rozhoupal až do stavu, kdy to neustojí a celá kosmická loď groove jde do rebootu.
Nicméně dělat by to neměl, to ne no.
Každopádně to poznáš, pokud to bude dělat i jiný kus, tak to nejspíš huličem nebude
- pokud to doma chodí a na stožáru ne, je možné, že ho shazuje ne napětí, ale bordel odražený na wifi od antény (např. stojaté vlny, narozdíl od rbčka tohle nemá, kde je utlumit, není tam kromě konektoru zhola nic), že by vnitřní wifi kartu nějakým způsobem rozhoupal až do stavu, kdy to neustojí a celá kosmická loď groove jde do rebootu.
Každopádně to poznáš, pokud to bude dělat i jiný kus, tak to nejspíš huličem nebude

0 x
Dnes mi dve dosly. Taky mate na krabici zaskrtane "CE" ?
Ceho jsem si vsimnul, tak je naprosto tragicky Nkonektor, ktery nema nariznuti do krize. Jaky to asi bude mit kontakt...
Ceho jsem si vsimnul, tak je naprosto tragicky Nkonektor, ktery nema nariznuti do krize. Jaky to asi bude mit kontakt...
0 x
miract píše:Dnes mi dve dosly. Taky mate na krabici zaskrtane "CE" ?
To ze to nema nariznutej konektor do krize je jen dobre ...
Prvni dav kousky dnes dosli take , co me vadi vic sou ty odkapavci otvory , protoze kdyz to dam vodorovne tak je budu muset zas necim zalepovat a zapatlavat ... dobry sou ale jen pro polarizaci pro kterou pisou ze to ma bejt namontovany .....
0 x
miract píše:Dnes mi dve dosly. Taky mate na krabici zaskrtane "CE" ?
A vis vubec, jak ma vypadat spravne Nkonektor? Se podivej poradne na profi konetkory: 50ohm zatez a nebo primo na wiki, jen upozornuju, ze ty pozlacene jsou spravne. Zbytek je obyc OEM smejd.
0 x
Ano, pokud se bavime o profikonektorech tak ano. Ale na ktere antene kterou pouzivate je konektor za 500 a vice Kč??? NIKDE! A ti co delaji OEM konektory se vubec neserou s nejakou desetinkou. A v tomto pripade to dopadne tak, ze na nektere anteny se to bude muset dorvat kombinackama a v jinych to bude zase volne. Proto je u tech levnejch kramu, co vsichni pouzivame, to nariznuti.
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
pfadmin píše:Mno, to je zajímavé. Nicméně je dost teoretických možností, co to způsobuje.
Antenu jem nakonec zkusil taky vymenit ale problem porad stejnej.
Nakonec jsem prisel na to ze to dela jenom v modu "station pseudobridge" s tim ze wlan a eth jsou spolu v bridge. Jestli je na groove nejak IP adresa je uplne jedno.
Delal ti o druhej kus co jsem mel.
Kdyz se to prepne do rezimu station tak to jede OK. WDS se mi nejak nepodarilo rozbehat a vzhledem k nedostatku casu (jede za tim asi 20 klientu) jsem to neresil.
0 x
Bývalý ISP...
- midnight_man
ou, 2 ks v košíku. Objednávam. Boh to chráň ak to nepôjde ako má! Tvrdo som rozmýšlal či nekúpim overený bullet M5 HP, dám šancu tomuto zázraku už len pre ten pocit vidieť Nko v mikrotiku 

0 x
Tak zatim nasazeno deset kousku vse s parabolama 24dBi od dcomu a nemuzu si stezovat, slape jak vino, jediny co delam ze jelikoz je na vertikalni montaz ze do nich vyvrtak dve maly dirky zespodu pro pripadny odkapani kondezatu.... nevim jak kdo mate zkusenosti s bulletama ale lidi co je nasazujou v horizontalni polarizaci mi to doporucily ze to delaj taky protoze se jim jich par vytopilo a od tej doby klid ....
0 x