Ahoj,
Postavil jsem spoj z dvou klasickejch 24-ek Jirousů za každym z nich je Gentlebox s RB 411a miniPCI kartou WLM200NX od Compexu.
Bezdráty jsou nastavený jako bridge a station brige, 20MHz kanál v N modu se zapnutým nv2. Rate jsou 65 Mbit jak TX tak RX na obou stranách. TCP provoz měřeno Bandwith testem je 30Mbit HD.
Dá se z toho dostat víc????Nebo je to maximum?????
Díky za rady a prosím nekamenovat:-)
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Propustnost 5Ghz spoje,prosím o rady
- midnight_man
je to málo, víc dáš i v Ačku.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
no, testuješ to btestem v tcp a máš tam RB411 a ta nezvládne btest rychlejc. Jesti tam máš NV2 v defaultu, tak skrz ty RBčka dáš něco okolo 50Mbit. Dej na test udp a uvidíš. Jinak nestovat přes jiný zařízení.
0 x
To Hapi:
ok tak já to zkusím tak že si připojím za ty RB na každou stranu PC a pustím na nich Iperf.nv2 mám v defaultu.Dá se tedy nastavit nějak líp????
ok tak já to zkusím tak že si připojím za ty RB na každou stranu PC a pustím na nich Iperf.nv2 mám v defaultu.Dá se tedy nastavit nějak líp????
0 x
hmm, je tam nastavení TDMA period size, s menším číslem klesá rychlost ale snižuje se latence a dělá to divy v zátěži. Testni si to no.
0 x
mel bych malou zahadu...klient napojen na APcko,sign. cca. -63 v obou smerech, ccq 90-100%. Bandwith test, ccq padne max o 10%, speedtest z pripojeneho PC a ccq v 1 smeru spadne na 15%. Pozdeji jsem nasel kolizi s jinym vysilanim,prekopal kanal a ok. Ale proc se ccq nesesunulo pod stul pri bandwith testu fakt nechapu
Cim teda overovat v rychlosti spojeni, kdyz ne timto ? Asi mit spise po ruce notes a iPerf nebo nevim...
PW

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Toto jsem taky zažil. Hlavně se to stává když je frekvence rušená spojem do lokality. zatížíš AP a spoj současně, což hádám btestem neděláš. Někdy za to může i RB433 kde se to děje i v odstupu 100MHz. a sníženými výkony pod 12dBi
0 x
trochu pro odlehčení téma. stourac 2x2 20MHz
- Přílohy
-
- nv21ms20mhzfull.png
- (165.95 KiB) Staženo 284 x
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Slabý, takhle nám to chodí na 2 km nad městem zarušeným jako prase
A nejsou tam ani šťourače ale vyšťouraný starý jirouse.

0 x
okoun píše:trochu pro odlehčení téma. stourac 2x2 20MHz
Vzdalenost? A co ten signal -30/-59 ?
Vyzkousej TCP, to asi nebude takova hitparada

0 x
bude, to mám zase otestovaný já. Dáse to vyladit i na 55/55Mbit v TCP ale mě zajímají nízký konstantní latence takže 40/40Mbit to dá i v TCP.
0 x
Soucastne 55/55Mb v TCP? Na 2x2 20MHz? Zitra se na to jedu podivat 

0 x
je jasný že v tcp mi to tolik nedá protože 55/55 nevygeneruji ani s modlením
no kdybych dal tdma více jak 1 ms tak bych určitě dal více a až doladějí ten bug s rate tak také ještě více, nějak se tomu nechce na 150Mb. ale k čemu takové rychlosti, pokud tam poteče 50/50 tak už boudou peníze i na jiné spoje
no kdybych dal tdma více jak 1 ms tak bych určitě dal více a až doladějí ten bug s rate tak také ještě více, nějak se tomu nechce na 150Mb. ale k čemu takové rychlosti, pokud tam poteče 50/50 tak už boudou peníze i na jiné spoje

0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...