❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

AD155 zdroj

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Leeonek

Re: AD155 zdroj

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

už to z něj leze jak z chlupaté deky :) prostě vadný kus
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 14 years ago

Mne to robi tiez a vraj to je normalne. Po uplnom vybit treba zdroj nakopnut cez reset. I ked to som este robit nemusil.
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hallo » 14 years ago

Tak jak to je ? Je to vada,nebo vlastnost? :-D kde se to musi pripadne resetovat?
0 x

Leeonek

jak jsem psal, ještě nikdy se mi to u ani jednoho z 20ks to nestalo. Tlačítko reset jde použít po připojení nabité baterie ke zdroji a nahození i bez napětí 230V.
Pokud chceš něco kvalitněšího pořiď si řešení od bke, ale počítej s vyšší cenou a výkonem tuším 75W (teda pokud si nevybereš komponenty zvlášť, to ale počítej ještě víc peněz)
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hallo » 14 years ago

Potrebuju za ad 55b dostat ještě 12V pro napájení switche a AP,stab 7812 se dosti hřeje a tím bych asi potom plácal energii z baterek do vzduchu,nějaké schema na dc měnič do 2A bez velkých ztrát?Nebo jak to řešíte?
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 14 years ago

takovy menic se da snad bezne koupit, staci pohledat na netu "dc dc menic 24 / 12v"
0 x

Walkeer
antispam: Ano

Příspěvekod Walkeer » 14 years ago

rado3105 píše:Mne to robi tiez a vraj to je normalne. Po uplnom vybit treba zdroj nakopnut cez reset. I ked to som este robit nemusil.

chapu to dobre, ze to by se nemelo nikdy stat, protoze ten zdroj ma low voltage cut-off? stejne mi to ale prijde jako zavada...
0 x

Leeonek

vybitím se myslím na hranici 10,5V nikoli hluboké vybití baterie na 0 s následným vyhozením akumulátoru do sběrného dvora :)
0 x

Walkeer

Aha, takze to je proste UPS, ktera se musi po vybiti rucne nahodit, jo? Tak to jsem fakt rad, ze jsi koupil podobnou vec, ale s ceritfikaci pro EPS, ktera jednoduse funguje :) kdyz budete hodni, dodam vyrobce i model :)
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 14 years ago

Ups ktera se po vybiti musi rucne nahodit neni normalni :) Podle me veskere Ups i AD zdroje odpoji baterie pod 10V rekneme, kvuli pozkozeni baterie hlubokym vybitim + aby mely napajenou elektroniku kvuli startu po obnoveni site konkretne APC, kdyz ma vadnou baterii tak uz nevstane.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 14 years ago

Třeba je to fičura, aby jsi věděl, že je ko baterka... :)
0 x

Majklik

Příspěvekod Majklik » 14 years ago

Že se s vymláceným aku nezapne AD155 po obnovení napájení se občas děje, pokud je ten zdroj zatížen praticky na max toho, co umí dát. Pokud je tam nějaká rozumná rezerva, tak jsem problém nepozoroval.
0 x

Leeonek

se podívej na cenu a musíš to pochopit, třeba 75W řešení od BKE vychází na 2200 bez dph. Ten zdroj sice má uvedených 150W odběru, ale pokud ho zatížíš naplno, nesnese to dlouho, sám jsem měnil už 2 kousky. Prostě na první podhed funkční ale když mělo dojít na zálohu při výpadku elektriky, nevydrželi ani vteřinu. Odpadlo to hnedka ikdyž byla plná baterka. Odběr byl kolem 135-140W, po výměně jiný zdroj zpočátku taky fungoval bez problémů ale po roce se porucha opakovala i na dalším zdroji, což jak uznáš sám, by byla hodně velká náhoda. U mě se jednalo konkrétně o typ s duální voltáží 5 a 12V tzn ADD155.
0 x

Walkeer

Leeonek píše:se podívej na cenu a musíš to pochopit, třeba 75W řešení od BKE vychází na 2200 bez dph. Ten zdroj sice má uvedených 150W odběru, ale pokud ho zatížíš naplno, nesnese to dlouho, sám jsem měnil už 2 kousky. Prostě na první podhed funkční ale když mělo dojít na zálohu při výpadku elektriky, nevydrželi ani vteřinu. Odpadlo to hnedka ikdyž byla plná baterka. Odběr byl kolem 135-140W, po výměně jiný zdroj zpočátku taky fungoval bez problémů ale po roce se porucha opakovala i na dalším zdroji, což jak uznáš sám, by byla hodně velká náhoda. U mě se jednalo konkrétně o typ s duální voltáží 5 a 12V tzn ADD155.

Vypadly pri zaloze, tedy kdy to jelo primo z te baterky, misto toho kdyz to jelo z toho zdroje? To je trochu divny, ne? To jsi asi musel nejak hodne zatizit tech 5V, ktere to zrejme tada pred DC-DC menic, ale ten by prece mel jet i pri normalnim provozu.
0 x

Leeonek

Walkeer píše:Vypadly pri zaloze, tedy kdy to jelo primo z te baterky, misto toho kdyz to jelo z toho zdroje? To je trochu divny, ne?

Teda ani po několikanásobném přečtení jsem nepochopil cos vlastně chtěl napsat :)
O příspěvek výš jsem napsal, že zdroj za provozu normálně dodával všechna napětí jak měl (5 a 12V) ale po vypnutí napájení zdroje (230V) ihned zdechlo všechno ikdyž byla baterie (100AH) plně nabitá. Prostě reakce jako by nebyla vůbec baterie připojená. Po výměně zdroje za nový, vše fungovalo v pořádku, ale po roce se problém opakoval, tak jsem raději vyměnil všechno za řešení od BKE.

Walkeer píše:To jsi asi musel nejak hodne zatizit tech 5V, ktere to zrejme tada pred DC-DC menic, ale ten by prece mel jet i pri normalnim provozu.

Na 5V větvi mám pouze optický konvertor s odběrem 4-5W. 5V větev by podle specifikace měla být schopná dodat 3A, což jsem nepřekročil ani omylem :)
0 x