❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
GROOVE
Re: GROOVE
no tak nevím jak tobě, ale v datashitu u karty R52n-m to bylo +- 2dB pravdě
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Jsem se už radoval, že to bude zítra skladem, a ono to vypadá, že do ČR přijdou jen verze s L3, takže na nic, na tom PtP testovací spoj nepostavím, leda to obcházet virtual AP 

0 x
o tom uz tu debata sla, ze s L3 na 1 strane nastaveno Bridge a na 2 strane nastaveno Station WDS (nebo taky bridge) se spoj v pohode udelat da...proc mam cpat 15kil za 711L4, kdyz staci 8kil za L3 na spoje ?
PW

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
kdypak ze ten groove bude v prodeji ? Mensi parabolka s groovem = idelni klient do mesta
0 x
udajne jeste nekdy do konce cerva, pocitam ale spise zacatek cervence... EDIT : na i4 uz skladem k mani...
chci se ale vice zasvecenych zeptat, jak moc muze mit vliv na chod ruseni z okoli, ktere plastove pouzdro chte nechte dovnitr castecne propusti ?
PW
chci se ale vice zasvecenych zeptat, jak moc muze mit vliv na chod ruseni z okoli, ktere plastove pouzdro chte nechte dovnitr castecne propusti ?
PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Myslim ze ruseni tohoto typu nebude problem, stejne 99% klientu ma nejake zarizeni v plastu.
0 x
Ja cekam na dva testovaci kousku , dam je do hodne zaruseneho prostredi a uvidime .... dam tomu mesic dva ... hadam se nejakej octagon od stourace s deklem bude uplne super reseni
0 x
Tak mi dneska příslo 6 kousků. No nedalo mi a to kvůli maximálni podpory ispadmina do verze 4.x a zkusil jsem provést downgrade z verze 5.0, která tam byla defaultně, na verzi 4.17. Bohužel po zapnutí jednotka pípne a nenabootuje. Nevíte někdo, jak se do toho leze?
Uvnitř by mohla byt seriová konzola, nebo alepoň piny s výstupem, co myslíte?

0 x
jeee, přečti si datasheet k RB711 pokud neni ke groove. Tam je popsaný jak se používá netinstall a jak se do něj dostat bez seriaku.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
hapi píše:jeee, přečti si datasheet k RB711 pokud neni ke groove. Tam je popsaný jak se používá netinstall a jak se do něj dostat bez seriaku.
Dik. Edit: už jsem do něj vlezl. Stačí povolit N konektor ze předu, podobně jako u Bulleta.
0 x
groove verzi 4.x vůbec nepodporuje
Groove Operating system- MikroTik RouterOS v5, Level3 license (station or point-to-point)
Groove Operating system- MikroTik RouterOS v5, Level3 license (station or point-to-point)
0 x
Tak chyba. Už je tam quide a zde se píše
Currently tested operating system is MikroTik RouterOS (starting from version v4.15)
Currently tested operating system is MikroTik RouterOS (starting from version v4.15)
0 x
tak už to taky doma mám. Z hlediska teorie a praxe - chodí to stejně jako 711ka, nevidím žádný rozdíl. Jeden snad jo, a sice na stole. Zatímco 711 HnM svítí po celém stole, z groova signál skoro neleze ven, když to dáte 30 cm od mikrotika a natočíte konektorem na něj, signál je -80 a hůř, když takhle daleko dáte od sebe 2 711ky, signál je klidně -60 a lepší a nemusíte to otáčet nikam. Na stožár to půjde snad zítra, vypadá to dobře odrušené, tím lépe.
A jo, je to velké. skoro 2x tak tlustý jak bullet a o půlku delší, když to dáte do ruky a sevřete pěst, tak se sotva dotknete prstama.
A jo, je to velké. skoro 2x tak tlustý jak bullet a o půlku delší, když to dáte do ruky a sevřete pěst, tak se sotva dotknete prstama.
0 x