zdravim, uz delsi dobu resim problem s jednim kouskem.
Pokud ho pripojim treba pres POE a pak ho "vyrestartuju" odpojenim a pripojenim. Uz se nezapne.
Musim ho pripojit na pres jack, pak bezproblemu najede. To stejne se mi stane pri nasledenem odpojeni a pripojeni jacku.
Proste pokud dojde k vypadku napajeni, musim zmenit zdroj napajeji aby se tik zapnul.
routerboard byl jiz na reklamaci a byl prohlasen za funkcni.
nejakej napad ?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB450G a problem s napajenim
mno ono to stejny dela i pres jack.
vyhazovat se mi ho nechce, mam ho sice kvuli jeho "nespolehlivosti" jen jako koncovy router v kanclu ( mam tam naky VPN a par drobnosti) ale i tak se mi ho nechce vyhodit do kose.
vyhazovat se mi ho nechce, mam ho sice kvuli jeho "nespolehlivosti" jen jako koncovy router v kanclu ( mam tam naky VPN a par drobnosti) ale i tak se mi ho nechce vyhodit do kose.
0 x
JAk je starej? Ja tu mam 2 roky starou RB450G a taky nenajede, a ma nafoukle kondiky. Musim se podvit, zda je jeste v zaruce a pokud ne, tak vymenim kondiky.
0 x
bych jim ho poslal zpátky na reklamaci s podrobnym vysvětlením co to dělá, vždycky nám to uznaly když to maji napsaný co se s tim a kdy děje.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
stari, cca rok a pul. ale doba chodu cca 2mesice. Kondiky vypadaji v poradku.
Po tom co jsme prisel na firmu jsme ho chteli nasadit ale projevila se zavada, pote se odeslal na reklamaci, vratil se, zavada byla porad tak jsme ho hodili do supliku s tim ze se na to casem "koukneme" a ted jsem potreboval neco do kanclu tak jsem ho vzal a po nastaveni a zapojeni sem si uvedomil ze je to ten spatnej kousek. Ale myslim ze na reklamaci mi ho zase vrati, nebylo to tehda brany v i4wifi (nebyly skladem) ale od nakyho "dodavatele" a tak si myslim ze bych tam neuspel ani ted.
Napadla me jedna drobnost, neni v tikovi nekde nastaveni "automatickeho startu" ? neco jako v biosu u serverovych desek, kdyz se pc automaticky zapne po pripojeni k napajeni. ze by tato moznost byla vypnuta a tudis se tik nezapinal ( omlouvam se jestli je to blbost, ale s tikama se zatim ucim)
Po tom co jsme prisel na firmu jsme ho chteli nasadit ale projevila se zavada, pote se odeslal na reklamaci, vratil se, zavada byla porad tak jsme ho hodili do supliku s tim ze se na to casem "koukneme" a ted jsem potreboval neco do kanclu tak jsem ho vzal a po nastaveni a zapojeni sem si uvedomil ze je to ten spatnej kousek. Ale myslim ze na reklamaci mi ho zase vrati, nebylo to tehda brany v i4wifi (nebyly skladem) ale od nakyho "dodavatele" a tak si myslim ze bych tam neuspel ani ted.
Napadla me jedna drobnost, neni v tikovi nekde nastaveni "automatickeho startu" ? neco jako v biosu u serverovych desek, kdyz se pc automaticky zapne po pripojeni k napajeni. ze by tato moznost byla vypnuta a tudis se tik nezapinal ( omlouvam se jestli je to blbost, ale s tikama se zatim ucim)
0 x
miract píše:JAk je starej? Ja tu mam 2 roky starou RB450G a taky nenajede, a ma nafoukle kondiky. Musim se podvit, zda je jeste v zaruce a pokud ne, tak vymenim kondiky.
Daj si tam kondiky od panasonic serie FC,maju zivotnost 3000hodin pri 105°C stoja cca 0,3€ kus.Povodne maju zivotnost len 2000h podla datasheetu. Pod tymto ich najdes EEUFC0J561.Asi rok v praxi pouzite, kolko vydrzia som zvedavy

0 x
Niesom ISP, iba clovek co ma zalubu v lamani ludskych moznosti. 

To "DrWiza"
skontroluj si ci mas na obvode RT9206 napajacie napetie pin 2 + a pin 8 - ,ked prehadzujes konektory. hlavne vtedy ak sa ti nespusti.
skontroluj si ci mas na obvode RT9206 napajacie napetie pin 2 + a pin 8 - ,ked prehadzujes konektory. hlavne vtedy ak sa ti nespusti.
0 x
Niesom ISP, iba clovek co ma zalubu v lamani ludskych moznosti.