❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Kombinace režimů A/N na AP

Návody a problémy s konfigurací.
hocimin1

Re: Kombinace režimů A/N na AP

Příspěvekod hocimin1 » 14 years ago

soooc píše:
hocimin1 píše:To je stejny jako na NAOSTATION M5 s dvoupolarizacni antenou taky pripojim RB711 a je jedno jestli ma horizontal nebo vertikal.

Jedno to NENI!!!

A na to jsi prisel jak, ze to neni jedno ????
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

jedno to nebylo. Když se na MKčku zvolil pouze chain1, tak to nefungovalo. Sám to ověřený nemám ale u známího jsem to viděl na vlastní bulvy a šlapalo to pouze na chain1. Nevim jestli je to vlastnost SXTček ale fakt to jelo. Na rc verzích to určo nejelo ale na stable minimálně od v5.2 a na beton od v5.4. Ověřený to osobně nemám tak opatrně, doporučuju testovat v safe modu.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

keksik

Příspěvekod keksik » 14 years ago

hol píše:Díky za reakce! Už to taky máme a v pohodě. Jede to zhruba jak píšeš. Máte to někdo jako MIMO 2x? Docela by mě zajímalo o kolik to bude rychlejší a jak je to se stabilitou. Předpokládám, že áčkový klienti se pak připojují na jeden chain jako doposud a druhou anténu využijí jen ti, co jsou naležitě vybaveni stejnou technologií.

Škoda, že RB711 má jen jeden konektor, ty STX ve mě nebudí moc důvěru a jiný rozumný a cenově dostupný řešení pro klienty s MK mě nenapadá. Mám obavy, že teď s velkou slávou nasadíme 711ky a za rok je budeme měnit za něco modernějšího s dvouma anténama.

No, a je to tu !!!

RB711 5HnD
http://www.wificentrum.sk/routerboard-r ... d1002.html
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 14 years ago

konecne.. super.
0 x

hol
antispam: Ano

Příspěvekod hol » 14 years ago

to je asi nějaká bouda, už to tam nemaj a na stránkách RB ani zmínka.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

uz se to nekde propiralo tady na foru,asi nekdo to zvoral a pustil info ven driv nez je zdravo :lol: nebojme se, ono to prijde...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

hol

Příspěvekod hol » 14 years ago

hele jak je to tedy s tím SXT? Mám ho zatím proti vertikální sectoře a když zapnu jen a pouze chain 1, tak to sice jede, ale je to bída. Když zapnu ještě navíc RX na chain 0, tak to jede jak má. Je to poslední řešení (i když ono to asi úplně řešení není, nechci domyslet, co to dělá v luftu), nebo už je jiná možnost? Mám zatím verzi 5.4., koukal jsem, že už je 5.5.

Ještě další otázka, kterou jsem sice načetl, ale potrvzení bych uvítal. Pokud předělám vysílač na MIMO, který bohužel bude muset být v opačné polarizaci než STX (původní vertikál nechám na chain0 kvůli áčkovým klientům a přidám horizont na chain1), bude to pro opačně polarizovaný SXT nějaký problém, pokud pojede na obou chainech?
0 x