❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB450G a problem s napajenim

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
DrWiza
antispam: Ano

RB450G a problem s napajenim

Příspěvekod DrWiza » 14 years ago

zdravim, uz delsi dobu resim problem s jednim kouskem.
Pokud ho pripojim treba pres POE a pak ho "vyrestartuju" odpojenim a pripojenim. Uz se nezapne.
Musim ho pripojit na pres jack, pak bezproblemu najede. To stejne se mi stane pri nasledenem odpojeni a pripojeni jacku.

Proste pokud dojde k vypadku napajeni, musim zmenit zdroj napajeji aby se tik zapnul.

routerboard byl jiz na reklamaci a byl prohlasen za funkcni.

nejakej napad ?
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

Používat přes jack a nebo s ním do koše.
0 x

DrWiza

mno ono to stejny dela i pres jack.
vyhazovat se mi ho nechce, mam ho sice kvuli jeho "nespolehlivosti" jen jako koncovy router v kanclu ( mam tam naky VPN a par drobnosti) ale i tak se mi ho nechce vyhodit do kose.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 14 years ago

JAk je starej? Ja tu mam 2 roky starou RB450G a taky nenajede, a ma nafoukle kondiky. Musim se podvit, zda je jeste v zaruce a pokud ne, tak vymenim kondiky.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

bych jim ho poslal zpátky na reklamaci s podrobnym vysvětlením co to dělá, vždycky nám to uznaly když to maji napsaný co se s tim a kdy děje.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

DrWiza

stari, cca rok a pul. ale doba chodu cca 2mesice. Kondiky vypadaji v poradku.
Po tom co jsme prisel na firmu jsme ho chteli nasadit ale projevila se zavada, pote se odeslal na reklamaci, vratil se, zavada byla porad tak jsme ho hodili do supliku s tim ze se na to casem "koukneme" a ted jsem potreboval neco do kanclu tak jsem ho vzal a po nastaveni a zapojeni sem si uvedomil ze je to ten spatnej kousek. Ale myslim ze na reklamaci mi ho zase vrati, nebylo to tehda brany v i4wifi (nebyly skladem) ale od nakyho "dodavatele" a tak si myslim ze bych tam neuspel ani ted.

Napadla me jedna drobnost, neni v tikovi nekde nastaveni "automatickeho startu" ? neco jako v biosu u serverovych desek, kdyz se pc automaticky zapne po pripojeni k napajeni. ze by tato moznost byla vypnuta a tudis se tik nezapinal ( omlouvam se jestli je to blbost, ale s tikama se zatim ucim)
0 x

mimicko

Příspěvekod mimicko » 14 years ago

miract píše:JAk je starej? Ja tu mam 2 roky starou RB450G a taky nenajede, a ma nafoukle kondiky. Musim se podvit, zda je jeste v zaruce a pokud ne, tak vymenim kondiky.

Daj si tam kondiky od panasonic serie FC,maju zivotnost 3000hodin pri 105°C stoja cca 0,3€ kus.Povodne maju zivotnost len 2000h podla datasheetu. Pod tymto ich najdes EEUFC0J561.Asi rok v praxi pouzite, kolko vydrzia som zvedavy :) Predpokladam ze viac. Obvod ktory ich napaja ma spinacu frekvenciu nastavitelnu od 200 do 600kHz. Povodne kondezatory maju udane hodnoty len po 100kHz,ratam ze v tom bude kamen urazu.
0 x
Niesom ISP, iba clovek co ma zalubu v lamani ludskych moznosti. :)

mimicko

Příspěvekod mimicko » 14 years ago

To "DrWiza"
skontroluj si ci mas na obvode RT9206 napajacie napetie pin 2 + a pin 8 - ,ked prehadzujes konektory. hlavne vtedy ak sa ti nespusti.
0 x
Niesom ISP, iba clovek co ma zalubu v lamani ludskych moznosti. :)