❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB153

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Radoko77

RB153

Příspěvekod Radoko77 » 19 years ago

co to je?

RouterBOARD 153
- 160mm x 160mm (6.3in x 6.3in)
- RouterOS Wireless AP/Firewall/Routing software already included
- 175MHz MIPS CPU
- 3x miniPCI
- 5x 10/100 Ethernet MDI-X ports
- 64MB NAND storage
- 32MB SDRAM
- Speaker
- Serial port
- Passive PoE (803.3af power over datalines)
- Input Voltage 11-48V
0 x

StoupaLutin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod StoupaLutin » 19 years ago

Radoko77 píše:co to je?

RouterBOARD 153
- 160mm x 160mm (6.3in x 6.3in)
- RouterOS Wireless AP/Firewall/Routing software already included
- 175MHz MIPS CPU
- 3x miniPCI
- 5x 10/100 Ethernet MDI-X ports
- 64MB NAND storage
- 32MB SDRAM
- Speaker
- Serial port
- Passive PoE (803.3af power over datalines)
- Input Voltage 11-48V

jj .. slyšel jsem, nevypadá špatně, ale chtělo by to přinejmenším lepší CPU (aspon jako u RB5xx) a možná víc paměti (ale i těch 32MB by s tímto CPU a OS mělo být dobré) ... tak teda apson tel lepší CPU kdyby byl :roll:
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 19 years ago

je to prostě k ničemu, nevím na co to vydávají, 5x eth a 3x minipci s takovým CPU? To je fakt výsměch... Kdyby radši šli cestou míň portů a cpu kolem 500mhz udělají mnonem líp, co s takovýmto ehm, bazmekem
0 x

Buchar

Příspěvekod Buchar » 19 years ago

Leeonek píše:je to prostě k ničemu, nevím na co to vydávají, 5x eth a 3x minipci s takovým CPU? To je fakt výsměch... Kdyby radši šli cestou míň portů a cpu kolem 500mhz udělají mnonem líp, co s takovýmto ehm, bazmekem

... tez si myslim co Leeonek ... kdyz to neni krok zpet, tak je to pouze prekracovani na miste .... vetsi vykon CPU (minimalne 500MHz a spise i vice) a staci 2 eth, a treba 4 miniPCIa konecne podpora vice miniPCI karet i mimo Atherose ... tak to je moje prani a tez konecne CEcko, protoze pokud vim, tak jej RoutrBoardy nemaji! .... a lepsi odruseni!
0 x

StoupaLutin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod StoupaLutin » 19 years ago

:idea: souhlas s Vámi pánové :lol:
0 x

Radoko77

Příspěvekod Radoko77 » 19 years ago

nechapem naco robit takyto krok spat, uz v roku 2005 vysiel procesor Geode LX 800@0.9W, na 500 MHz, a stale ho niet na trhu, neviem kde zaspal vyvoj MIPS procesorov, sakra ...

doplnene: momentalna ponuka AMD ...

- AMD Geode™ LX 800@0.9W

- AMD Geode™ NX 1250@6W
- AMD Geode™ NX 1500@6W
- AMD Geode™ NX 1750@14W

- AMD Geode™ GX 533@1.1W
- AMD Geode™ GX 500@1.0W
- AMD Geode™ GX 466@0.9W
0 x

Buchar

Příspěvekod Buchar » 19 years ago

Buchar píše:
Leeonek píše:je to prostě k ničemu, nevím na co to vydávají, 5x eth a 3x minipci s takovým CPU? To je fakt výsměch... Kdyby radši šli cestou míň portů a cpu kolem 500mhz udělají mnonem líp, co s takovýmto ehm, bazmekem

... tez si myslim co Leeonek ... kdyz to neni krok zpet, tak je to pouze prekracovani na miste .... vetsi vykon CPU (minimalne 500MHz a spise i vice) a staci 2 eth, a treba 4 miniPCIa konecne podpora vice miniPCI karet i mimo Atherose ... tak to je moje prani a tez konecne CEcko, protoze pokud vim, tak jej RoutrBoardy nemaji! .... a lepsi odruseni!

.. no a k tomu co jsem vyse napsal si jeste myslim, ze i kdyby to nekdo ted uvedl na trh, nema to moc vyznam, pokud cena bude vyssi jak 4000,- Kc s dani, protoze potom by se vyplacelo zavirat PCcko do bedny s vyssim krytim, pokud bych nemusel platit el. proud (rocni spotreba je preci jen nezanedbatelny faktor, pokud jej musim platit ja - at zije CEZ a jeho pohadkove zisky, ci neustale bezdduvodne zdrazovani s tichou podporou statu) :-(

Jinak zajimavy clanek je zde: http://auditoria.cdr.cz/a/17125
0 x

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 19 years ago

tak ted jsem konecne i ja videl a cet o tyhle "vymozenosti".. :roll:

muj nazor je, ze pokud to budou prodavat (a to jako ze asi budou :D ) se 175MHz CPU, tak to bude drazsi nahrada nejakyho SOHO wireless routeru za par kacek... a nebo jako klient a nemusite davat switch :lol: za 3200.- s DPH bych to tak videl na PC ze 700Mhz CPU a 128RAM + CF 8)
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

airbilly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod airbilly » 19 years ago

Nevidim, to az tak negativne. Je to napriklad vhodne riesenie na pripojenie okolitych bytoviek v pasme 5Ghz. Na streche mam 120 stupnovu sektorovku a toto budu klienti. Vacsina bytoviek ma do 5 vchodov tak na strechu nebude treba tahat 220, staci sietovy kabel a PoE. A myslim ze to takych 30 klientov to na ethernete s jednoduchym shapingom zvladne.
Prax ukaze. Davat totiz na kazdu bytovku RB532 s rozsirujucov kartou je nakladnejsie.
Co sa priepustnosti tyka, tak kludne mi staci do 3mbit.
0 x
Airbilly - MOBIL ATAK

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 19 years ago

airbilly píše:Nevidim, to az tak negativne. Je to napriklad vhodne riesenie na pripojenie okolitych bytoviek v pasme 5Ghz. Na streche mam 120 stupnovu sektorovku a toto budu klienti. Vacsina bytoviek ma do 5 vchodov tak na strechu nebude treba tahat 220, staci sietovy kabel a PoE. A myslim ze to takych 30 klientov to na ethernete s jednoduchym shapingom zvladne.
Prax ukaze. Davat totiz na kazdu bytovku RB532 s rozsirujucov kartou je nakladnejsie.

koupím levnější RB112 + 8-16 portový switch a nemusím bridgovat rozhraní ještě nějaký jiný nápad pro využití tohoto skvělého výrobku? ne? děkuji...
0 x

McCall
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod McCall » 19 years ago

Leeonek píše:
airbilly píše:Nevidim, to az tak negativne. Je to napriklad vhodne riesenie na pripojenie okolitych bytoviek v pasme 5Ghz. Na streche mam 120 stupnovu sektorovku a toto budu klienti. Vacsina bytoviek ma do 5 vchodov tak na strechu nebude treba tahat 220, staci sietovy kabel a PoE. A myslim ze to takych 30 klientov to na ethernete s jednoduchym shapingom zvladne.

koupím levnější RB112 + 8-16 portový switch a nemusím bridgovat rozhraní ještě nějaký jiný nápad pro využití tohoto skvělého výrobku? ne? děkuji...

Jediné využití vidím jako nasazení na samostatné 5 GHz P2P spoje pro malé panelové domy ... myslím na stranu kde se distribujuje konektivita ... ale i tak je to slabé ...
0 x
SW správa sítě Hlucin.net

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 18 years ago

Zdravim, zvazuji o koupi tohoto routeru. myslim ze na dsl konektivitu a pripojeni par lidi na ETH a atherosku max. 2-3 by to mohlo byt akorat. tento mi vyhovuje praveze ma dost eth.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 18 years ago

basty píše:Zdravim, zvazuji o koupi tohoto routeru. myslim ze na dsl konektivitu a pripojeni par lidi na ETH a atherosku max. 2-3 by to mohlo byt akorat. tento mi vyhovuje praveze ma dost eth.

Nepočítej ale že to nahrahí klasický switch a že to pojede 100Mbit mezi těma ethernetama když bude chtít někdo něco kopírovat po síti :)
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 18 years ago

Leeonek píše:
basty píše:Zdravim, zvazuji o koupi tohoto routeru. myslim ze na dsl konektivitu a pripojeni par lidi na ETH a atherosku max. 2-3 by to mohlo byt akorat. tento mi vyhovuje praveze ma dost eth.

Nepočítej ale že to nahrahí klasický switch a že to pojede 100Mbit mezi těma ethernetama když bude chtít někdo něco kopírovat po síti :)
No jako to ani neni potreba, myl by tam zapojenej jeden VoIP 2PC mezi kterejma nepotrebuju nejakou zazracnou rychlost v dalsim bude dsl. a jeden je jeste volenej. byc bral 112 kdyby mela aspon 2 eth. a zase 532 je brytecne draha a vykona, na tyto ucely by to me v pohode postacovat. ne?
0 x