❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

AD155 zdroj

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Walkeer
antispam: Ano

Re: AD155 zdroj

Příspěvekod Walkeer » 14 years ago

Nechci se s tebou prit, ale 26AH (je to v serii, takze se kapacita nescita) pri 24V je 624Wh, kdyz to vydelim 60W, tak to vychazi na 10,4 hodiny. Dale je nutne brat v uvahu, ze ty baterie se patrne nevybiji uplne na nulu (AD155 by je mel odpojit drive), takze vyuzitelna kapacita bude cca 80-90% udavane kapacity, v opacnem pripade dostavaji znacne naprdel.

pthv píše:mam AD-155B (tedy 24V) baterky tam jsou 2x 26AH a vydrzi to zhruba pri 60W odberu 12Hod. Dobiji se to pak kolem 2,5 dne. Tak si dopocitej, co zhruba potrebujes:)
0 x

pfadmin
antispam: Ano

Příspěvekod pfadmin » 14 years ago

Díky za reference na ty akumulátory, pokud ty polský jsou "odlehčený", tak bych si to nekoupil od soudruhů z polské lidové republiky ani kdyby to stálo polovic.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

Teďka jsem se díval na GMko a abych nekřivdil Polákům, i Long dělá light vezti té 100AH cena pak vychází stejně jak ten Vipow. Stejně tak i rozměrově a váhově jsou ty verze podobné. Ta "plná" verze Longu má max odběr 300A narozdíl od 200A light, což asi stejně nikdo z nás nevyužije. Takže asi objednám jednu light verzi, přecejen plnohodnotnou 100AH baterku je docela problém umístit, jak rozměrově, tak váhově :)
0 x

pthv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pthv » 14 years ago

Walkeer píše:Nechci se s tebou prit, ale 26AH (je to v serii, takze se kapacita nescita) pri 24V je 624Wh, kdyz to vydelim 60W, tak to vychazi na 10,4 hodiny. Dale je nutne brat v uvahu, ze ty baterie se patrne nevybiji uplne na nulu (AD155 by je mel odpojit drive), takze vyuzitelna kapacita bude cca 80-90% udavane kapacity, v opacnem pripade dostavaji znacne naprdel.

pthv píše:mam AD-155B (tedy 24V) baterky tam jsou 2x 26AH a vydrzi to zhruba pri 60W odberu 12Hod. Dobiji se to pak kolem 2,5 dne. Tak si dopocitej, co zhruba potrebujes:)

8
To vim, ze kapacita se nescita:) V tom pripade odber byl mensi. Ten jsem nemeril, ani nijak nedopocitaval a bral to tedy od oka. Kazdopadne to co potrebuji tedy 8hodin zalohy na bode me staci..
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

Ako riesite problem, ze po totalnom vybiti baterie sa AD 155 znova sam nespusti? ked nabehne stava..treba rucne restartovat.
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

Dostatečně dimenzovanýma baterkama, eventuelně výjezd (jednou do roka mě to nepos...)
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hallo » 14 years ago

midnight_man píše:Ako riesite problem, ze po totalnom vybiti baterie sa AD 155 znova sam nespusti? ked nabehne stava..treba rucne restartovat.

AD 55B tímhle trpí taky?Včera jsem nainstaloval s 2X 7.2 AH baterkama na jedno plně osazené RB 333.Kolik necháváte nastaveno nabíjecího napětí?
0 x

pthv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pthv » 14 years ago

BIGG píše:
Hallo píše:
midnight_man píše:Ako riesite problem, ze po totalnom vybiti baterie sa AD 155 znova sam nespusti? ked nabehne stava..treba rucne restartovat.

AD 55B tímhle trpí taky?Včera jsem nainstaloval s 2X 7.2 AH baterkama na jedno plně osazené RB 333.Kolik necháváte nastaveno nabíjecího napětí?

13,7 V

13,7x2 :-D, pokud je to ad55b :)
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

13,7x2 :-D, pokud je to ad55b :)[/quote]

Jo,ale na zdroji je napsáno že nabíjecí napětí je 26.5V/0.16A což je míň jak 27,4.Na výstupu do zařízení dává 27.6/1.8A ,alespoň podle dokumentace od výrobce,asi to půjdu proměřit co z toho vlastně vůbec leze.
0 x

Leeonek

tento problém bych vyřešil výměnou tohoto vadného kusu :)
ADxxx používám už nejméně 3 roky, v nynějším počtu asi 20ks a ještě nikdy se mi to co popisuješ nestalo. A to mám uplné vybití na některých místech poměrně často, eon si u nás dělá co chce ;)
0 x

midnight_man

zeby som disponoval 2x vadnym kusom?
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Tak napsáno je nabíjecí napětí 26.5,ale nastavit jde vyšší,nastavil jsem 27,je to 13.5 na baterku a na výstupu pro zažízení je 27.8,což už je na hraně vstup RB,takže jedině jak psaly výše,pro plné nabití baterek použít na výstup dvě diody aby to srazily o trochu a na baterkách pak může být předepsaných 13.6x 2 čili 27.2V udržovacího napětí pro nejdelší životnost baterií.
0 x

Leeonek

midnight_man píše:zeby som disponoval 2x vadnym kusom?

zřejmě, pokud by to tohle dělalo, pochybuju že by to tady někdo nenapsal. Nebo to máš blbě zapojené :D
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

jeden mi takhle taky kravil, ale neudělal to vždy, ale šel na reklamačku a dostal jsem jinej kus
0 x

midnight_man

nič nie je blbo zapojene, pokial sa bateria vybije na total, tak po opatovnom nabehnuti siete sa AD 155 nezapne...popravde som to skusal len na 1 kuse, druhy este zabaleny v krabici, skuusim zajtra
0 x