❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ROSInfo - router monitoring

RADIUS, CAPsMAN, The Dude, AirControl, UniFi, Zabbix atd.
klapik

Re: ROSInfo - router monitoring

Příspěvekod klapik » 17 years ago

RAket píše:nemáte někdo rosinfo na webu, ftp volně ke stažení? autorovy stránky bohužel nějaký čas nefungují a nemůžu ten soft nikde jinde najít..díky

Fakt nefachaj ? :wink:

A co tohle ? :lol:
0 x
======================
...jsem nejvetsi lama na svete....

bouvik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod bouvik » 17 years ago

klapik píše:
RAket píše:nemáte někdo rosinfo na webu, ftp volně ke stažení? autorovy stránky bohužel nějaký čas nefungují a nemůžu ten soft nikde jinde najít..díky

Fakt nefachaj ? :wink:

A co tohle ? :lol:

No jeden cas doopravdy nesli nez to opravil :-) asi tak 1-2 tydny ale od ty doby jsou furt dostupne :-D
0 x

modruss

Příspěvekod modruss » 16 years ago

0taz0 píše:to bych mohl... :)

nicmene uz jsem to vyresil pomoci OID (ktery si to samo oskenuje) , tak zvazim jestli to predelavat...

Zdravim
Resim to tez pres OID, ale nejak se nedari :(
Mohl bys prosim poskytnout nejakou napovedu, ci cast kodu :)
Dik P
0 x

knedlik
antispam: Ano

Příspěvekod knedlik » 16 years ago

Byl jsem nucen přeinstalit server a když už jsem byl v tom, tak jsem zrovna zvolil debiana místo mandrivy. "Nainstaloval" jsem rosinfo, nastavil všechna práva a všechny cesty. Zdá se, že to co mě na mandrivě nechodilo, tak teď chodí, ale bohužel mi web. prohlížeč nedokáže zobrazit grafy. Data to určitě načítá, protože ve složce /rrd se vytvořili nějaké soubory a pravidelně se aktualizují.

Předpokládám, že chyba bude v nějakém chybějícím balíčku php5, ale nevím který by tam ještě měl být. Nechci tam dávat zbytečně všechny, abych si systém zrovna nezasral zbytečnostma.

Zatím je tam nainstalované php5 php5-cli php5-cgi php5-common php5-dev php5-gd php5-mysql php5-snmp .

Najde se mezi Váma nějaká dobrá duše, která podobný problém řešila a ví, které balíčky je ještě potřeba??

Předem děkuji.
0 x

knedlik

Příspěvekod knedlik » 16 years ago

Tak už jsem na to přišel, taková blbost....
Z předchozího ladění jsem měl v souboru config.inc zvolen parametr $phprrd=1 a má být 0. Zajímavé, že na jiné distribuci to fungovalo i s tou jedničkou.
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 14 years ago

Vsetko mam nainstalovane, snmp na routeroch nastavene. Taktiez ked dam snmpwalk z daneho linuxu kde je rosinfo na konkretny mikrotik router bez problemov dostanem spravne parametre.
Ale v rosinfo pise snmp error a ziadne info, len ping a kB.
Pouzivam verziu 1.30, zmenil som aj //$snmp = snmpget($router["host"], $router["snmp"], "DISMAN-EVENT-MIB::sysUpTimeInstance", 1000000, 2);

za

$snmp = snmpget($router["host"], $router["snmp"], ".1.3.6.1.2.1.1.3.0", 1000000, 2);

nepomohlo.
Viete poradit kde by mohla byt chyba?
0 x

pfadmin

Příspěvekod pfadmin » 14 years ago

ip accounting je zapnute? a povolene acessible via web?
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 14 years ago

rado3105 píše:Vsetko mam nainstalovane, snmp na routeroch nastavene. Taktiez ked dam snmpwalk z daneho linuxu kde je rosinfo na konkretny mikrotik router bez problemov dostanem spravne parametre.
Ale v rosinfo pise snmp error a ziadne info, len ping a kB.
Viete poradit kde by mohla byt chyba?

Koukni do logu apache, tam najdes nejspis tuhle chybu:
MIB search path: $HOME/.snmp/mibs:/usr/share/mibs/site:/usr/share/snmp/mibs:/usr/share/mibs/iana:/usr/share/mibs/ietf:/usr/share/mibs/netsnmp
Cannot find module (SNMPv2-MIB): At line 0 in (none)
0 x

pfadmin

Má někdo k mání instalačku rosinfa verze 2 (staré cca rok a hodně kousek)? Nebo všichni jedete na 4 roky staré verzi 1.30?
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 14 years ago

Taky by se mi hodila, pokud to vubec existuje. Ja jedu zatim porad na 1.3. Ale sere me tam to, ze to neumi grafovat prutok nad cca 120Mbit na iface, neb to vycita z 32b. pocitadla.
0 x

Eventtemple

Příspěvekod Eventtemple » 14 years ago

Instalační soubory pro Rosinfo v2 bych rovněž uvítal.

Jinak pár příspěvků zpět někdo zmiňoval SNMP error.
Objevilo se to i na mé instalaci po upgradu Debianu Lenny na Sqeeze.
Zjistil jsem, že z licenčních důvodů byly ze Sqeeze odstraněny MIB soubory.
Řešení jsem našel např. na http://wiki.debian.org/SNMP :
Z non-free repozitářů nainstalovat: apt-get install snmp-mibs-downloader
Editovat /etc/snmp/snmp.conf, a zakomentovat řádek 'mibs :'
Už mi Rosinfo jede, třeba se to někomu bude hodit.
0 x

pfadmin

ten bug s pocitadlem je ve verzi 2 taky. Defacto oproti jednicce jinak vypada, ma to podporu vice urovni skupin a lepe to grafuje.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 14 years ago

pfadmin píše:ten bug s pocitadlem je ve verzi 2 taky. Defacto oproti jednicce jinak vypada, ma to podporu vice urovni skupin a lepe to grafuje.

A kde se ta V2 da stahnout?
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 14 years ago

Tiez sa prihovaram za v2, moze ju niekto hodit niekde?
0 x