❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ma vyznam ipvtv na wifi?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
rado3105

Ma vyznam ipvtv na wifi?

Příspěvekod rado3105 » 14 years ago

Skusal niekto robit ipvtv cez wifi? Je to mozne? Aky datovy tok to vyzaduje?
0 x

romec

Příspěvekod romec » 14 years ago

Odpověd je jasná - nemá to význam. To mi dá každý za pravdu. Ale jako stream to jde v poho na VLC, ale vytíží ti to HW toho APčka totálně na doraz a tok to chce nejmín 5 MBit.
0 x

zzam

Příspěvekod zzam » 14 years ago

Odzkoušeno a jak říká kolega výše, iptv uplně odrovná wifi síť- jednoduše tu zátěž nezvládne. Koukatelný streamovaný program si vezme třeba 2-6 Mbit/s - záleží na kvalitě. A teď si vem, že najednou ti budou lidi připojené na 1 AP koukat na 20 různých programů, tak si sám vynásob tu zátěž sítě. Neznám žádnou takovou, běžně cenově dostupnout bezdrátovou technologii, která by to zvládla a v blízké budoucnosti těžko bude. :shock: O IPTV můžeš uvažovat pouze po kabelech, nejlépe optických a navíc to chce kvalitní hardware. Na switchi TP-Link za pár kačen to fakt nepůjde :mrgreen:
0 x

lukas

Příspěvekod lukas » 14 years ago

Jeden kanál převzatý z DVB-S má nějakých 6-12Mbit, špičkově třeba ČT i 15Mbit/s, encodování je hodně náročné, aby to bylo "koukatelný" potřebuješ 3-6Mbit/s tok a to při 12 kanálech vytíží Quad-Core XEON X3210 na konstantních 4x 72%.
0 x
Lukas Kristek

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

no a hlavně by jsi měl pouštět lidem originální stream tak jak je takže to je totálně neúnosný. cca 33Mbit na jeden multiplex v multicastu a to je na vybudování druhý infrastruktury na wifi a jak dlouho bude ty datový toky schopná wifi držet? no asi tak 5 minut do prvního ztracenýho datovýho rámce :-) Pokud nebude multicast což by tedy bylo tcp a tedy bezestrát, tak zase nalítneš na 5 koukajících klientů a zase je to velkej datovej tok. Ne jako vůbec bych o tom nepřemejšlel na wifinách tak jak fungujou.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

pfadmin
antispam: Ano

Příspěvekod pfadmin » 14 years ago

Pokud to převedeš na MPEG4, tak se s tím fungovat dá, pak to nacpeš do 1 - 2 mbitů na 1 čumila. Nicméně zabiješ tím hooodně času.
0 x

Star_Gate

Příspěvekod Star_Gate » 14 years ago

Něco takovýho bych také uvítal. Ideálně nějaký webplayer. Má s tím někdo zkušenosti?
0 x

reset

Příspěvekod reset » 14 years ago

Zapomente na to. Jen pro samostatnou iptv se taha extra optika. Pro wifi je to ztrata casu, spousty problemu, nasrani lidi a skutek utek.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Star_Gate

Příspěvekod Star_Gate » 14 years ago

Dobře ale nebavím se o IPTV jako takový ( multicast, settopbox atp.). Mám namysli nějakej web s playerem s bufferem, kde bude mít kanál 1-2Mbps bitrate a to si myslím že na wifi jde. Je to jen myšlenka, kdyžtak mě klidně ukamenujte, ale mám namysli nějakou TV přez net, jako je třeba ČT některý a někdy.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

tak mě tu běžel na chvíly dvb-t stream jako unicast po síti. Je to velmi jednoduché řešení. Známej na to koukal přes jeden 5GHz ptp spoj a neříkal nic o kostičkování. Nevim přesně ale myslim že to házelo do TCP streamu takže by to kostičkovat nemělo nicméně pokud chceš legálně a bez papírů šířit volný programy, tak je musíš šířit v nezměněný podobně, bez velký prodlevy a pouze v rámci jednoho objektu takže žádný wifi a žádná rekomprese do něčeho jinýho a podobně.

Já osobně bych to na wifi nepustil ani náhodou, dost živě si představim, jak na to kouká 5 lidí na jednom apčku + nějaký datový peaky a upřimně řečeno, dneska je občas i dost problem pronýst apčkem ke klientovy 10Mbit natož k 5 klientům jeden tv mpeg2 program. Pokud někdo má nějaký kabeláže po panelákách, tak tam bych se toho vůbec nebál.

Rekomprimovat program do jinýho formátu... na to bych rovnou zapomenul. Spousta výkonu k ničemu.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

reset

Příspěvekod reset » 14 years ago

jasne , ale to uz straci nazev tohoto vlakna smysl. To je neco jako youtube
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

douby
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod douby » 14 years ago

to si muzu pustit ivysilani ceske televize, pres wifinu jsem tak sledoval MS v hokeji 2011.

streamovat jen v dratovych sitich do multicastu a s podporou IGMP snoopingu, jinak to vážně nemá smysl (experimentálně ověřeno).
0 x
Bc. Martin Doubrava
http://www.doubrava.net
- Internet Olomouc, Litovel, Uničov, Šternberk a široká okolí