Zdravím všechny,
Mám platformu postavenou na miniTX intel MB890 FD-R Pentium M 1800Mhz ,1 PCI slot, 1 Giga LAN intel 1000,2x RB 14
Mám tam 9 wifi karet a pouze 1 LAN port.
Potřeboval bych tam ještě nejmíň 2 ethernety dostat přes USB karty.
Mám tam čínskou redukci 1PCI na 2 PCI porty, pro tři PCI porty jsem nic nesehnal.Mám v záloze RB44GV
Proto se ptám jestli už toto někdo neřešil a dokázal by mi poradit ,jaké USB ethernet karty koupit,aby fungovaly s RouterOS.
Díky Petr
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
USB Ethernet v RouterOS x86-jaký?
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Ja bych to resil gigabitovou Intel sitovkou a chytrym switchem s pomoci VLAN a bylo by muzikyy 
EDIT: tak to uz nekdo resil a slo to, ale jaky to melo vykon, to netusim ...

EDIT: tak to uz nekdo resil a slo to, ale jaky to melo vykon, to netusim ...
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
Mám to jen na poslání veřejky do sestavy, nic přes to nepoteče,ale našel jsem na netu že by tam měla fungovat karta D-LINK DUB-E100,tak to zkusím.
Sestavu mám v plastový krabici na komíně,kam už nechci nic dalšího cpát.
Jinak dík za nápad s VLAN,ještě o tom popřemýšlím.
Sestavu mám v plastový krabici na komíně,kam už nechci nic dalšího cpát.
Jinak dík za nápad s VLAN,ještě o tom popřemýšlím.
0 x
koukni se na wikinu mikroitiku, tam maji napsanou podporu fungujících ethernetů na usb.
Jinak ti radim, neosazuj to RB44GV. Podle mě to bude poslední hřebík do karve toho hardware a radši to řeš přes vlany třeba skrz RB250G napájenou z 12V počítače. Nezasereš si zbytečně IRQčka v PCčku.
Jinak ti radim, neosazuj to RB44GV. Podle mě to bude poslední hřebík do karve toho hardware a radši to řeš přes vlany třeba skrz RB250G napájenou z 12V počítače. Nezasereš si zbytečně IRQčka v PCčku.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
- mac0112
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem ten samý problém na x86.Dva ETH porty a potřeboval jsem přidat ještě další.Všechny co chodí pouze na USB1, nebudu jmenovat, protože rychlost je útrpná max.7Mbit UDP ale pokud použijete D-link DUB-E100 tak v UDP je 97Mbite/s.
Už jsem koupil dva na eBay cca za 10$ a spokojenost.Vřele doporučuji.
Už jsem koupil dva na eBay cca za 10$ a spokojenost.Vřele doporučuji.
0 x
hapi píše:Jinak ti radim, neosazuj to RB44GV. Podle mě to bude poslední hřebík do karve toho hardware a radši to řeš přes vlany třeba skrz RB250G napájenou z 12V počítače. Nezasereš si zbytečně IRQčka v PCčku.
Moje rec, nema smysl nabouchvat kompa sitovkama, staci si koupit switch s vlanama a je klid...udela to uplne stejnou sluzbu a daleko levnej, snadnej a spolehlivej.
0 x
- midnight_man
-
- Kontaktovat uživatele:
Kdysi jsem to též potřeboval a jelo to na tom DLINKU v pohodě http://www.lan-shop.cz/d-link-dub-e100-16071
0 x
OK vyřešeno s RB250GS přes VLANy.Naprostá spokojenost,lepší než tam cpát něco přes USB
0 x
midnight_man píše:kde sa da dnes kupit RB44GV?
to už asi nikde :) náhrada je 4 portové supermicro navíc pro PCI-E ale to je cenou trošku jinde....
0 x