❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

PC ATX a automatické spuštění po naběhnutí proudu

Návody a problémy s konfigurací.
riddick

PC ATX a automatické spuštění po naběhnutí proudu

Příspěvekod riddick » 19 years ago

Zdravím, nevíte někdo jak u ATX zdroje nastavit bios či něco jiného, tak a se PC po spuštění proudu samo zapne? U některých PC mi to tak jde u jiných ne, nevím proč. hádám, že to bude nějaká položka v biosu. Podotýkám jedná se o ATX zdroj. Díky moc
0 x

Bobos

Příspěvekod Bobos » 19 years ago

nastav v biosu "after AC power off na: stay on" nebo to tam budes mit podobne.
0 x
Bobos

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 19 years ago

Bobos píše:nastav v biosu "after AC power off na: stay on" nebo to tam budes mit podobne.

Mno jo no.. ale co kdyz to v biosu neni?? ma to nekdo nejak vyresene?? procetl jsem i czfree fora, bylo tam schema ze se ma propojit na zdroji 2 dratky, tusim CERNY s MODRYM.. jenze ono se jen rozbehnou vetracky a "das ist alles.." mate to nekdo nejak sikovne vyresene??
0 x

Jan Kořistka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jan Kořistka » 19 years ago

Buï je ta volba v BIOSu - bohužel každý výrobce to jinak pojmenoval, viděl jsem mnoho podob jak to nastavit.
Pokud to v BIOSu není spojí se na ATX zdroji zelený drát s černým a máš z toho něco jako AT zdroj. Pokud však deska vyžaduje zapnutí přes tlačítko tak ti nenaběhne.
0 x

riddick

Příspěvekod riddick » 19 years ago

no už jsem našel odpověd, tak jestli to někoho zajímá tak tady http://elektrika.cz/diskuse/elektrotech ... 8015752933
0 x

Buchar

Příspěvekod Buchar » 19 years ago

.. je to jednoduche. Na ATX zdroji se propoji cerny vodic se zelenym (13 GND a 14 PS_ON). Staci uprostred kabelu tyto dva vodice oholit, spojit a nechat pripojene do desky. Po pripojeni zastrcky ATX zdroje do zasuvky se ATXovy zdroj rozjede (a tim padem i PC).

Obrázek
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Buchar píše:.. je to jednoduche. Na ATX zdroji se propoji cerny vodic se zelenym (13 GND a 14 PS_ON). Staci uprostred kabelu tyto dva vodice oholit, spojit a nechat pripojene do desky. Po pripojeni zastrcky ATX zdroje do zasuvky se ATXovy zdroj rozjede (a tim padem i PC).

Obrázek

To je sice pekne, ale toto jak sem rikal nefunguje (teda aspon me na 2 odlisnych PC ne) sice se roztoci vetraky, ale to je vse.. system je off...
0 x

Buchar

Příspěvekod Buchar » 19 years ago

net.work píše:
Buchar píše:.. je to jednoduche. Na ATX zdroji se propoji cerny vodic se zelenym (13 GND a 14 PS_ON). Staci uprostred kabelu tyto dva vodice oholit, spojit a nechat pripojene do desky. Po pripojeni zastrcky ATX zdroje do zasuvky se ATXovy zdroj rozjede (a tim padem i PC).

Obrázek

To je sice pekne, ale toto jak sem rikal nefunguje (teda aspon me na 2 odlisnych PC ne) sice se roztoci vetraky, ale to je vse.. system je off...

Uz jsem tech pocitacu delal hodne z vyse uvedenou upravou a u vsech to jelo.
0 x

Bobos

jeste drobnost. na ten zdroj musis mit neco pripojeno aby se ti rozjel jinak nemas odber tak on protoci vetrak a vypne se. modri jiz vedi :-)
0 x
Bobos

Bobos

jeste me napadla jedna sebevrazda: priprav si dve relatka kde jedno je na power good (zelenej) a druhe na 12v vetev kde pokud se ti vyskytne v siti napeti tak je na zelenem a tim sepnes vystup na desce k vypinaci a po zapnuti ti druhe pri pritomnosti 12v na 12v vetvi odepne vodic na tlacitko (reverz) od zdroje. muyes to udelat prez io nebo tranzistory ale to je na tobe. u tzech barev si to promer a mas reseni na dobu zivotnosti celeho PC .

uzivej si pokud jsi to pochopil pokud ne tak asi nevydrzim a neco nakreslim :-)
0 x
Bobos

net.work
Kontaktovat uživatele:

Bobos píše:jeste drobnost. na ten zdroj musis mit neco pripojeno aby se ti rozjel jinak nemas odber tak on protoci vetrak a vypne se. modri jiz vedi :-)

Ale proste ja tam komplet cele PC s MT na HDD a kdyz to takhle udelam, tak se akorat roztoci vetraky a sviti LEDka.. to je vse.. jakmile zmacku tlacitko POWER, vse zacne nabihat tak jak ma (roztoci se hdd, bootuje)... Asi mam smulu na PC....
0 x

Besito

Příspěvekod Besito » 19 years ago

net.work píše:
Bobos píše:jeste drobnost. na ten zdroj musis mit neco pripojeno aby se ti rozjel jinak nemas odber tak on protoci vetrak a vypne se. modri jiz vedi :-)

Ale proste ja tam komplet cele PC s MT na HDD a kdyz to takhle udelam, tak se akorat roztoci vetraky a sviti LEDka.. to je vse.. jakmile zmacku tlacitko POWER, vse zacne nabihat tak jak ma (roztoci se hdd, bootuje)... Asi mam smulu na PC....

Nene, hledej v BIOSu... Já jsem to nějak zapl a ani nevim jak :-)
Ale dělal jsem to v biosu... Je tam BIOS od AWARDu (teda myslim, dlouho jsem se v tom nehrabal)....
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Besito píše:
net.work píše:

Nene, hledej v BIOSu... Já jsem to nějak zapl a ani nevim jak :-)
Ale dělal jsem to v biosu... Je tam BIOS od AWARDu (teda myslim, dlouho jsem se v tom nehrabal)....

V tom BIOSu to vazne neni, nektere PC to fakt nemaji.. prolezljsem to cele dokola uz tak 100x.... A v tomhle zrovna moc lama nejsem, bych rek.....
0 x

Bobos

a flashnout bios na novejsi jsi zkusil? treba tam tu volbu pridali....
0 x
Bobos

net.work
Kontaktovat uživatele:

Bobos píše:a flashnout bios na novejsi jsi zkusil? treba tam tu volbu pridali....

To je mozne, dival jsem se na to. je tam druha nejnovejsi verze,,, ale komu se s tim ma chtit hrat.... ;)
0 x