potrebujem exportnut udaje zo stareho RB do noveho. konkretne queues, DHCP server a ostatne hromadne data,ktore sa mi veru nechce prepisovat rucne.
poradte prikaz v konzole.
dik
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
export a import udajov
dalsi lenoch, najedes pres terminal do konkretni veci co chces exportovat a das export file=nejaksitopojmenuj
Pak to normalne zkopirujes a v novem mikrotiku to naimportujes jako skript.
Jo a ma to taky svy bugy a vedlejsi ucinky
Pak to normalne zkopirujes a v novem mikrotiku to naimportujes jako skript.
Jo a ma to taky svy bugy a vedlejsi ucinky

0 x
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Jasne, proste "export" ... Docela se hodi mit default pojmenovane rozhrani, aby se ty pravidla lepe chytali, ale bez prace to neni a binarni full backup zas neni 100% bez chybny ... Chjo ... 

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
no tak otevřeš export, smažeš nastavení ethernetů, promázneš co nechceš a nacpeš to do novýho mkčka. Před tejdnem jsem takhle nasazoval RB192 za RB493 a bez problemu.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
- lwq
- Kontaktovat uživatele:
hapi píše:no tak otevřeš export, smažeš nastavení ethernetů, promázneš co nechceš a nacpeš to do novýho mkčka. Před tejdnem jsem takhle nasazoval RB192 za RB493 a bez problemu.
Ano, ano - presne tak

0 x
tak já tedy nevím co je lepší, stále dělám všude .backupy. Exporty jsem chtěl začít dělat, ale když tady vidím jak je to nespolehlivé tak nevím nevím. Už několikrát jsem obnovoval z backupu a vše bylo OK. Nevím v čem se to liší krom kódování v souboru.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
hlavně ten export je texták, kterej je jednoduše editovatelnej, ale na to přijdeš časem, backup jsem potřeboval 2x a vždy zklamal
0 x
- lwq
- Kontaktovat uživatele:
Uz hodne dlouho sem export nepouzil a taham jen textove exporty jenz se nechaji treba PHPkem skvele upravit napriklad na nove zelezo, kde to pobezi 

0 x
backup slouží pro zálohu routerů a neměl by se přenášet mezi jinými deskami. Od toho je export.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
Potřebuji z jednoho RB 750 hodit nastavení do jiného RB 750. Udělal jsem export z jednoho, přenesl soubor do druhého, vyeditoval mac adresy tak aby odpovídali a provedl import. Systém mi při exportu nahlásí chybu "unexpected end of line". Stalo se to už někomu taky? Díky.
0 x
Zjistil jsem, že když dám kopírovat příkazy ze schránky do nového terminálu, tak se ty příkazy sami automaticky doplní, což nepotřebuju (např. při pokud chci zadat v terminálu příkaz set, tak stačí napsat s a doplní se celý příkaz). Dá se to nějak zrušit?
0 x