❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jednotny rozsah IP pro LANa WLAN interface

Návody a problémy s konfigurací.
Bobos

Jednotny rozsah IP pro LANa WLAN interface

Příspěvekod Bobos » 19 years ago

Ahoj vsici,

Mam problem s MK532 kde mi nejde nastavit jednotny rozsah ip adres pro vsechny vystupy vyjma inputu (logicky). mam zde pusteny DHCP. a potrebuju sdilet pc na MK mezi sebou a to same s tiskarnou.

na IP adr. mam wlan1 jako vstup co se routuje.
eth1. x.x.x.1/24
wlan2. x.x.x.250/32 jinej rozsah mi to nevezme :-(
wan a eth2 - disable pro jednodusi test

zkousel sem i jine veci jako jsou dve dhcp s naslednzm rozsahem (neslo - je to konina) ale nikdy jsem nedospel k tomu abych se dostal ven jinak nez pres eth1. IP adresu na wlan2 i na klientovi za nim dostanu pingnu si ale ven se ne a ne dostat. nasel jsem i podobne dotazy ale vse bez odpovedi (vim ze to je router a ne GW) dik za pomoc.
0 x
Bobos

Jan Holub

Příspěvekod Jan Holub » 19 years ago

Musim rict ze jsem to vubec nepochopil. Ale pokud jde o win sdileni, tak pocitace z jinych ip siti se v okolnich bez wins serveru nikdy neuvidi. muzes se na ne dostat leda pomoci \\ip.addresa.pc.na_ktare_chci. Ve windows taky musi byt osetren firewall aby neblokoval pozadavky z jine ip site.
Kdyztak to zkus trochu vic rozvest. Ty IP adresy tam mas v podstate spatne.
0 x

Bobos

Jan Holub píše:Musim rict ze jsem to vubec nepochopil. Ale pokud jde o win sdileni, tak pocitace z jinych ip siti se v okolnich bez wins serveru nikdy neuvidi. muzes se na ne dostat leda pomoci \\ip.addresa.pc.na_ktare_chci. Ve windows taky musi byt osetren firewall aby neblokoval pozadavky z jine ip site.
Kdyztak to zkus trochu vic rozvest. Ty IP adresy tam mas v podstate spatne.

jo s tim vsim souhlasim. ucel je takovej ze potrebuju na vsech vystupech vyjma vstupu na net jeden DHCP server a tim padem i rozsah adres. vyce mene to co bezne mas na jednom vystupu mit na 4-rech.
0 x
Bobos

Jan Holub

V tom pripade hod vsechny iface vyjma vstupu na net do bridge IP adresu dej tomu bridgi a DHCP nastav taky na ten bridge.
0 x

Bobos

Jan Holub píše:V tom pripade hod vsechny iface vyjma vstupu na net do bridge IP adresu dej tomu bridgi a DHCP nastav taky na ten bridge.

oki, neco podobneho jsem zkousel ale placal sem se v tom. vecer to testnu a dam vedet. Dik Honzo

Honza :-)
0 x
Bobos

Bobos

ahoj, nejak se mi nedari svazat vystupy na danou ip. vse nastavuju pres winbox kde jsem bridgi dal ip x.x.x.1 ale nedostanu na nej tu vazbu na lan vystupy. v zalozce bridge to neni je mozne ze se to nastavuje na zalozce broute? Dik
0 x
Bobos

Jan Holub

je to v bridgi zalozka ports
0 x

Besito

Příspěvekod Besito » 19 years ago

Jan Holub píše:je to v bridgi zalozka ports

jj, do záložky

/bridge ports

si vložíš siovky, které chceš svázat...

pak na DHCP serveru nastavíš jako Iface ten bridge, co sis vytvořil...

Nějaký brout, NATs a nebo Host, nebo co všecno tam je, to vůbec neřeš.
0 x

Bobos

dik Honzo a Besito,

konecne sem se k tomu dostal.
jsem s....d ze sem na to neprisel sam. jede to jak z praku.

mate u me pivo na dobirku :lol:
0 x
Bobos