❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

vytvoření webfotáku za pomocí kompaktu a alixu

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: vytvoření webfotáku za pomocí kompaktu a alixu

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

to je ono ten zazrak : http://www.youtube.com/watch?v=j2SOaxFoWIY ? tak to jsem rad, ze zase nasadime fotakovou kameru :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 14 years ago

Presne tak ... Bezna IP kamera se fotaku nemuze rovnat uz z principu - v naproste vetsine pripadu maji CMOS snimaci prvek a neskutecne nevhodnou optiku (pro webkamerove pouziti). Bezny fotak s bezny objektivem a CCD prvkem je na to radove lepe nez bezny vivotek a kdyz se to udela jak psal Dade, vezme se treba Canon EOS 1000D za desitku, Alix a ta bizuterie, tak bez prace je cenovka kolem 14-16litru. A o kvalite fotek toho Canonu si muzou nechat podobne drahe IP kamery jen zdat.

A navic, bezne IP kamera dela napriklad 30 snimku za vterinu a to je pro webkameru zbytecny objem dat. Staci jednou za minutu, ci za pet minut. To zpracovat a frcet s vytupem na net 8)

I kdyz se ten vystup z obycejne kamery slusne "obali" webovou strankou a predzpracuje, tak nic moc ... Test jine kamery ...
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

to je zajímavý, Canon OES 1000D má CMOS :-D No a vlastně většina profi věcí má CMOS. Ale nebudeme se tu hádat jestli je lepší ccd nebo cmos protože ty technologie jsou si rovny.

no ale nechtěj abych ti ukázal 5Mpix fotku z kamery co má CMOS chip s uhlopříčkou 1/2" což je jenom o něco málo míň než má canon u zrcadlovek a o dost míc než má většina kamer. No a hlavně tam je u tý kamery objektiv za 8k tušim. To jsou jiný záběry. No ale nebudu se tu hádat.

To co si poslal ty je normální shit ip kamera za pár hadrů. Ně jako tplink kterej je levnej ale taky na pikaču.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

hapi

Dade_Marfi píše:to je ono ten zazrak : http://www.youtube.com/watch?v=j2SOaxFoWIY ? tak to jsem rad, ze zase nasadime fotakovou kameru :)

myslel jsem třeba tohle http://www.youtube.com/watch?v=9jCn2LlRTEc
a povinně přepnout do HD. Na kameru do 10k to neni vůbec špatný.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 14 years ago

My mame to samé, alix + fotak - http://kamery.hovnet.cz . A je to nejaky z tech podporovanych, koupili jsme ho na ebay.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

okoun

Příspěvekod okoun » 14 years ago

hapi píše:
Dade_Marfi píše:to je ono ten zazrak : http://www.youtube.com/watch?v=j2SOaxFoWIY ? tak to jsem rad, ze zase nasadime fotakovou kameru :)

myslel jsem třeba tohle http://www.youtube.com/watch?v=9jCn2LlRTEc
a povinně přepnout do HD. Na kameru do 10k to neni vůbec špatný.

jo ale na monitorování objektu dobrý, pokud bych chtěl dělat nějakou panoramu tak katastrofa
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hapi

ale prosimtě, když nekoupíš sračku za 5k tak je to v klidu. Já nevim, kup si IQeye za 15k, dej si k tomu objektiv jakej potřebuješ za 8k a uvidíš jak to bude ukazovat. Nicméně ten foťák co si poslal... no na panoramata nic moc, u krajích objektivu chromatická aberace jako kráva + navíc neostrá scéna. Takovýhle věci se daji akceptovat u bezpečnostních kamer. Kolik si mysíš že stojí to řešení dade-marfiho? no řekl bych že stejně jako z nějakou hotovou kamerou a upřimě řečeno, 10Mpix fotku na webový stránky nepotřebuješ a je rozdíl zaplatit 25k nebo 8k.

Nicméně na tom videu tu kameru prasí komprese + komprese youtube. Jinak z toho jsou podstatně lepší a ostřejší záběry.
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

hapi vis, delej jak myslis, ale IP kamery proste nejsou absolutne primo delany pro ucely webkamery, uz z principu. Ano, muzou ukazovat skvele - treba rtyne.net ma prave drahy Vivoteky ... Ale principialne to proste neni koser - zadny primo koser vyrobek neni na trhu a dokazte mi nekdo opak :wink:
0 x

hapi

IQeye 755.

Kdysi jsem tu dával screen z tý kamery a lidi jenom čuměly protože to vypadalo jako ze zrcadlovky. No ale vo čem se to tu vůbec bavíme. Nikdo normální nebude kupovat kameru za 25k a už vůbec ne na nějaký panorama. Proč myslíš že všude jsou analogový systemy k ničemu. 16 kamer a ani na jedný nic nepoznáš pokud objekt nestojí doslova 5m od kamery.

ten link co jsi poslal... nějak si nepamatuju že by vivotek měl fullHD kameru ale je jasně vidět, že ta optika stojí za houby což se u IQeye fakt nestane.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

ja treba 25k dam ... kdyz to bude kvalita ...
0 x
- programming
- development
- education

hapi

nepočítám vyjímky tedy 0.01% lidí
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

a jeste k tomu dam 10ghz (16mego) spojik :D ... 5ghz tu uz fakt neni ... dneska jsem tam byl merit uchyty :) a upresnit umisteni
0 x
- programming
- development
- education

goblajz

Příspěvekod goblajz » 14 years ago

Můžete někdo ukázat fotky nainstalovaný kamery?
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Tady je jedna fotky kdyz sme to s kamosem instalovali ... :) (pak jeste kamera prisla pri montazi noveho zdroje rozebrat a nastrikat na bilo, matnou barvou s UV filtrem ...)

Obrázek
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 13 years ago

Jak je to teda s těma novějšíma foťákama, co podporují PTP? Do jednoho vyřazeného opraveného routerboardu jsem si zkompiloval openwrt a připojil k němu starý PowerShot A520, co mi ležel doma.
Ale chtěl bych něco s větším rozsahem zoomu, třeba nějaký ultrazoom od Canonu, např. PowerShot SX260 HS. Nechce se mi kupovat nějaký ojetý EOS na aukru.
Zkoušeli jste to někdo uchodit s nějakým novějším Canonem, které se teď prodávají? Mám doma jen dva Olympusy, navíc modely, na kterých capture s MTP nejde. Ale Olympus s libgphoto nikdy nebyl moc dobrý kamarád.
0 x