❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

AD155 zdroj

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
hapi

Re: AD155 zdroj

Příspěvekod hapi » 14 years ago

řešíš kraviny. Nabíjení 0.6A dostačuje na cokoliv a oddělit výstupní a nabíjecí napětí je blbost protože by tam musel bejt měnič kterej ti z toho udělá kdykoliv 12V a to je průser. Já vim že M3-ATX tohle zvládne levou zadní ovšem taky stojí 2x tolik co AD155. Prostě tohle je AD155 která pouští z baterie napětí takže jak se bude vybíjet baterie, bude klesat napětí až klidně pod 11V. Pokud chceš aby ti to drželo 12V, musíš si sehnat měnič na 12V kterej to zvládne. A nebo se na to konečně už vykašlat a použít M3-ATX.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

pthv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pthv » 14 years ago

hapi píše:řešíš kraviny. Nabíjení 0.6A dostačuje na cokoliv a oddělit výstupní a nabíjecí napětí je blbost protože by tam musel bejt měnič kterej ti z toho udělá kdykoliv 12V a to je průser. Já vim že M3-ATX tohle zvládne levou zadní ovšem taky stojí 2x tolik co AD155. Prostě tohle je AD155 která pouští z baterie napětí takže jak se bude vybíjet baterie, bude klesat napětí až klidně pod 11V. Pokud chceš aby ti to drželo 12V, musíš si sehnat měnič na 12V kterej to zvládne. A nebo se na to konečně už vykašlat a použít M3-ATX.

Zrovna vcera jsem neco takoveho objednaval:) AD155b na 24V vystupnich a k tomu M4-ATX (melo by to mit 24pin pro novejsi desky). Dve baterky k tomu a budu mit klid :)
0 x

hapi

24pin? k čemu? ten zdroj splňuje specifikaci výkonem pouze do 20pinu takže to je jenom takový psychický uklidnění. Normální 20 pinová verze v 24pinový desce neni problem. Ty piny na desce jsou stejně s těma 4 pinama navíc spojený. A navíc je to platný pouze při žravých 200W procesorů a grafických karet což je stejně přes limit 95W toho zdroje. Spíš mě štve že tam neni výstup na 4pin kterej je důležitější. Takhle si musíš ještě dokoupít redukci z molexu na 4pin.

Doufám že sis objednal M3-ATX-HV a ne M3-ATX
Naposledy upravil(a) hapi dne 15 Feb 2011 09:02, celkem upraveno 1 x.
0 x

hapi

rado3105 píše:Nepoznate nejaku nahradu ad155, ktora by mala podobne funkcie, akurat riesene odelene vystupne napatie od nabijacieho. Vystupne by sa nastavovalo nezavisle od nabijacieho. Taktiez vyssi nabijaci prud(0,6A) je malo.

tvoje možnost je koupit M3-ATX nebo tohle http://www.mini-box.com/DCDC-USB
0 x

pthv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pthv » 14 years ago

hapi píše:24pin? k čemu? ten zdroj splňuje specifikaci výkonem pouze do 20pinu takže to je jenom takový psychický uklidnění. Normální 20 pinová verze v 24pinový desce neni problem. Ty piny na desce jsou stejně s těma 4 pinama navíc spojený. A navíc je to platný pouze při žravých 200W procesorů a grafických karet což je stejně přes limit 95W toho zdroje. Spíš mě štve že tam neni výstup na 4pin kterej je důležitější. Takhle si musíš ještě dokoupít redukci z molexu na 4pin.

Doufám že sis objednal M3-ATX-HV a ne M3-ATX

Neboj vim ze M3-ATX je jen na 24V a napeti z AD155b je kolem 28V. Prave M4-ATX i M4ATX-HV maji jak 24pin tak i 4PIN :) http://www.mini-box.com/M4-ATX-HV http://www.mini-box.com/M4-ATX
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

pthv: slušné, konečně někoho napadlo udělat svorkovnici na vstupní napětí zdroje :) jack a ještě k tomu s průřezem kolíku 2,5mm jak to bylo v podstatě všude, mě příliš nevyhovuje.
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 14 years ago

Ta ad155 ma ten problem, ze ked nie je elektrina, dosla bateria a chceme vymenit bateriu, zdroj nenabehne, na nabehnutie potrebuje 220V. Neviete ci toto neriesi zdroj psc-100?
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 14 years ago

rado3105 píše:Ta ad155 ma ten problem, ze ked nie je elektrina, dosla bateria a chceme vymenit bateriu, zdroj nenabehne, na nabehnutie potrebuje 220V. Neviete ci toto neriesi zdroj psc-100?

Od toho jsou tam ty dva piny na "nastartovani".
0 x

rado3105

Ktore dva? Ake maju oznacenie?
0 x

Leeonek

je tam popis "reset" a schematická značka tlačítka. Taky jsem to donedávna nevěděl.
0 x

rado3105

Mate niekto odskusane ked sa bateria uplne vybije ci tam je nejaka ochrana voci uplnemu vybitiu?
Kolko trva nabit taku 90Ah bateriu?
0 x

hapi

čet si datasheet k tomu zdroji? jasně že má všechno co má záložní zdroj umět. Ano, vypne se při vybitý baterce.

Vem si kapacitu baterie a tu viděl nabíjecím proudem a máš počet hodin za jak dlouho bude trvat nabít baterii na cca 90%. Zbytek bude trvat delší dobu protože se bude proud zmenšovat než se napětí na baterii vysplhá na max.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

Jak řešíte pokud máte tento zdroj a potřebuje zazálohovat nejen mikrotik ale i optický 5V převodník?

Nějaký konvertor z 27V na 5V ?
0 x

Leeonek

koupím ADD155 ;)
teďka mě na důležitých bodech zradili AD..., tváří se že jedou ok, ale nejedou, prostě v případě problému nezálohuje, ani když je plná baterka. Asi před rokem jsem vyměňoval na hlavním bodě jednu ADD155A právě kvůli problému s nezálohováním. Po roce na bodě vypla elektrika a ejhle, opět stejný problém, takže o náhodu se určitě nejedná. Možné že těmto zdrojům nedělá dobře trvalá zátěž třeba 120W, nebo prostě po čase odejdou... Možná se ale jedná jen o problém právě zdrojů ADD155 s duálním napájením, Klasickou AD155ku zatím vadnou nemám.

Teď jsem vyřešil napájením na tom bodě komplet od BKE, protože mě přestalo tohle bavit řešit. Je to sice dražší řešení ale myslím že vydrží dýl. Já jsem musel ke zdroji a odpojovači baterie ještě dokoupit právě zmiňovaný konvertor na 5 a pak na 48V pro desítky. Tak jak píšu, mě to se zdrojem 260W vyšlo na 8000kč i s dph. Pak jsem to udělal i na dalším bodě, protože tam jsem se už dostával taktéz na hranici 120-130W a jedno komplet řešení navíc pro případ poruchy. Takže v podstatě sem vyplázl 24000kč ale mám klidnější spaní a to je nadevše :)

Jinak BKE Ti zkoonvertuje snad uplně všechno, stačí jen poptat. Už jsem řešil i reklamaci asi rok starého konvertoru 12-48V a měl jsem ho do 3 dnů opravený zpátky.
0 x

czatlantis

Příspěvekod czatlantis » 14 years ago

Na autobaterii nastavit maximálně 13.4-13.5V Těch 14 je na nabití "přes noc" když ju chceš át do auta...to by dlouho nevydržela při takovým napětí
0 x