❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

zajímavá anténa za zajímavou cenu

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
hapi

Re: zajímavá anténa za zajímavou cenu

Příspěvekod hapi » 14 years ago

no tak orcave v poslednim firmware má možnost "ořez" masky takže by to mělo jít. No a když už se tu o tom bavíme, mělo by jí všechno http://www.skylan.cz/galerie/d/2822-1/gomel.jpg
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

soooc: jiný člověk, jiný názor, myslíš vážně že orcave je na tom líp? :) Prostě každý kupujeme "to nejlepší" a ostatní je šunt, přece ci nebudeš pomlouvat něco cos za nemalý peníz koupil, ikdyž třeba víš že to stojí za prd ;)

kteréže summitky nejedou na vedlejším kanále? Nějaké staré 40Mbit UNI?

hapi:Orcave nabízí v posledním firmware ořez masky, takže s ořezem už jsou konečně tak jak, měli dávno podle normy být? :)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

mno asi jo :-)
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 14 years ago

Zas ziadny realny test. Niektori ludia mi pridu ako by vas niektore firmy platili co je aj dost mozne. Keby tie ubnt boli take zle tak nemaju take zisky a ludia to vracaju. Naopak o Mk som pocul ze idu do sraciek. Ale uz to tu neriesme. Urobte temu Mk vs Ubnt. Hodte tu prosim nejake realne testy tych dishov. Este by ma zaujimala ta hmotnost 10kg sa mi nechce verit ze to ma. Na trubku s priemerom 3 cm to je asi smrt davat.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 14 years ago

Kdyz uz se dohaduteje summir, orcave, alcoma ... kolik ste videli mrtvejch alcom? .... osobne sem spis pro alcomu , kdyz vezmu kolik znamymu za leta chciplo summitu a kolim me alcom mam hned jasno ....
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

rado3105 píše:Zas ziadny realny test. Niektori ludia mi pridu ako by vas niektore firmy platili co je aj dost mozne. Keby tie ubnt boli take zle tak nemaju take zisky a ludia to vracaju. Naopak o Mk som pocul ze idu do sraciek. Ale uz to tu neriesme. Urobte temu Mk vs Ubnt. Hodte tu prosim nejake realne testy tych dishov. Este by ma zaujimala ta hmotnost 10kg sa mi nechce verit ze to ma. Na trubku s priemerom 3 cm to je asi smrt davat.

Pocul si ze ide do sracek? kde prosimte? ... ubnt je kritizovano hlaven za jejich anteny to je jejich velkje minus .... zisky maji protoze sou levny to je jejich hlavni deviza ... jinak kdyz dam ubnt elektroniku a bord do kbalitni anteny zas tak velky rozdily nebudou ...mk bude mti vyhodu v lepsi moznosti nastaveni radia , nstreme a par drobnostech co se radia tyce ... jinak kdyz to necham v klasickym zakladnim nastaveni pojede to ppolus minus cihla stejne .... kdyz na tika pripojim sracka antenu od ubnt pojede stejne srackovite ... kdysi sem testoval wisp a rb411 s r52 v schiboxu ...vysledky skoro stejny ... pak sem je pripjil k sracka elboxu a vysledky stejne blby (pripominam zakladni nastaveni zadny serepeticky co se radia tyce sem na tiku nanastavoval) .... prospustnost cca o 1/3 horsi ...
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

to ppp76 pokud nepoznas kvalitu elboxrf (tetraant) anten, pak neni o cem se bavit ... :) pak chapu, ze potrebujes MK ficurky aby ti neco vubec jelo :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Dade_Marfi píše:to ppp76 pokud nepoznas kvalitu elboxrf (tetraant) anten, pak neni o cem se bavit ... :) pak chapu, ze potrebujes MK ficurky aby ti neco vubec jelo :)

Chces mi snad tvrdit ze elbox ma kvalitni anteny???
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

jasne, treba tato : http://www.wifihw.cz/p105-b-tetraant19- ... ena-19dbi/ neznam lepsi antenu teto tridy :)
0 x
- programming
- development
- education

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Tak to te uprimne lituju ze si nepoznal lepsi antenu .... z elbox anten se mi chce zvracet .... mel sem i nejaky sektor kdysi davno od nich ... nastesti zatizil dno popelnice a jiz nikdy vice nic od nich ... ti doporucuju vyzkousej trebas octagon od stourace nebo panelky od dcomu at vis co je poradna antena ... :wink:
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

d-com mam :-) ... a od p. Stourace mam treba paraboly ... nevim co se ti nezda na tech sektorech ... pekne drzi 20/20st ... jedou luxusne uz nekolik let ... nechapu tvoje zklamani z nich, jo ty velke 90st ty byly spatne to jo, ale tak je treba si antenu vybrat a tahle a pak jeste vetsi 10/10stupnova jede paradne :)

octagon bych zkusil, kdyby byl k mani .. ale neni ... jak bude chodit to tezko rict ... z paraboly jsem nadseny zrovna nebyl (viz jine vlakno) :)

edit: jinak treba ten tvuj schibox, no uz chapu, ze ta firma zkrachovala :D zkousel jsem jeden sektor ... no vevnitr jen ohnuty kus dratu do Qadu ... to je teoreticky super antena, ale v praxi staci maly otres a je ta antena uplne mimo ...
0 x
- programming
- development
- education

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Tak sektory od elboxu sem mel ty 90 stupne a opravdu hruza nahradil sem je prowaxem 90 stupnem a to byla uplne jina liga , propustnost sla radove nahoru o desitky procent .... pak sem testoval tu jejich 23 dB placku , dodnes nekde jetse lezi zahrabana v garazi ... do popelnice se mi nevesla :D
Z octagonu sem nadsenej , promyslene zpracovanej , signal super , je hodne ostrej , staci ho blbe nasmerovat a sigam lej uz nekde jinde .... coz u elboxu kterej mel laloky mimo hlavni taky docela velky se rict neda ....
Stouracovy paraboly sem zatim jeste nebral ziju ze zasob prowaxu :wink:

Tak ja se sektorama od prowaxu i zem neplatil takze sem s nima problem nemel :D

JInak to ze zkrachovali mas trosku mylne informace , prowax byl jedna soucast proboxu ... ukoncily vyrobu anten a venuji se jinym aktivitam ktere sou pro financne zajimavejsi ... osobne sem byl vykoupit u nich sklad kdyz ohlasily konec , pobral sem paraboly co se do auta veslo :mrgreen: a krachujici firma to rozhodne nebyla a neni . CO se tyce konstrukce a vnitrniho usporadani anten , vseobecne principy sou stael funcni jde hlaven o technologii vyroby a pouzitych materialech to ti zaruci ze ac se dve anteny budou tvarit stejne tak kazda muze fungovat uplne jinak . Klasicka flickova antena se taky tvari od ruznych vyrobcu stejne a proto nektery sou smejdy jiny sou lepsi ...
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

to ppp76 - kazdy tomu ukonceni rikame jinak :) .. ja jsem rozhodne spokojeny nebyl :) ale pravda nezkusil jsem paraboly ... no to je fuk, kazdopadne ty elbox jsou fakt ostre jak svin, zadne postrani laloky sem teda nevidel, proste za hranou 20st uz je to tak rychle tupe a slisi to fakt o mnoho mene nez v tom hlavni laloku a to jich mam nasazenych X set kusu .. a zadna nebyla spatna ... ale jako nema cenu se hadat, kazdemu sedi neco jine ... na octagon se chystam, jak bude zkusim ho.
0 x
- programming
- development
- education

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

Dade_Marfi píše:jasne, treba tato : http://www.wifihw.cz/p105-b-tetraant19- ... ena-19dbi/ neznam lepsi antenu teto tridy :)

Přesně na těchhle mě u klientů hluchli karty i při menších bouřkách. Když jsem jel potřetí k jenomu samému klientovi a už něvěděl co, zkusil jsem tam shibox a od té doby mám klid. Pravda, že nevím co by tam dělal třeba jirousí gentlebox, ale u těch jsem zatím tento problém nikde nezaznamenal. Postupem času jsem je všechny házel rovnou do popelnice.
Jo, a ten báječný vyzařovák co tady opěvuješ, viděls? Dost hrozný, sice hlavní lalok rychle klesal s úhlem, ale najednou zase stoupal, takže 10° odklon sice způsobil značné snížení signálu ale v 15° jsem byl opět na téměř stejné síle jak hlavní směr. Zkoušel jsem je zezačátku, možná že to byli šmejdy dřív, každopádně od té doby tuto značku odmítám.
Naposledy upravil(a) Leeonek dne 23 May 2011 21:40, celkem upraveno 1 x.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

no vidis ... nedivim se, ze hluchly karty .. bylo to MK :D .... ja na tom mam bullety a neohluchnul ani jeden ;)
0 x
- programming
- development
- education