❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Výměna iGW z RB750 na RB450G

Návody a problémy s konfigurací.
David2006

Výměna iGW z RB750 na RB450G

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

Chtěl jsem si trošku upgradnout iGW a tak jsem provedl backup RB750 a nahrál jej do RB450G. To jsem na stole odkontroloval že nabíhá, bohužel po výměně síť nenaběhla - bylo to při plném provozu a zkoušel jsem to tedy jen 2x s výpadky cca 3-4min. Po opětovném zapojení vše naběhlo. Tušíte někdo kde mohla být chyba? Verze na obou 4.11.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

ty si udělal backup na 750 a dal restore na 450G?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

David2006

Přiznám se bez mučení ano.
0 x

Walkeer
antispam: Ano

Příspěvekod Walkeer » 14 years ago

Asi se ti tam pomichaly interfacy, zkontroluj to
0 x

hapi

udělej jednu věc, kašly na backup, udělej export

/export file=export.rsc

pak si to otevři v texťáku a uprav názvy a mac adresy ethernetů a v RB450G pak dej import toho souboru.
0 x

David2006

Díky zkusím to přes ten texťák. S těmi interfacy něco v nepořádku budezatím jsem našel pár změn:

1. Orginál mám nazvaný ether1- gateway s komentem Sloane a přeneslo se to jen jako ether1 bez komentu
2. Firewall->NAT ->General mám out interface ether1-gateway a přeneslo se to jako ether2

Plus mi pár řádků v quetree u klientů svítí červeně.

Jak bude čas tak si na to sednu a zkusím to tedy vyeditovat, vypadá to že kus za kusvýměna nebude tak jednoduchá jak jsem si myslel
a to bych ještě rád před tu RB450G předřadil Atoma co už mám připraveného a otázka budeco nechat na té RB450G a co na něm.
0 x

hapi

já sem to udělal tak, že jsem z toho exportu odstranil nastavení ethernetů. Je to hned na začátku, prostě jsem to smazal. Ručně jsem nastavil ve winboxu názvy ethernetů tak jak to je na starym HW a pak sem tam lupnul ten upravenej import. Nechtěl jsem aby mi import přepsal macovky atd... takže smazat a dopsat ručně názvy a pak nebudeš mít červený řádky protože iface s tim názvem neexistuje když si tam vložil starou konfiguraci.
0 x