❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Upgrade 2,4->5G

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
David2006

Re: Upgrade 2,4->5G

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

Maxik píše:Nano bych nedal ani klientovi natoz na AP :)

+1 abys neřek že nemám smysl pro humor :mrgreen: .
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

hapi píše:Nano, děláš si srandu? to nepatří ani na dno popelnice. Využití pro všesměr nemáš ale dáš si tam NS který jako všesměr září :-D horší jednotku jsem neviděl.

Jupí Hapi jak se vede? :D Sem si říkal že kdy se tu zase ukážeš.
0 x

LuKo

Příspěvekod LuKo » 14 years ago

lwq píše:Tohle se mi nezda - par jich v siti mame a neni problem - i PSV sme merili a bez problemu ... :roll:

A co na poreseni tyhle vesnice ? Nevim jaky jsou vzdalenosti, ale nejaky nastrel mam ...
(na dualni polarizaci bych se vykaslal !)

3x ADMET 120st sektor
3x R52n-m (pripadne podobnou)
3x MMCX - N/male pigtail
3x koax dle potreby
1x RB433 (psal ze tam moc 5GHz bordelu (=ruseni) neni, tak kanaly budou snad v pohode
1x PoEcko 24W
1x JE-300 (bude ta dost mista i pro pripadny HW pro uplink atd.)

Ke klientum (zalezi jak to je daleko):

RB711 - MMCX
JC-219 MMCX box

A cele to souchodit chodit na NV2 a bude vyreseno :wink:

(A ted se UBNTckari picnout :lol: 8) - peace / no flame war)

EDIT: Dualpol vsesmer mi prijde v podani UBNT ci jinych OEM vyrobcu jako rusicka nez jako solidni reseni :roll:

Zkusil jsem jen tak nesměle navrhnout, co by bylo na střeše... a prý ne-e :mrgreen: Musím najít lepší řešení, aby na střeše našeho malého domku nebylo moc velké monstrum :?

Všesměr bude asi rozumným kompromisem. Má smysl investovat do: http://wifi.aspa.cz/antena-vsesmerova-d ... -5-z66317/ nebo stačí nějaká "obyčejná"?

EDIT: Klienti jsou cca 50-300 m přímé viditelnosti. Jeden je 500 m, ale toho nechám na 2,4G, protože je to přes strom a za žádnou cenu nechce ode mě přejít k někomu jinému :mrgreen:

Jinak díky za kvalitní příspěvek. Věřím, že toto vlákno pomůže i dalším v mé situaci :wink:
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

tahle antena je odlehčenej dcom. Pro starší verze strčim ruku do ohně ale pro tuhle nevim protože se mi zdá že nemá přepěťovku což předchozí verze měly takže jí tam koukej dát a nebo použij Nkovu kartu od mikrotiku kde přepěťovka je. Jo a pozor, ta anténa má elevaci dolu takže pro připojování klientů ve stejný rovině ap-klient se to moc nehodí.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků