❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

VDSL a jak se naj tesite

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
dubrma

Re: VDSL a jak se naj tesite

Příspěvekod dubrma » 14 years ago

Pan technik je obvěšený na kabelech v ústředně:D

A pořád je to nejrozšířenější připojení v ČR, i ve světě.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

hm rikaji propagandisticky keci telefoniky .... vsichni dobre vime, ze aaaaazzzz DSL je u nas mimo ... a kdo to zkusil ten utekl :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

czatlantis

Příspěvekod czatlantis » 14 years ago

no UMTS je taky O2, ale ADSL to nemá nic společnýho, mám to na předplacený kartě za 40kč na týden, ale jede mi to úplně bez FUPu, tak do toho nechcu hrabat :lol:
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 14 years ago

Dle hesla : funguje ten kram? ano! nestourejte se v tom !!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
0 x

czatlantis

Tak, dneska konec pohádky (snad) - přišel email, že mi změnili službu na VDSL a všechno funguje. Jen teda modem ohledně konfigurace oproti tomu starýmu jako mikrotik proti wifi routeru Tenda :lol: Tak mi chvilu trvalo jak ho nastavit správně jen jako bridge pro MK :oops:

Jo a změnila se mi IP oproti staré v ADSL

a rychlost:
Obrázek
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

Pokud se budete ověřovat na zrychlujeme.cz tak vám bude volat slečna z O2. Strašně se mě vyptávala jakou mám nyní rychlost a cenu. Prý že mě může dát akční cenu 400kč za 16Mbit :shock:

O2 se fakt snaží. Otázka jestli by mě to těch 16 jelo
0 x

goblajz

Příspěvekod goblajz » 14 years ago

No tak sláva! Už se na to taky těším...jak jsi vyřešil to nastavení do bridge?
0 x

czatlantis

Tak záleží jak seš daleko...já když zrychlovali na ty tarify 8 nebo 16 při ADSL, tak jsem chtěl 16ku, ale kvůli vzdálenosti jsem mohl mít jen 12...no a teď z toho vytáhnu těch 22 a modem mi přše, že max synchro by bylo 43mega
0 x

czatlantis

goblajz píše:No tak sláva! Už se na to taky těším...jak jsi vyřešil to nastavení do bridge?

1)Advanced setup, WAN service, všechno smazat
2)Layer2 Interface ATM Interface - smazat
3)ayer2 Interface PTM Interface - nechat jen ptm0
4) Advanced setup, WAN service, add, bude tam na výběr jen jeden iface, next
Vybrat bridging, priority jsem dal 0 a pozor, VLAN ID musí být 848, next, hotovo

A pak MK nechat nějakou dobu na "usazení" - když člověk vytáčí ty spojení často, tak to pak tak 2minuty nejde připojit, takže nejančit, nastavit to, jít si na kafíčko a ono se to přopojí....jinak na MK je to klasika PPPOE, userO2 pass O2
0 x

goblajz

Příspěvekod goblajz » 14 years ago

czatlantis píše:
goblajz píše:No tak sláva! Už se na to taky těším...jak jsi vyřešil to nastavení do bridge?

1)Advanced setup, WAN service, všechno smazat
2)Layer2 Interface ATM Interface - smazat
3)ayer2 Interface PTM Interface - nechat jen ptm0
4) Advanced setup, WAN service, add, bude tam na výběr jen jeden iface, next
Vybrat bridging, priority jsem dal 0 a pozor, VLAN ID musí být 848, next, hotovo

Supr tenhle týden mě to bude čekat asi taky tak se to hodí! Díky
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

honzam

no to by byla cena jak vino za 16M ale ne za mych 1M resp 4M :lol: kdyby sli treba na 2kila za to hloupy 4M...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

reset

Příspěvekod reset » 14 years ago

akcni cena je fine, jenze na pul roku s upisem na dva roky . blee velebnosti
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

okoun

Příspěvekod okoun » 14 years ago

myslím, že to všichni adslkaři znají, stačí aby pořádně zapršelo, změní se impedance vedení a je nad 500 metrů konec
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

czatlantis

já si teda nemůžu stěžovat - na chatě jsme 7km od ústředny jede to tam teda jen 2mega, ale zato krásně stabilně ať si prší jak chce 8)
0 x

zajdee

Příspěvekod zajdee » 14 years ago

Musím potvrdit nabídku 400 Kč za 16M, taky mi dneska volali s tím, že jde o mimořádnou akci ("pouze na dnešní den") a nabízí ji těm, kdo se na zrychlujeme.cz pokusili zjistit dostupnost a zadali tam pak i svoje jméno a tel. číslo. V místě, kde bych si VDSL i vyzkoušet chtěl, ale ještě není DSLAM po upgradu, takže tam VDSL neběží :) takže jsme si popovídali (paní díky mně zjistila, že UPC nabízí i ETTH linky a že bezdrát může bez problémů běžet 40-50 Mbit/s), pozjišťovali dostupnost na dalších místech, paní si postěžovala, že jim zrušili starší informační systém, kde byla vidět vzdálenost od ústředny, takže teď jsou závislí na těch výsledcích měření drátů - jenže měření jsou nepřesná, dodnes na adrese, kde mi fungoval 16 Mbit ADSL jak víno (útlum linky 5,5 down/3,5 up), jim hlásí dostupnost max. 8 Mbitu :)

No, mají v tom hokej. Na druhou stranu, věřím, že jsou v republice místa (nové vedení z dob rekonstrukce z let 1996-1999, ne-tak-moc ošizené kabely, blízko ústředny), kde VDSL prostě pojede. Stejně tak věřím tomu, že O2 lidi potlačí do migrace a výměny modemů. Už proto, že nové modemy umí IPv6 a že se brzy chtějí do IPv6 pro koncové zákazníky pustit...
0 x