❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBridge 10GHz ...)
Re: 10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBride 10GHz ...)

Naposledy upravil(a) David2006 dne 23 Apr 2012 19:25, celkem upraveno 1 x.
0 x
Dade_Marfi píše:jen dotaz - ktery spoj prenese v 11Ghz 1Gbps - jak siroky kanal potrebuje ?
Hmmm, nevim jestli je to uz oficialne venku (ale pokud ne tak je to vec radove tydnu) tak zatim nebudu rikat nazev.
Ale ma to narozdil od soft radia specialni cip a umi to plne vyuzit 80MHZ. Prenosovka kolem 500Mbps.
2 jednotky pres rozbocovac udelaji prave ten gigabit.
Takze kanalove 2x dvojkanal, jak jsem psal.
David2006 píše:Nemá cenu se hádat, prostě stačí přijmout fakt že 11GHz není oproti podobné 10GHz výrazně dražšší (spíš první rok i levnější - alespoň v případě Summitu).
To že je 11Ghz která dá 1Gbs je jen dobře, ale zmiňovat ji zde v kontextu jak "thread běžel" že stojí půl mega mi prostě nepřijde korektní - čistě můj názor.
Ja se taky nehadam. 10ka a 11ka jsou si tak blizke, ze vyuzivaji i stejne soucati, takze to rozhodne nebude zadny zasadni rozdil v nakladech.
Ostatne mam pocit, ze valna cast naseho moderniho specifickeho 10koveho vyvoje stoji na 11kovych komponentech a jejich prizpusobeni.
(... jak thread bezel ... tam byl taky na konci smajlik. Ale co uz.)
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
jo taaak ... tak to neni 1Gbps ... ale 2x 500Mbps .. to uz chapu .. to je stejne jako Exalt ExploreAir ... co ted docela tlaci VanCo
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
Dade_Marfi píše:jo taaak ... tak to neni 1Gbps ... ale 2x 500Mbps .. to uz chapu .. to je stejne jako Exalt ExploreAir ... co ted docela tlaci VanCo
Jj, to je vono, nejak jsem to nesledoval jestli uz to vypustili

Jasne ze je to 2x500, ono to ani jinak nejde, vic se do toho doublekanalu nenasklada. Ale furt dobry za ty prachy, a hlavne to jde privesovat postupne.
0 x
David2006 píše:Ok, nenimrám se v hloupostech a nesoudím Tě jako Ty mne:) . Postačí si zafixovat fakt že 11GHz není vůči 10GHz (viz onen Summit) výrazně dražší o to mi šlo odzačátku. Tímpádem padne jeden z argumentů (argumentů pro to že jak se zlevní/zprasí víc desítka půjde vše hnedle do kopru a náhrada stojí Xkrát více).
Ja se taky pokud mozno nenimram v marginaliich, ale zamenovat limec a radom mi prijde spis jako tezka neznalost nez jako hloupost

0 x
David2006 píše:Ale kdež, běžně řeknu radom a myslím tím radom s límcem... .Prostě jste ho chtěli shodit... .Te jedno.
OK, jak jsem rekl - je treba cist co je psano a ne si domyslet co bych tam chtel videt.
Radom a limec jsou dve naprosto rozdilne veci, technicky jde uplne o neco jineho. Pokud to normalne zamenujes, fajn, kazdy nemuze mit vzdelani vf inzenyra, ale alespon bys mohl akceptovat chybu kdyz te nekdo opravi. Nebo nekoho.
Uroven diskuse je mimo jine dana exaktnosti pouzitych terminu. Pokud ty o voze ja o koze, prosim, proc ne, ale to jsme uz nekde jinde.
To pak muzu napsat debile a myslim tim kamo, to vis, ja to bezne zamenuju tak se necil, v cem mas problem??

David2006 píše:Ok, nenimrám se v hloupostech a nesoudím Tě jako Ty mne:)
(ber to jako muj prispevek ke zvyseni vzdelanosti mistniho osazentva, i za cenu toho ze budu za prudice, no co nadelam...)
0 x
David2006 píše:Ale kdež, běžně řeknu radom a myslím tím radom s límcem... .Prostě jste ho chtěli shodit... .Te jedno.
V klidu, takové slovíčkaření znám, jsou prostě nasraní a potřebují si dokázat že jsou neomylní.
Já bych zase mohl argumentovat tím že jsou blbí a nevědí že p. Štourač nedělá na raketu random bez límce... Každý věděl co myslím, příště to asi budu muset vypisovat a ještě k tomu dám obrázek.
Jen je štve že na to co tak pracně dělali je během jednoho tahu UBNT v pasti. Nicméně koho by to nenasralo...
0 x
Jojo.
My co vime v cem je rozdil to desne blbe nesem, kdyz nam nekdo mrsi terminologii.
Zase na druhou stranu se to da pochopit, vzdyt je to wifi - horda analfabetu, kteri diky nizkym cenam dosahnou na takovy skvely radia a predvadi co se s nima da delat.
A co se stane kdyz udelam tohle? Nevim. Uvidime. Cvak. Hmmmmm.
Tohle tady obhajujete, panove. Hura do desitky.

My co vime v cem je rozdil to desne blbe nesem, kdyz nam nekdo mrsi terminologii.
Zase na druhou stranu se to da pochopit, vzdyt je to wifi - horda analfabetu, kteri diky nizkym cenam dosahnou na takovy skvely radia a predvadi co se s nima da delat.
Tohle tady obhajujete, panove. Hura do desitky.

0 x
Jardax píše:Dade_Marfi píše:jen dotaz - ktery spoj prenese v 11Ghz 1Gbps - jak siroky kanal potrebuje ?
Hmmm, nevim jestli je to uz oficialne venku (ale pokud ne tak je to vec radove tydnu) tak zatim nebudu rikat nazev.
Ale ma to narozdil od soft radia specialni cip a umi to plne vyuzit 80MHZ. Prenosovka kolem 500Mbps.
2 jednotky pres rozbocovac udelaji prave ten gigabit.
Takze kanalove 2x dvojkanal, jak jsem psal.David2006 píše:Nemá cenu se hádat, prostě stačí přijmout fakt že 11GHz není oproti podobné 10GHz výrazně dražšší (spíš první rok i levnější - alespoň v případě Summitu).
To že je 11Ghz která dá 1Gbs je jen dobře, ale zmiňovat ji zde v kontextu jak "thread běžel" že stojí půl mega mi prostě nepřijde korektní - čistě můj názor.
Ja se taky nehadam. 10ka a 11ka jsou si tak blizke, ze vyuzivaji i stejne soucati, takze to rozhodne nebude zadny zasadni rozdil v nakladech.
Ostatne mam pocit, ze valna cast naseho moderniho specifickeho 10koveho vyvoje stoji na 11kovych komponentech a jejich prizpusobeni.
(... jak thread bezel ... tam byl taky na konci smajlik. Ale co uz.)
asi myslis toto http://www.exaltcom.com/ExploreAir-Platform.aspx alias 11Ghz s 80Mhz kanalem
0 x
blax píše:asi myslis toto http://www.exaltcom.com/ExploreAir-Platform.aspx alias 11Ghz s 80Mhz kanalem
Jo to myslim, nevedel jsem jestli uz to Vanco vypustilo, Dade pise ze jo ... takze uz je to ofiko venku

0 x
Jardax píše:Jojo.
Tohle tady obhajujete, panove. Hura do desitky.![]()
![]()
Tak se hned neurážej cíťo;)
Teď jsi mi připomenul Hapiho a RouterOS: ladit, ladit, ladit,..
0 x
dubrma píše:Jardax píše:Jojo.
Tohle tady obhajujete, panove. Hura do desitky.![]()
![]()
Tak se hned neurážej cíťo;)
Teď jsi mi připomenul Hapiho a RouterOS: ladit, ladit, ladit,..
Jak sis mozna (ne)vsiml podle smajliku, ja se neurazim. Jen mne prekvapuje ten postoj - placnu blbost a dam si sakra praci abych to obhajil nez abych uznal ze to byla blbost.
Samozrejme mi bylo jasne ze MYSLIS limec, ale napsal jsi RADOM, proto ta otazka a smajlik.
Ja treba nevim ze dela stourac nasazovaci limce opatrene radomem, kdyz napisu radom, tak je to radom. Limec je limec. Jak se pak chcete dohodnout na dulezitych vecech, kdyz nejste ochotni dodrzovat ani zakladni terminologii?
To je problem rychlokvasek (bez urazky tentokrat), lidi co nemaji zaklady potrebne k pochopeni vsech nuanci tehle technologie. Ano, kolikrat to ani neni potreba, dneska uz jsou ty zarizaeni fakt plug&play, ale jen do okamziku nez se to ze zahadneho duvodu podela, a pak je to horror.
A ja se obavam, ze v te 10ce to bude jeste horsi, protoze tam narozdil od 5ky panuji urcita (byt bohuzel nepsana) pravidla, ktera kazdy vyrobce zatim dodrzoval.
A tam se da napachat poradnej bordel s timhle pristupem.
0 x
Jardax píše:Jak sis mozna (ne)vsiml podle smajliku, ja se neurazim. Jen mne prekvapuje ten postoj - placnu blbost a dam si sakra praci abych to obhajil nez abych uznal ze to byla blbost.
Samozrejme mi bylo jasne ze MYSLIS limec, ale napsal jsi RADOM, proto ta otazka a smajlik.
Ja treba nevim ze dela stourac nasazovaci limce opatrene radomem, kdyz napisu radom, tak je to radom. Limec je limec. Jak se pak chcete dohodnout na dulezitych vecech, kdyz nejste ochotni dodrzovat ani zakladni terminologii?
To je problem rychlokvasek (bez urazky tentokrat), lidi co nemaji zaklady potrebne k pochopeni vsech nuanci tehle technologie. Ano, kolikrat to ani neni potreba, dneska uz jsou ty zarizaeni fakt plug&play, ale jen do okamziku nez se to ze zahadneho duvodu podela, a pak je to horror.
A ja se obavam, ze v te 10ce to bude jeste horsi, protoze tam narozdil od 5ky panuji urcita (byt bohuzel nepsana) pravidla, ktera kazdy vyrobce zatim dodrzoval.
A tam se da napachat poradnej bordel s timhle pristupem.
Tak když nevíš že je Štourač dělá, tak jsi nemusel odpovídat.
Když už jsi s tím začal=> nechápu ten postoj, komentuješ příspěvek který se tě netýká jen proto aby jsi autora příspěvku shodil, protože jeho příspěvek není napsán v přesné terminologii.
0 x