❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

SMTP pre MK

Návody a problémy s konfigurací.
mewriksh

Re: SMTP pre MK

Příspěvekod mewriksh » 15 years ago

Tak bozel me to nemaka, asi delam nekde chybu...v logu se mi objevi toto: Error sending e-mail: abnormal termination ( timeout )
0 x

Bishboun
antispam: Ano

Příspěvekod Bishboun » 14 years ago

Ahoj, chci se tě optat jestli jsi to rozchodil. Já bych chtěl tak něják nastavit smtp. muj poskytovatel ma svuj smtp sever na své vnitřní adrese DNS 192.168.10.10....ten funguje i za moji gateway, ale já chci aby smtp byla moje vnitřní adrersa DNS serveru respektive kluci v mé síti si zadají ip adresu mého gateway např 192.168.0.1, v mikrotiku gateway se nastavi dst nat a jejich pozadavek mi to přepošle na smtp adresu poskytovatele (např 192.168.10.10 v jeho síti).

Jsem lama takže příklad:

kamarád chce poslat mail-----------zadá do outlooku ip adresu mé brány 192.168.0.1------odešle a moje brána to pošle na skutečný smtp poskytovatele 192.168.10.10

POZOR ikdyz obe adresy mohou vypadat, že jsou v jedne siti tak neeeee!!! Poskytovatel mi dáva vnitřní IP a na té mam svůj MK a za ním mám své vnitřní IP :-)

Díky za rady ...popřípadě odpoledne zkusím to co hapi psal
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

malo by stacit presmerovat spravne tie porty, z tvojej vnutornej IP na IP tvojho poskytovatela kde služba beží.
0 x

farmar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod farmar » 14 years ago

Ahojte,

a co tak urobiť si vlastný SMTP server? Stačí na Win XP takú utilitku : Autoroute SMTP a ti môže byť ukradnuté ak si tvoj ISP zmení IP na SMTP.
0 x

Bishboun

Ale ono nejde o to, že změní IP adresu. Jde o to, že zatím nemám vlastní server a proto to chci jen "přesměrovat". Krom toho sice mam na síti pc, ale neni 24h zapnutej a krom toho bych zřejmě potřeboval veřejnou IP s reverzním záznamem.
0 x

Bishboun

Tak mě to krásně funguje....email odešel a přišel. Dělal jsem to jak tu hapi psal a hned napoprvé se mi to povedlo.......což u také lamy jako jsem já je fakt úspěch :D Jsem tak vyčerpanej samotným úspěchem, že si otevřu pivko. :)

Jo a jestli by se našel tu jen nějáký človíček a potvrdil mi jednu věc.
V síti mam několik RB433AH a jediná Gateway má veřejnou ip. Dá se stejným principem udělat opačné přesměrování??
Např. veřejná ip je 68.102.202.19 a když si to pomocí dst nat udělám, že :
Gateway bude 68.102.202.19:xxxx
RB1 za GW bude 68.102.202.19:yyyy
RB2 za GW bude 68.102.202.19:zzzz
atd.atd.

Jde o to, že když bude problém a já budu mimo, tak abych se nadálku přes winbox dokázal spojit jak s GW tak s RB za ní pomocí věřejné IP a toho portu. Bude to fungovat?
Mají číslo portu nějaký svůj význam pro který jsou určeny nebo ne (jasný že pošta je třeba 25, 110 a pak jiné) já jen jestli si pak ty rb mohu rozportovat jak chci.
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hallo » 14 years ago

Ano,stačí na bráně udělat dsnat na konkrétní ip v síti na port 8291.Dst port musí být vždy jiný aby si rozlišil na které ze zařízení se chceš dostat.Používej poslední vezi winboxu,na těch starých(kolem v2.9) nefungovalo připojení na jiný port než na 8291.
0 x

Bishboun

Hallo píše:Ano,stačí na bráně udělat dsnat na konkrétní ip v síti na port 8291.Dst port musí být vždy jiný aby si rozlišil na které ze zařízení se chceš dostat.Používej poslední vezi winboxu,na těch starých(kolem v2.9) nefungovalo připojení na jiný port než na 8291.

Děkuji hned jak to půjde tak to zkusím.
0 x

Bishboun

Hallo píše:Ano,stačí na bráně udělat dsnat na konkrétní ip v síti na port 8291.Dst port musí být vždy jiný aby si rozlišil na které ze zařízení se chceš dostat.Používej poslední vezi winboxu,na těch starých(kolem v2.9) nefungovalo připojení na jiný port než na 8291.

Tak mi tohle nejde...
Nastavil jsem v NATU:
Chain: dstnat
Dst adress: veřejná ip prvního RB Gateway
Protokol: tcp
Dst port: 6001

Action: dst-nat
To adress: vnitřní ip RB na který se chci dostat (tento RB je první za GW)
To port: 6001

Nemam to něják blbě?
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

a to druhý rb poslouchá winbox na portu 6001? pokud ne, dej si tam do action ten port 8291
0 x

Bishboun

Peyrak píše:a to druhý rb poslouchá winbox na portu 6001? pokud ne, dej si tam do action ten port 8291

To jsem zkoušel a píše to connection refused...takže nejde....když zadám všude jen port 8291 tak se mi to připojí opět jen do GW, ale nikoliv do druhého RB.
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Ne všude,v dst portu nech 6001 a v action port 8291 a zvenku se na rb za natem budes pripojovat na verejna ip:6001
0 x

Bishboun

Hallo píše:Ne všude,v dst portu nech 6001 a v action port 8291 a zvenku se na rb za natem budes pripojovat na verejna ip:6001

No tak jsem asi ještě větší nemehlo..prostě tak to mam a nejde... winbox nechce spolupracoval :(

Funguje to vubec někomu přes winbox?
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Udělej ip/firewall/nat/export a zkopíruj to sem.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

winbox nejde u starších verzí přesměrovávat na jinej port. To už je snažší přepsat v services port winboxu.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků