Nějak mi nefunguje
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
NTP server u MK a windows
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Besito píše:Ahoj, prosím vás, jak nastavujete NTP server na MK?
Nějak mi nefunguje
Simple
Kód: Vybrat vše
system ntp> client print
enabled: yes
mode: unicast
primary-ntp: 195.250.155.25
secondary-ntp: 0.0.0.0
status: synchronized
takhle to mam napr. ja. a jede
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
On se ovsem pta na server
. Normalne das a jede to. V klientech pak nastavis mode unicast. Obcas ty dotazy zlobi pokud se klient pta na jine IP toho MT, nez je IP toho iface prez ktery ten dotaz na MT dorazi.
Kód: Vybrat vše
/sys ntp server set enabled=yes
0 x
Jan Holub píše:On se ovsem pta na server. Normalne das
a jede to. V klientech pak nastavis mode unicast. Obcas ty dotazy zlobi pokud se klient pta na jine IP toho MT, nez je IP toho iface prez ktery ten dotaz na MT dorazi.Kód: Vybrat vše
tak to bude ten případ proč to nefachčí...
Každopádně díky
0 x
-
Jan Kořistka
- Kontaktovat uživatele:
Jan Kořistka píše:Jen tak mimochodem - od verze 2.9.28 je DTS automatické podle lokality
Já mám 2.9.27
0 x
Jan Holub píše:On se ovsem pta na server. Normalne das
a jede to. V klientech pak nastavis mode unicast. Obcas ty dotazy zlobi pokud se klient pta na jine IP toho MT, nez je IP toho iface prez ktery ten dotaz na MT dorazi.Kód: Vybrat vše
Nepatri to sem, ale i pri dotazoch na DNS je problem pravdepodobne ten isty. Pokial sa zada v ramci jednotnych nastaveni vsetkych routovanych lokalit tretia ip ako dns (prve dve ip dns su nase servery), tak ine lokality tuto ip vyuziju a ziskaju odpoved na dns s MK, ale nasi klienti(ktori sa pripajaju priamo na central), i ked je to ip na tom rozhrani(ale nie je to ip ich gw), z ktoreho sa pytaju, server je pre nich len pingnutelny, dotazy nevracia. Az im poslu tretiu ip totoznu s gw, ktora je samozrejme ten isty stroj, tak uz to bezi korektne. Je to nejaka "vlastnost" alebo ?
0 x