❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ORCAVE ma novy 10GHz FOD spoj

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
dantasik
Kontaktovat uživatele:

Re: ORCAVE ma novy 10GHz FOD spoj

Příspěvekod dantasik » 14 years ago

Me odpovedeli vzdy, nikdy nebyl problem a technicky odd. kdyz jsem mel dotaz taky zavolalo tak jak slibilo zpet..
0 x
Daniel Tasáry

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 14 years ago

Taky nemam problem s komunikaci.
0 x

PeterSwah
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod PeterSwah » 14 years ago

soooc píše:Hmmmm, orcave sice asi vyrabi, ale na emaily neodpovida ... Asi nechcou prodavat :-D

Dovolená a chřipka... Špatná kombinace na rychlou odpověď. :wink:
Zkuste to ještě jednou, kdyby to náhodou někam propadlo.
0 x

Anytime...Anywhere...Anyplication

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

Jsem to zkoušel po telefonu před třema týdnama, nejdřív jsem se dozvědel od slečny, že obchodník je na obědě, v 10:15???, asi si moc nepochutnal protože v 13:30 byl parádně protivnej, ani to že scháním pro jednu akci 6 spojů s ním nic neudělalo a byl dál skoupej na slovo, takže jsem se slušně rozloučil s tím pánem co se mi ani neráčil představit, jinde budou mít taky. To byl můj druhý a poslední pokus o nákup u orcave.
0 x

PeterSwah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod PeterSwah » 14 years ago

hapi píše:můžu očekávat nějaký snížení rychlosti při nastavení ACAP, ACCP případně narrow? Co znamená narrow? Jak se to pojítko bude chovat?

Pro modulaci 128QAM a 28MHz šířku pásma jsou reálné přenosové kapacity:
  • ACAP - 172 Mb/s
  • ACCP - 165 Mb/s
  • Narrow - 157 Mb/s
Narrow je ještě užší kanál než pro ACCP :) a použije se ve velmi zarušených lokalitách. Podrobnější informace dáme do manuálu...
0 x

Anytime...Anywhere...Anyplication

pthv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pthv » 14 years ago

Tak nam vydali novy firmware s podporou SNMP. Jen z toho jdou blbe vycist, ktera polozka je ktera. smnpwalk vyplivne spoustu hodnot:)
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 14 years ago

pthv píše:Tak nam vydali novy firmware s podporou SNMP. Jen z toho jdou blbe vycist, ktera polozka je ktera. smnpwalk vyplivne spoustu hodnot:)

Nezkouseli jste nekdo vycitat pres snmp data ? Nejake divne cisla mi z toho lezou, nevite v jake hodnote to leze ven ?
0 x

pthv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pthv » 14 years ago

Ajfel píše:
pthv píše:Tak nam vydali novy firmware s podporou SNMP. Jen z toho jdou blbe vycist, ktera polozka je ktera. smnpwalk vyplivne spoustu hodnot:)

Nezkouseli jste nekdo vycitat pres snmp data ? Nejake divne cisla mi z toho lezou, nevite v jake hodnote to leze ven ?

Právě o to jsem se snažil. Aplikoval jsem na to i MIB od starší jednotky 2222. A o moc chytřejší jsem nebyl. Vyčítat data z iface(přeesena data, pakety chybovost apod.) by asi nebyl problém, ale která hodnota je rssi, či síla signálu nevím.
0 x

PsychoTronix

Příspěvekod PsychoTronix » 14 years ago

Přišel někdo na SNMP??? Zkouším v DUDE přijít nato jaký interface je modem link a nějak se mi nedaří... navíc už někdo vyčetl za pomocí nějakýho prográmku úroveň signálu???
0 x

Jardax

Příspěvekod Jardax » 14 years ago

Teda ten web je fakt strasnej ... a spoustu zasadnich informaci chybi.
Namatkou 1S10:

Přeladitelnost toho rika opravdu hodne - jak je to s tim trikanalem?
Rx
Tx

zajimave razene modulace:
QAM 128
QAM 16
QAM 64
QPSK
QAM 32
QAM 256

Modulace je sice uvedena od QPSK - 256 QAM, ale
Rx prahová úroveň - konci na 64QAM, je nejaky duvod proc?
Rx 10-6 QPSK -87 dBm
.......
Rx 10-6 64QAM -73 dBm

ACAP, ACCP, Narrow a obecne sirka pasma - ani zminka. Este ze jsou ty fora.

Spotreba v parametrech zvysena na 16W aby se predeslo spekulacim s 8021.11af, nicmene v textu zustalo 15W...

Jak muzete s takovouhle urovni technickeho marketingu fungovat, prokrista?
Obzvlaste pikantni je obsah novinky dva roky stare, ktera informuje o novem eshopu, a to takto:
"Základní informace, kde co najdete, jsou v sekci Obchod pod odkazem Eshop."
To "Eshop" je nastesti klikaci, coz je opravdu velice dulezite, nebot nikde na celem webu a v sekci Obchod obzvlaste zadny link na eshop neni :D :D :D

A to neni nejaky extra systematicky rejpani, ale normalni reakce cloveka co si chtel zjistit parametry, protoze prave vybira:
- jestli se drzet RAYe, coz je pro dane reseni jak Ferrari na polni orbu, a nebo
- sahnout po necem levnejsim na nizke (pro zacatek) rychlosti.
A tohle jsou ty konce. Vim toho pulku a muzu shanet dal.

(Btw nikde neni zminka zda je mozne 1S10 objednat/nastavit/dobastlit out of band mng?)
(Btw2 proc v Manualech, tak hezky serazenych, neni mozne dostat dokumentaci ke starsim produktum, jen chybove hlasky?)
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 14 years ago

Jardax píše:(Btw2 proc v Manualech, tak hezky serazenych, neni mozne dostat dokumentaci ke starsim produktum, jen chybove hlasky?)

Aby sis musel zaplatit placeny vyjezd, kdyz uz chces pouzivat jejich stary kram ;)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Jardax

soooc píše:
Jardax píše:(Btw2 proc v Manualech, tak hezky serazenych, neni mozne dostat dokumentaci ke starsim produktum, jen chybove hlasky?)

Aby sis musel zaplatit placeny vyjezd, kdyz uz chces pouzivat jejich stary kram ;)

Za jejich stary kram bych oznacil treba Skywalker, a ten opravdu nehledam. Ale co bych vykladal nekomu, pro koho je wifi a hifi jen jina verze neceho z velkoobchodu... :D :D :D
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

to soooc ted bych se byt tebou skoro urazil :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

soooc

Příspěvekod soooc » 14 years ago

Dade_Marfi píše:to soooc ted bych se byt tebou skoro urazil :)

ja jsem takový klidný člověk :-) a nemám zapotřebí se rozčilovat :)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Jardax

soooc píše:
Dade_Marfi píše:to soooc ted bych se byt tebou skoro urazil :)

ja jsem takový klidný člověk :-) a nemám zapotřebí se rozčilovat :)

To je fajn, kluci, potkat takovy prijemny lidi zrovna tady v ty dzungli... :D :D :D
0 x