❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Vzájemné rušení dvou karet

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
czatlantis

Vzájemné rušení dvou karet

Příspěvekod czatlantis » 14 years ago

Ahoj, chtěl jsem se zeptat, jestli je normální, že se dvě karty v jednom RB navzájem ruší?
U obou mám malou všesměrovou anténu, běží to na 2,4ghz a chtěl jsem mít dvě sítě - jednu na normální používání a druhou na připojení jako clienta pro mobil ze kterýho tahám internet. Kanály jsem dal 1 a 13 aby byl co největší odstup, ale jakmile začnu přenášet něco přes první, tak ta druhá jde úplně do kytek.
Samostatně z každé vytáhnu +-20mbit, ale dohromady skončí jedna z nich odpojením, nebo CCQ na 5% a 1mbit apod...
Jde o 2xCM9.
Doteď jsem žil v domění, že když použiju kanály 1,6,11, tak můžou jet zároveň a ničemu to nevadí...Nebo jsou CM9ky šmejdy a chce to něco lepšího s lepší selektivitou? Co byste poradili?
Díky
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 14 years ago

nemit vykon na default
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 14 years ago

stahni si vykony na obou kartach, treba na 10dBi
0 x
Jan Ptáček

dubrma

Příspěvekod dubrma » 14 years ago

Nepoužívej RouterBoard
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

czatlantis píše:Doteď jsem žil v domění, že když použiju kanály 1,6,11, tak můžou jet zároveň a ničemu to nevadí...
to můžou, ale jen jako 802.11B čili 11Mbit (ne 54Mbit)

czatlantis píše:Nebo jsou CM9ky šmejdy....
nejsou
0 x

czatlantis

dubrma píše:Nepoužívej RouterBoard

Ehm, proč? Jiný zařízení to dělat nebude?

net.work píše:stahni si vykony na obou kartach, treba na 10dBi

To mě taky napadlo, jen pak budu mít zase mizernej dosah :? Jak daleko od sebe to musí být, aby se to neovlivňovalo? Testovali jste to někdo?
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

RB433?
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

neni moznost prepnout jednu kartu do Acka? (5Ghz)
0 x
Jan Ptáček

czatlantis

midnight_man píše:RB433?

Jo, ale mám tu i RB192 a RB112 a dělá to naprosto to samý i s R52kama

net.work píše:neni moznost prepnout jednu kartu do Acka? (5Ghz)

No tak to teď tady mám - chtěl jsem mít 5ghz+2,4ghz+klienta pro ten mobil. Bohužel 5ghz má mizernej dosah a neumí ho všechna zařízení co potřebuju.

Dlouho mi tu leží RB112 kterej kvůli výkonu je prakticky nepoužitelnej, tak jsem ho zkusil dát úplně jinam v baráku a použít ho jen jako klienta pro ten mobil a zdá se, že to jakž takž funguje. Pořád se to sice ruší, ale asi to přežiju. Jen škoda že to nebudu mít tak elegantně všechno v jedný krabičce
Díky za odpovědi, šlo mi hlavně o to proč se to ruší, když to má úplně jiný kanály, jestli je to normální...
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

reseni je asi stahnout vykon a pouzit silnejsi anteny...
0 x
Jan Ptáček

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 14 years ago

Vseobecne problem x33 rbcka s rusenim karet navzajem ...ale pokud pouzijes prvni a posldni kanal a bude to iste v bcku tak by to melo slapat, neprepalovat extremne vykon radeji to dohant antenou a bacha na pigtaily .... ty uz mi kolikrat zatopily .....vseobecne mi tak jeden z deseti bezne dostupnecjh pigtailu slouzi jako strelivo :mrgreen:
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

fcera jsem delal nejake prace na bodu a ve dvou 433 jsem mel fakt nevim proc karty "do sandwiche", hned za sebou ve sloticich a vse zatim bylo ok, i tak jsem prehodil jednu ob slot pro klid duse, nez to cely vyhazu a nacpu za anteny RB711...jinak jsem mel ale uz i mista, kde 3karty ok, ale i pravy opak...je to ruzny...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 14 years ago

Co jsem testoval tam nekdy to slo bez problemu i kanal vedle sebe a nekdy to delalo divocinu i s velkym rozemzim kanalu .. neprisel sem na nejakou souvislost a to jsem zkousel r52,cm9, kdysi cm10, cm11 a i novy r52n ... proste nekdy jo nekdy ne .. tak sem x33 verze zavrhnul do propadliste dejin :)
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 14 years ago

mam jich XX a nikde mi to nedela problem, pokud nejsou vykony default
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

basty píše:mam jich XX a nikde mi to nedela problem, pokud nejsou vykony default

ja jich mam taky par a stejne zkusenosti... Ono je fakt problem v tom, ze kdyz to chces pouzit napr. pro 14dBi sektory, tak je blbe tam nastavovat treba 10dBi a min vysilaci vykon...
0 x
Jan Ptáček