❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

PtP SPOJ

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
human
antispam: Ano

PtP SPOJ

Příspěvekod human » 14 years ago

Jaké antény mám použít na ptp spoj asi je to 1km 5G nemůžu použít je tam strom. Děkuji
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

Obrázek

osvedcene reseni...

pokud se ti do nej nechce, napis aspon jak moc je okoli zasekano,kolik tama chces protahnout apod. ono doba kdy PtP byli i na 2G4 je daaavno fuc...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

human

Tam vadí jen špička stromu ale 5 se neosvědčila chtěl bych tam aspoň 24Mb. Je to nezarušené prostředí.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 14 years ago

pres strom ti nepojede slusne nic, 2,4 mozna ale 24mbit no to nevim :)
0 x

dubrma

Příspěvekod dubrma » 14 years ago

Zkusil bych 2,4G a n normu. OFDM je na takové překážky lepší. Předimenzuj antény.

Ale jak ti stromeček poroste...
0 x

human

A co říkáte dát tyto 2 antény proti sobě Anténa panelová Interline 17dBi 2,4Ghz.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 14 years ago

Doporucuju jednu podvecerni prochazku s pilkou v kapse kdy se spicka stromu zahadne zhrouti dolu :mrgreen: Kdyz prasecinka tak zkusit nstreme dual v 2,4 a pokud neni moc zaruseno tak by to mohlo slapat slusne ....
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

moc to složitíte. Mám tu 1500m spoj v 2.4GHz přes 3 stromy a má to uctyhodnej signál -70dB. Asi to bude tim že na jedný straně je power bridge kterej má fakt krutej výkon. Defakto nevidim druhou stranu ale abych to zase moc nezlechčoval, 24Mbit, to už chce minimálně airmax nebo nstreme či nv2 takže si vyber něco od jedný firmy a nasaď to. 5Ghz ti jistě nepojede, 2.4GHz snad jo.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

riešenie máš v mojom podpise uplne dole :) .....
0 x