❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Budoucnost VO-R/14/08.2005_26 - 10GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
dantasik
Kontaktovat uživatele:

Re: Budoucnost VO-R/14/08.2005_26 - 10GHz

Příspěvekod dantasik » 14 years ago

Ja jsem rozhodne pro zamezeni toho aby se na jednom kanalu vysilalo i prijmalo. Ted se da alespon jakz takz vyhnout/naplanovat to aby nedoslo k ruseni/kolizi. Ale stimdle uz to pujde tezko. A i takhle uz je nekde uuuplne plno a neni realny to na 10G provozovat. To spis budou vsichni stehovat postupne z 10>11 pokud k tomu prolomeni a uvolneni dojde....
0 x
Daniel Tasáry

soooc

Příspěvekod soooc » 14 years ago

A slo by ukazat, kdo se chysta to nebezpecne zarizeni uvest?

Ale jinak jsem pro, aby spoje byly povinne duplexni.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

na druhou stranu siklu neni full duplex a jak jsme to přijaly bez keců i když ostatní pojítka to pásmo maji jako jeden z duplexního kanálu.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Jardax
antispam: Ano

Příspěvekod Jardax » 14 years ago

hapi píše:na druhou stranu siklu neni full duplex a jak jsme to přijaly bez keců i když ostatní pojítka to pásmo maji jako jeden z duplexního kanálu.

To je ale diametralne odlisny pasmo, desitkou dostrelis desitky km, 70GHz je kratky a ostry. Po kilometru uz te to nemusi az tak moc trapit i kdybys to mel primo v lajne.
Kam se hrabe Bittner, to se neda srovnat... :D
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 14 years ago

hapi píše:na druhou stranu siklu neni full duplex a jak jsme to přijaly bez keců i když ostatní pojítka to pásmo maji jako jeden z duplexního kanálu.

Jenze to pasmo ma sirku 5GHz ...
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

hapi

soooc píše:

Jenze to pasmo ma sirku 5GHz ...

šířku pásma 5GHz? neni to 500MHz?
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

jo je. 500Mhz
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 14 years ago

Celá 10Ghz má 238MHz
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

Je teda pravda že ten výrobce je UBNT a ty jejich slavné 10G spoje?
0 x

Jardax
antispam: Ano

Příspěvekod Jardax » 14 years ago

To bych rad videl. Jak ty anteny, tak VF cast.
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

10GHz anténu UBNTu jsem v Praze na konfeře viděl někdy v říjnu i zaregistroval protáhlé obličeje vystavovatelů že jako proč by se u nás ten spoj nedal používat když je na 10GHz... ale pan Peterka má asi lepší a hlavně "zákulisně novější" informace za což mu díky. Osobně jsem vcelku rád že by daná změna nastala - neb žádný 10GHz zatím nevlastním a v lokalitě kde působím si budu moci zvolit mezi 9GHz a 10.5GHz za podobný peníz. Chápu pohnutky dotčených, přesto doufám že se toto nepodaří zablokovat. Kdo chce a má nato může si koupit 11/17GHz případně na kratší trasy Siklu&spol. . V prvé řadě na to doplatí výrobci s cenovou politikou 60+tis a pak ti kteří mají 10.5GHz spoje v exponovaných lokalitách (a mají jich hodně:) ), ale jako 2.4 nebo 5GHz to dle mě nedopadne to je zase přehánění... . Nemá to náhodou stejně kolem roku 2015 končit dle nějaké direktivy z EU o nějakém harmonizování?
0 x

dantasik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dantasik » 14 years ago

Ja bych to spis videl tak ze timdle krokem dostanou do rukou dalsi zbran "vemena" ktery nevi o provozovani takovychdle spoju vubec nic a predstavi si to jako 5G wifinu a bude jen problem pro ty, ktery uz neco provozujou. Vykaslou se na nejaky scanovani jako to nekteri delaji i dnes, lupnou tam spoj nastavi to na tech onech 20dB peak a my ostatni co mame poctive jen 3dB do anteny se muzeme jit klouzat hlavne ze nejakymu trdlu pojede bazmek...

Alach s nami.
0 x
Daniel Tasáry

hapi

asi si neuvědomujete dopad kterej to bude mít když ubnt příde s tim jeho bastlem. Dá se předpokládat, že to postaví na klasických chipsetech s 64QAM a podpoří to 802.11n 2x2. Nepředpokládám, že se nějak budou zajímat o kanálování a prostě tam bude stejně 20/40MHz a pak začne bejt veselo... Nějak si říkám proč nezaprasit i 3.5GHz pásmo že? když už to ubnt vyrábí :-) vyhnu se licenčnímu pásmu a posadim to vedle něj a čágo.
0 x

pthv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pthv » 14 years ago

dantasik píše:Ja bych to spis videl tak ze timdle krokem dostanou do rukou dalsi zbran "vemena" ktery nevi o provozovani takovychdle spoju vubec nic a predstavi si to jako 5G wifinu a bude jen problem pro ty, ktery uz neco provozujou. Vykaslou se na nejaky scanovani jako to nekteri delaji i dnes, lupnou tam spoj nastavi to na tech onech 20dB peak a my ostatni co mame poctive jen 3dB do anteny se muzeme jit klouzat hlavne ze nejakymu trdlu pojede bazmek...

Alach s nami.

Plne souhlasim. Jsem rad, ze to je, tak jak je to ted, jak se to uvolni a zlevni, tak se to zprasi. Byl jsem rad, kdyz jsem nasetril na prvni 10tku a zajistil si kvalitni konekt... ted prijdou prasata, co si koupi nejakej bazmek a muzu se pak jit klouzat? Ne, dekuji. At jim najdou kus pasma na tyhle sracky, kde se muzou vsichni mlatit hlava nehlava :D
0 x

hapi

...
Naposledy upravil(a) hapi dne 28 Apr 2011 22:01, celkem upraveno 3 x.
0 x