Rychlosti do/z internetu se mi chovají na koncových stanicích dost divně.. když změřim rychlost na DSL.cz tak to ukazuje okolo 1,3Mbps to je téměř v pořádku, když ale začnu stahovat tak rychlost vyběhne na něco kolem 200kB/s a rychle klesá až na 50kB/s kde se zastaví.. (měřím když jsem tam sám) Kupujeme od poskytovatele linku 1536/512. Může být a doufám, že je chyba na jeho serveru, protože to ze začátku chodilo naprosto skvěle. I tak mě ale hlodá myšlenka, že by to mohlo být u nás na routeru. Tohle je můj první MikroTik nasazenej do provozu takže se i přes dlouhé testování různých nastavení doma na stole kde to chodilo skvěle stále seznamuju a učim. Prosím někoho aby se mi na to podíval předně na mangle a QT a případně mi zanadával za moje chyby. Na firewall moc nekoukejte ještě to neni dodělatný jede to teprve od pátku.
213.29.15.194
demo
demo123456
Děkuji!!
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Prosím o kontrolu QT
FE501 píše:Rychlosti do/z internetu se mi chovají na koncových stanicích dost divně.. když změřim rychlost na DSL.cz tak to ukazuje okolo 1,3Mbps to je téměř v pořádku, když ale začnu stahovat tak rychlost vyběhne na něco kolem 200kB/s a rychle klesá až na 50kB/s kde se zastaví.. (měřím když jsem tam sám) Kupujeme od poskytovatele linku 1536/512. Může být a doufám, že je chyba na jeho serveru, protože to ze začátku chodilo naprosto skvěle. I tak mě ale hlodá myšlenka, že by to mohlo být u nás na routeru. Tohle je můj první MikroTik nasazenej do provozu takže se i přes dlouhé testování různých nastavení doma na stole kde to chodilo skvěle stále seznamuju a učim. Prosím někoho aby se mi na to podíval předně na mangle a QT a případně mi zanadával za moje chyby. Na firewall moc nekoukejte ještě to neni dodělatný jede to teprve od pátku.
213.29.15.194
demo
demo123456
Děkuji!!
myslim ze ti chyba v magle pri jednotlivych useroch in a out interface ...
mozno sa mylim ale ja to tak mam

0 x
doporučuju nainstalovat router jen s základním nastavením aby jel net a pak tam teprve věšet všechny ty ostatní prasárničky kterých tam máš požehnaně. Pokud ti pojede router jen se základním nastavením ok, víš kde je chyba. jinak jak sem se připojoval a jak se stahoval plugin do winboxu, jelo to 65kB/s a klesalo a klesalo a klesalo to až na 15kB/s takže je to tak jak říkáš 

0 x
Leeonek píše:doporučuju nainstalovat router jen s základním nastavením aby jel net a pak tam teprve věšet všechny ty ostatní prasárničky kterých tam máš požehnaně. Pokud ti pojede router jen se základním nastavením ok, víš kde je chyba. jinak jak sem se připojoval a jak se stahoval plugin do winboxu, jelo to 65kB/s a klesalo a klesalo a klesalo to až na 15kB/s takže je to tak jak říkáš
Je to nejake zajimave, i ta struktiura QT... NEmel by nahodou byt zakladni PARRENT Global in pro download a Global out pro upload?? me se zda, ze to ma cele nejak pod jednim a nema stanovenou max hodnotu linky /ani UP, ani DOWN...
Jnak manglovani ma spravne, akorat myslim tam nema byt u packet marku zatrzeno Passtrought... chyba je v strukture QT.
0 x
Moc díky všem, vyzkoušel jsem to po svém.. vzal jsem RB532 co mám připravenej na jedno APčko nastavil jsem ho uplně stejně jako tohle.. na interface uplink jsem zapojil FTP server, na wlan a local interface jsem dal dva počítače a začal stahovat z FTP. Chovalo se to tak jak bych si představoval. Začal stahovat jeden počítač rychlost měl maximální (1,5Mbps) když se k tomu ještě přidal druhý počítač tak se rychlost okamžitě rozdělila rovnoměrně mezi ně. Nastavení RB bylo přesně jako je nastavení tohoto routeru. Takže co z toho plyne? Jako by měl poskytovatel na serveru nastavenej nějakej burst kterym mi snižuje rychlor
0 x