❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Napatia sietovych zariadeni(kolko co potrebuje, rozsah)

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
michal.siman

Re: Napatia sietovych zariadeni(kolko co potrebuje, rozsah)

Příspěvekod michal.siman » 14 years ago

iTomB píše:Pokud dam do trafa stejnosmerne napeti, tak nebude fungovat.

souhlas
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

tam neni žádný klasický trafo ale pulzní zdroj. A pulzní zdroj dneška se vytvoří třeba tak, že se usměrní 230V a pak se z toho napájí měnič kterej budí vf transformátor a z toho usměrněnýho napětí udělá 3.3V.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

michal.siman

no jeste jsem nevidel, aby nejaky zdroj 230V AC > 3.3V DC fugoval kdyz do nej pustis 48V DC na vstupu :-( samozrejme to nepojede vubec!
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

hapi

no tak ten zdroj jede od AC 100-230V. Proč by nemohl ject na 48V DC? Záleží jenom na tom jak je udělanej. Pulzní by tak mohly v pohodě ject. Samozřejmně neříkám že všechny.
0 x

michal.siman

hapi píše:Samozřejmně neříkám že všechny.

ja rikam ze zadnej zdroj na 230V AC nepojede na 48V DC, ale rad se necham presvedcit :-)
0 x

hapi

ok, já tu někde vyhrabu zdroj od tplinku a 48V zdroj ale jestli mě to zabije :-D
0 x

michal.siman

hapi píše:ok, já tu někde vyhrabu zdroj od tplinku a 48V zdroj ale jestli mě to zabije :-D

to te nezabije. jen to proste nebude fungovat podle me. nicmene zkus si to sam.
0 x

David Liška
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod David Liška » 14 years ago

Teoreticky by to přece jít mělo, když na vstupu spínanýho zdroje je graetzův můstek, tudíž střídavej proud se stejně usměrní. Pokud je schopna vstupní část zdroje nasadit i při tak malým napětí, nebyl by to přece problém. Nevzpomínám si, kterej prvek na vstupu zdroje by mohl mít na to vliv, aby to nešlo.
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

přesně tak jak píše david, ten zdroj tu taky někde mám, tak to zkusím
0 x

pfadmin
antispam: Ano

Příspěvekod pfadmin » 14 years ago

Otázkou je čistě minimální vstupní napětí spínaného zdroje, většina umí cca od 80V do 300V s tím, že u AC umí zpravidla od nižšího napětí než u DC, jak tu někdo píše těch 80V AC, tak pro DC to bývá víc, těch 48V DC bude hodně zajímavých. Imho to nějak poběží, ale vyleze z toho úplně něco jiného než by mělo.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 14 years ago

Podle me je to napeni uz hodne mimo rozsah a ten zdroj ma proste nejaky rozsah provoznich nap. na ktery je staveny a pri nizsim neni zaruceno ze se rozbehne. Naopak mu vubec nevadi kdyz ho budes napajet stejnosmernym napetim dostatecne urovne.
0 x

michal.siman

Maxik píše:Podle me je to napeni uz hodne mimo rozsah a ten zdroj ma proste nejaky rozsah provoznich nap. na ktery je staveny a pri nizsim neni zaruceno ze se rozbehne. Naopak mu vubec nevadi kdyz ho budes napajet stejnosmernym napetim dostatecne urovne.

Moje rec. Pokud to tak vyrobce zamyslel, pak to bude fungovat. Ale pochybuju ze to tak nejaky vyrobce zamyslel ...
0 x

pin
antispam: Ano

Příspěvekod pin » 14 years ago

Napětí 48V pouštím normálně do vstupu určeného pro 230VAC.Zdroj switche naskočil už od cca 41V. Žádná HW úprava switche se nekonala.
Zrovna tak mi běží i switche edge-core ES3510MA na optických okruzích, ty už nabíhají od 39V.
0 x

michal.siman

pin píše:Napětí 48V pouštím normálně do vstupu určeného pro 230VAC.Zdroj switche naskočil už od cca 41V. Žádná HW úprava switche se nekonala.
Zrovna tak mi běží i switche edge-core ES3510MA na optických okruzích, ty už nabíhají od 39V.

Nu tak to je masakr :-) pak to musi byt uplne nejvetsi cina na svete uvnitr :-(
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 14 years ago

Tak to je super! a jak chtel bystlit nejake menice. :) Jakou ma zdroj(menic) ucinost pri tech 48V? :?:
0 x