❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RouterBOARD SXT
Re: RouterBOARD SXT
tak nevím pročet jsem celé toto vlákno a mám v hlavě bordel pořád nevím zda RouterBoard SXT 5HnD nasadit na páteřní spoj cca 800 m s propustnosti 20 Mb 

0 x
- midnight_man
midnight_man píše:hlavne je to dodavane s L3, tj ti nepojde AP mod.
aha to jsem prehlidl ... sakra takže je to k ničemu
0 x
midnight_man píše:hlavne je to dodavane s L3, tj ti nepojde AP mod.
Paterni spij - P2P a na L3 funguje mode bridge, takze zadny problem.
0 x
iTomB píše:midnight_man píše:hlavne je to dodavane s L3, tj ti nepojde AP mod.
Paterni spij - P2P a na L3 funguje mode bridge, takze zadny problem.
ty to más na páteři ? skušenosti máš jaké ?
0 x
tak mi ten bazmek dneska přišel. Po prvních 5 minutách docela zajímaví věci. Například když vypnu wifinu, ledka vedle konektoru která signalizuje ethernet přestane více méně fungovat. Zhasne a moc nereaguje na tok přes ethernet. Pokud wifinu zapnu, tak jede ok ačkoliv je ledka nastavená na funkci ethernetu. Jak zapnu wifi, tak se ledka rozsvítí a reaguje na komunikaci zhasnutím což je ok. Je to divný. Nechápu proč se ethernet musí signalizovat softwarově.
ha... po ugrade na firmware 2.33 je to v cajku... ty voe.
ha... po ugrade na firmware 2.33 je to v cajku... ty voe.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
jo jinak jestli chce někdo používat pouze jednu polarizaci a je to zrovna ta na chain1, tak se musí zatrhnout TX i RX u chain1 a u chain0 pouze RX. Pak se to připojí ale co to udělá venku, tedy spíš jestli to bude mít nějakej dopad na kvalitu spoje nevim.
0 x
Single kanal SXT-SXT cca 35Mbps na stole, pruchozi bridge.
Akorat nevim jak je posadit proti sobe, na stole to neni uplne prukazne.
Akorat nevim jak je posadit proti sobe, na stole to neni uplne prukazne.

0 x
Ačko? Nko? + nstreme? nebo NV2?
Na jednu antenu dáš klidně 100Mbit i na stole. Případně v Ačku 40Mbit. Otestováno.
Na jednu antenu dáš klidně 100Mbit i na stole. Případně v Ačku 40Mbit. Otestováno.
0 x
Zatim je to nstreame v A/N rezimu. Stazeny na 0db a dostavam z toho max. 28MBps duplexne - hrnu skrz to velkou hromadu pingu.
Je to dost citlivka na vf pole, staci kolem toho projit ... no je to na stole, co nadelas
Nezkousel jsi nahodou nastavit kazdy chain jen jednosmerne?
Je to dost citlivka na vf pole, staci kolem toho projit ... no je to na stole, co nadelas

Nezkousel jsi nahodou nastavit kazdy chain jen jednosmerne?
0 x
ne to jsem nezkoušel.
0 x
hapi píše:jo jinak jestli chce někdo používat pouze jednu polarizaci a je to zrovna ta na chain1, tak se musí zatrhnout TX i RX u chain1 a u chain0 pouze RX.
A to je která polarizace? Vertikal? Dik
0 x
to nevim, musim nějak vyzkoušel ale ještě nevim jak.
0 x
Nekdo tady psal ze ch0 je horizontal, ale sam nevim.
Co se tyce propustnosti SXT, skoncil jsem na tech 28Mbps FD. Vic z toho vyzdimat nejde.
Je to Nko nstreame bridge/wds, WPA2, signal cca -35 a modulace kolisa mezi 200 a 300.
Nejsem si jist nekterymi parametry, jako napriklad above channel, kdyz nikde nemam zapnuty 40MHz kanal.
Vytizeni CPU kolem 30%
Co se tyce propustnosti SXT, skoncil jsem na tech 28Mbps FD. Vic z toho vyzdimat nejde.
Je to Nko nstreame bridge/wds, WPA2, signal cca -35 a modulace kolisa mezi 200 a 300.
Nejsem si jist nekterymi parametry, jako napriklad above channel, kdyz nikde nemam zapnuty 40MHz kanal.
Vytizeni CPU kolem 30%
0 x