❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

VPN

Návody a problémy s konfigurací.
lucas15

VPN

Příspěvekod lucas15 » 14 years ago

Ahoj všm, prosím o radu už si nevím rady

Cíl: připojit se odkudkoli do pc doma a prohlížet nasdílené složky

Vytvořil jsem PPtP server. Definoval jsem uživatele , heslo, zadal pptp ip adresu (local ip) na 192.168.1.200, zadal jsem ip adresu pro klienta (já): 192.168.1.201

ve win7 jsem vytočil vpn, připojil se do sítě, dostal jsem ipčka.

ale:

proč nemůžu pingnout počítač doma, který je na ipčku 192.168.1.191? hledal jsem na webu, našel jsem že se musí zapnout arp-proxy na eth1, udělal jsem, ale nic.
jak to že můžu ze 192.168.1.201 (moje ip na vpn) ping na mikrotika 192.168.1.1?

zkoušel jsem NAT, Route.

prosím, může někdo poradit, kde dělám chybu
dík lukáš
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hallo » 14 years ago

S dvouma RB a pc za nimy mě to funguje bezvadně,pptp server má nadefinované v secrets jmeno ,heslo ip a ip protistrany a zvolený profil s šifrováním a pak už jen přidám staticky routy do každého rb s tím že destination je síť na rb protistrany a gatwey je ip tunelu protistrany.Jediná nevýhoda je ta,že se musí do pc dostat přes \\IP PC a neuvidíš ho v místech v síti,k tomu bys potřeboval na síti wins server,ale jakýkoliv ftp,nebo vzdálená plocha přes ip funguje.Problém je windouws,dyž vytočíš VPN přímo s win,dostaneš ip,ale aby jsi si proroutoval další subnety,tak bys musel do win manuálně přidat routy,ať jsem skoušel definovat PPTP server jakkoliv,tak si ty routy nikdy W7 nepřevzal.Podle mě by to mělo fungovat tak,že v secrets v záložce routes zadám routy,co si má přidat win do tabulky,to mě ale nefungovalo.Další věc je ta,že i když bys ty routy tam dostal,tak zase pc uvidíš jen přes \\IP PC bez wins serveru.
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hallo » 14 years ago

Tak oprava,funguje to,stačí si do těch IP adres co se zadávají do secrets zadat ip z jineho subnetu a povolit proxy arp na lan portu kde jsou cílové pc.Ovšem o místech v síti pořád platí to samé,čili buď přes ip,nebo použít wins server.
0 x