❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Problém s připojením na AP

Návody a problémy s konfigurací.
Stepi
Kontaktovat uživatele:

Problém s připojením na AP

Příspěvekod Stepi » 19 years ago

Zdravím,
mám takovej trapnej problém. Mám RB 532 a MK v2.9.27. Jsou v tom karty CM9, CM10. Vše je v bridge. Potřebuju se ve 2,4GHz napojit jako klient na AP (zkoušel jsem AP4000 a Ovislink 1120), ale nedaří se. Píše mi to, že jsem připojen, ale zaboha se nepingnu na AP. Dokonce to je tak, že když si dám zobrazit Neighbours, tak se mi zobrazí všechny MK v síti za AP, ale já se nikam nepingnu. Nevíte kde by mohl být problém? Předem díky za radu.

Stepi
0 x

petas

Příspěvekod petas » 19 years ago

Pravděpodobně MAC ping ti bude fungovat, normální ICMP TCP ping nikoliv. Pošli TCP/IP konfiguraci.
0 x

Stepi
Kontaktovat uživatele:

Tak jsem zkusil MAC ping a nic. Od jednoho člověka jsem se dověděl, že nesmím mít u wlan karty zaškrtnuto "Default Authenticate", ale bez toho se mi to vůbec neslinkuje.
0 x

petas

v "Default Authenticate" to nebude. Pokud je toto zaskrtnute, tak se clienti neoveruji oproti seznamu povolenych MAC adresam.

Posli nacrt topologie a TCP a MAC adresy, bez toho se neposuneme.
0 x

petas

Jeste k bridge spojeni... Pokud jsou to delsi trasy, nebo maji horsi spojeni nebo predpokladas vetsi traffik, nebo na tom spojeni vice klientu, tak bych bridge vubec nedaval, jelikoz vsechen trafik, vcetne broadcastu, se ti bude propagovat pres ten bridge, tedy pocitej s vetsim trafikem.
0 x

Stepi
Kontaktovat uživatele:

Momentálně to testuju na stole, takže s tím zatím problém nebude, ale s tím bridgem máš pravdu. Bohužel ale zatím jinou možnost nemám...
Klient: MK IP: 192.168.1.2/16, klient, karta Atheros AR5212, MAC: 00:60:B3:25:6D:5E

AP: Orinoco AP4000, IP: 192.168.1.3, 255.255.0.0, MAC: 00:20:A6:58:D5:53
0 x

petas

Co jsem si vsimnul, tak adresa 192.168.1.3 ma subnet 255.255.255.0. JInak to Orinoco neznam, nemam s nim zkusenosti. Neposlal jsi IP na tom klientovi.
Podle vseho, melo by to fungovat. Jinak si prekontroluj, ze v Interfaces/Interfaces mas znak R u interface, tedy je to pripojene.. a v Interfaces/Registration mas MAC adresu toho pripojeneho klienta. Na tu MAC adresu musi jit spojeni. Jedinou prekazkou muze byt firewall. Taky prekontroluj kvalitu linku, jestli to mas na stole, tak musi byt plna rychlost. Pokud by tak nebylo, nefungoval by ani ten MAC telnet. Kdyby jsi nemel plnou rychlost, tak prekontroluj, jestli mas anteny spravne zapojeny do Anteny A nebo B, to taky byva problem.

Vic ti asi nedokazu pomoct.
0 x

Stepi
Kontaktovat uživatele:

OK, zatím díky za pomoc, ještě jednou to projedu...
R je u všech potřebných interfaces a Registration je to taky...
tak nevím, je to divný...asi jsem mamlas...někomu to budu muset asi hodit na hlavu, a mi to nastaví...

ještě jednou díky

Stepi
0 x