❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

bandwidth testy na verzi 5 TCP

Návody a problémy s konfigurací.
okoun
antispam: Ano

bandwidth testy na verzi 5 TCP

Příspěvekod okoun » 14 years ago

pozoruji na všech páteřních spojích co mám s verzí 5 že nejdou pořádně otestovat testama rychlosti, zvláště je problém při TCP testování, při spustění testu se to testuje asi 2 sec a pototom padne celý spoj a nahodí se až za nějakou dobu, úplně se rozlinkuje.
přítom pokud se na spojích přenašejí data od uživatelů jede to na plném rate a ccq od 95-100%
pozoruje to někdo také? a nebo mám všechny karty blbé :lol: upozorňuji že ani jeden páteřní spoj nemám propojen kabelem, všechny spoje jsou s JRC24 extreme a MK v krabici za anténou...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

já se někdy nemůžu domluvit asi s některýma V4.x
0 x

routerboardista

Příspěvekod routerboardista » 14 years ago

Hádám, že máš na kartě nastaveny rychlosti napevno a k tomu ještě zapnutý watchdog.
0 x
Nic není v síti horšího, než vytočený znalec Linuxu. :-)
Jaký Vánoční dárek pro školáka ? no přeci WiFi Jammer
¡¡¡ ıʇıs ʌ ɔǝןǝɹʇǝʌ ıpɐʌ ıʇ pnʞod 'uǝʇuɐ ɥɔʎɯ po ןɐp ǝs zɹp

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

no čakal som kto túto tému otvorí, po upgrade na 5.0, pri tych TCP testoch sa mi to správa rovnako...
0 x

okoun

jasně no, rate jsem měl fixnuté ale tak jsem to dal na default a vůbec se nic nezměnilo. watchdog je vypnutý. jak se to při testo samo rozlinkuje tak už se to velmi špatně slinkuje.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

tak som dal 5.1 a vyzera ze je to OK ...aspon zatial
0 x

okoun

mě to právě nešlo na 5.1, ale třeba mě to funguje ale hned po restartu MK, když už nějakou dobu je nahozenej, tak to dělá takové haluze
0 x